切換到寬版
  • 2332閱讀
  • 23回復

問一問 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線飛剎神王

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-08-16
我sd左封建議信比GM,你估掂5掂?
內容如下:
我是在眾LFO玩家之中的一個,而今次寄這email不是為了舉報任何關於改Game或bug的情況,而是對LFO改版作出少少建議:
這次改版的內容我本人覺得沒有大問題,已極大部分LFO也理應抱同樣意見,但我仍希望在改版中新增一項: 恢復LFO 5.0時的大街
我是從9.0開始玩的,我並沒有見過5.0的大街,但是當別的玩家跟我說5.0大街跟關卡"琪琪的煩惱"的場景一樣時,我也十分希望能恢復5.0的大街
原因有三個:
1.空間感大增,令玩家有回"大街"的感覺
2.基於此大街於5.0時建立(可能吧),恢復LFO 5.0時的大街很可能會重新招回一些懷舊,己離開的玩家,恢復LFO的熱鬧氣氛
3.LFO官方也能在不同的節日改變一些大街的細節,為LFO玩家帶來一些新鮮感
基於以上原因,我十分希望恢復LFO 5.0時的大街,
p.s. 另外我也是ibbs論壇的會員,其中一些會員也十分希望恢復LFO 5.0時的大街,
       例子: http://ibbs.hk/read.php?tid=99136
[ 飛剎神王在2010-08-16 17:51重新編輯此帖 ]
離線死神cy
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-08-16
引用樓主飛剎神王於2010-08-16 16:53發表的 問一問 :
我sd左封建議信比GM,你估掂5掂? [表情]
內容如下:
我是在眾LFO玩家之中的一個,而今次寄這email不是為了舉報任何關於改Game或bug的情況,而是對LFO改版作出少少建議:
這次改版的內容我本人覺得沒有大問題,已極大部分LFO也理應抱同樣意見,但我仍希望在改版中新增一項: 恢復LFO 5.0時的大街
我是從9.0開始玩的,我並沒有見過5.0的大街,但是當別的玩家跟我說5.0大街跟關卡"琪琪的煩惱"的場景一樣時,我也十分希望能恢復5.0的大街
.......

第3點係有的~

仲有好多人冇位影了~
離線飛剎神王
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-08-16
引用第1樓死神cy於2010-08-16 16:56發表的  :
第3點係有的~

有用定係e家都有?
離線死神cy
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-08-16
引用第2樓飛剎神王於2010-08-16 16:57發表的 :
有用定係e家都有?

舊時係有~
e+冇咩點留意
聖誕節版

普通版

新年版

仲有好多人冇位影了~
離線魚旦二號

發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-08-16
你失策之處就係無post ibbs個post比佢睇

用群眾壓力黎威脅佢
離線飛剎神王
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-08-16
引用第3樓死神cy於2010-08-16 17:00發表的  :
舊時係有~
e+冇咩點留意

據我所知e家好似淨係改左背景音樂
離線☆大地☆
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-08-16
引用第5樓飛剎神王於2010-08-16 17:01發表的  :
據我所知e家好似淨係改左背景音樂[表情]

係~! !
但比以家好
離線飛剎神王
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-08-16
引用第4樓魚旦二號於2010-08-16 17:01發表的  :
你失策之處就係無post ibbs個post比佢睇
用群眾壓力黎威脅佢

其實我有 ,但係我驚比人話我擺ibbs上枱 ,所以先del左一part
真正內容如下:
原因有三個:
1.空間感大增,令玩家有回"大街"的感覺
2.基於此大街於5.0時建立(可能吧),恢復LFO 5.0時的大街很可能會重新招回一些懷舊,己離開的玩家,恢復LFO的熱鬧氣氛
3.LFO官方也能在不同的節日改變一些大街的細節,為LFO玩家帶來一些新鮮感
基於以上原因,我十分希望恢復LFO 5.0時的大街,
p.s. 另外我也是ibbs論壇的會員,其中一些會員也十分希望恢復LFO 5.0時的大街,
       例子: http://ibbs.hk/read.php?tid=99136

咪話我馬後炮
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-08-16
引用第3樓死神cy於2010-08-16 17:00發表的  :
舊時係有~
e+冇咩點留意
聖誕節版

.......

佩服了....基本上最沒有印象的是那地圖...
離線死神cy
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-08-16
引用第8樓光之使者於2010-08-16 17:05發表的 :
佩服了....基本上最沒有印象的是那地圖...

還有好多圖唔見了~

仲有好多人冇位影了~
離線yeungk
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-08-16
你等9月先sd會好d
u1 9月先改板,
現家應該開始做緊野,邊得閒再理你呢
[img][/img]
Edward小店-----http://ibbs.hk/read.php?tid=90896
信譽良好,上黎睇下有無野岩
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-08-16
引用第9樓死神cy於2010-08-16 17:13發表的  :
還有好多圖唔見了~

由於缺乏電腦知識 , 所以我會將沒有意義的圖迅速del
不過其實你影呢D圖看來焦點是D招呢@@

話時話如果真是變番舊大街 , 幾年後會不會有人掛住摩摩星大街呢~
找人影底曬先++
離線kurusu
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-08-16
U1都9月改版,你E+ SEND 意見比佢做參考未嘗唔是一件好事
離線飛剎神王
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-08-16
引用第10樓yeungk於2010-08-16 17:18發表的  :
你等9月先sd會好d
u1 9月先改板,

引用第12樓kurusu於2010-08-16 17:22發表的  :
U1都9月改版,你E+ SEND 意見比佢做參考未嘗唔是一件好事

我比較同意kurusu的話,吾通等9月做好哂野先sd咩,果陣就真係揾鬼理你la
離線結城リト
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-08-16
引用第10樓yeungk於2010-08-16 17:18發表的  :
你等9月先sd會好d
u1 9月先改板,

人地9月改版
你等佢改完先sd過去GOOD
U1作風改完之後,除左改版戈D問題,
鬼理你其他問題
離線最強鬥者
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-08-16
換大街之前有萬聖節版本,但出左一次就換街sad
離線chung456
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-08-16
話說聖誕節同新年隻背景歌幾好聽但系聽一陣就覺得好煩-.-
聖誕節大街令得多-.-
之前條大街大好多..自己一兩個企埋一二邊傾計人地都搵你吾到..
d位又令..依家個條9吾答8咁-.-
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-08-16
又係大力支持
講真呀
佢而家果個叫摩星大街..
咁不如俾人選擇要去人類大街定摩星大街仲好啦
兩條街都存在,兩類人都可以留到
https://www.sendspace.com/file/e4r8v8
離線飛剎神王
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-08-16
引用第17樓bk的卓男於2010-08-16 21:49發表的  :
又係大力支持
講真呀
佢而家果個叫摩星大街..
咁不如俾人選擇要去人類大街定摩星大街仲好啦
兩條街都存在,兩類人都可以留到

咁咪卡店都有幾間= =
離線最強鬥者
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-08-16
話說個拆圖庫無啦啦更新左體育館D圖

可能換大街的說