切換到寬版
  • 6598閱讀
  • 43回復

[教學]LFO故事研究 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線a10fc98

發帖
icash
只看樓主 正序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-02-22
分數定難度 ;;|.qgxc~  
&grqRt  
Ver1.0始祖力量篇(適合LV:67LV) )4TP{tp  
E[cH/Rm  
學校(STAGE1) :gn&wi  
1分  {H*  
有多個版本: !Ahxi);a  
迪雲版 AsI\#wL)  
星奇版 c~+KrWbZ~  
米兒版 )=VAEQhL-  
小舟版 _2TL>1KZt  
悟地版 24u_}ZQzY  
馬龍版 DTlId~Dy q  
歷奇版 U$ 46=F|  
域多版 Xe&p.v  
?朧版 qKrxln/T  
一般版 zpjE_|  
]$=#:uf  
!t+ 3DMPn  
體育館(STAGE2) 4]#$YehM5  
3分 M!aJKpf  
有多個版本: &["e1ki  
迪雲版 qw 03]a  
星奇版 GvZ[3GT  
米兒版 {isL<  
小舟版 L{rd',  
悟地版 W{c Z7$d  
馬龍版 /;kSa}"Q  
歷奇版 )<lQJ#L86a  
域多版 |`xM4 5  
?朧版 pp{ 2[>  
一般版 m%=*3gH]&  
分釋:主角五人比較長/難打,尤其悟地版! ;W]9DBAB  
3 W%j^nM  
大嶼山(STAGE3) n(`|:h"  
6分 "n_X4e+18P  
有多個版本: BOWOH  
五人版 %/ctt_p0x  
青狗四人版 *E]:VZl  
一般版 +D2I~hC0'  
[8~P Pc^  
冰火皇后島(STAGE4) \!xCmQ  
10分  O4Q"2  
有多個版本: S9{A}+"K  
星奇,米兒版   jtUqrJFlQ  
迪雲版 &isKU 8n  
小舟版   B$n1 k 45  
悟地版 SgYMPBh  
一般版 &B ]1 VZUp  
分釋:冰火皇后島基本上唔難,但長。有時lag左又.......... =t`cHs29  
}*C*!?pcd  
oKCv$>Y  
: _tt9J  
Ver2.0勇者誕生篇(適合LV:80LV) S+#|j  
{xH?b0>  
初考元鬥篇(STAGE5) ~Hu!iZ 2]  
5分 X`1R&K;z^  
有多個版本: uaz!ze+  
星奇版 050,S`%<g8  
米兒版 JHXkQz[Jb  
小舟版 On54!m  
馬龍版 2v2XU\u{t  
歷奇版 ~>HzAo9e  
域多版 UOk\fyD2[  
?朧版 x FWhr#5,  
一般版 > lfuo  
. !Pg)|  
康洲鬼城(STAGE6) #?V rt,n  
6分 E7M_R/7@y  
有多個版本: 6]4#8tR1_  
星奇版 /M+Du,  
米兒版 |-)8=QDz)r  
小舟版 #=VYq4B=  
馬龍版 :m(DRD  
歷奇版 '_^T]fr}  
域多版 #n}~u@,o_  
?朧版 6i2%EC9  
一般版 z DU=2c4W9  
loO"[8i.k  
勇救帝王子孫(STAGE7) 6JDaZh"=K  
10分 n_3 R Q6  
有多個版本: JXM]tV   
星奇版 uKd4+Km  
米兒版 XbqMWQN*  
小舟版 ]8}51y8  
馬龍版 bMGn&6QiP[  
歷奇版 y)U ?.@  
域多版 #c5jCy}n  
?朧版 N+h05`  
一般版 NcP/W>lN  
tAF?. \x"g  
初考元鬥篇(STAGE8) #{PwEX !Ct  
5分 ,zltNbu\.(  
有多個版本: ! 5NuFLOf  
迪雲版 >mai v;  
悟地版 s2#Ia>5!  
一般版 i'7+ ?YL  
u '7h(1@  
突擊地下組織(STAGE9) IHYLM;@L  
13分 fT|A^  
有多個版本:  UXs)$  
迪雲版 Z*q9vX  
悟地版 gf1+yJ^d!  
一般版 \ l#eW x  
5&V=$]t  
滅絕黑蠍子(STAGE10) ocFk#FW  
15分 SkE<V0  
有多個版本: ;Mup@)!j  
迪雲版 sVK?sBs]  
悟地版 o`,~#P|  
一般版 > .  
分釋:最後如果用迪雲版、悟地版打,會反影HK青少年吸毒好嚴重。 Jsysk $R  
!R"W2Z4h  
終考元鬥篇(STAGE11) w?8SQI,~X  
14分 ;~EQS.Qp  
有多個版本: d51'[ ?(  
五人加青狗二人版 D2?H"PH  
歷奇、域多版 )63 $,y-;$  
一般版 =c'4rJ$+  
kIVQ2hmv  
血骷髏軍的突襲(STAGE12) d=PX}o^  
12分 N+=|WeZ  
有多個版本: 80Dn!9j*  
五人加青狗四人版 R qtBz3v  
一般版 l!F$V;R  
mK[Z#obc=  
神殿之危(STAGE13) ;^5k_\  
18分 #cu{AdK  
有多個版本: h 6Z:+  
五人加青狗四人版 `8ac;b  
一般版 s*ZE`/SM3  
} #rTUX  
死亡暗礁(STAGE14) Q$c6l[(g  
20分 ;:fW]5"R  
有多個版本: rG}e\ziKuj  
五人加青狗四人版 IT1YF.i  
一般版 }/F$73Xd  
C/!.VMl^  
勇闖羅剎堡(STAGE15) 4|=>gdW)KN  
25分 U X@%1W!8  
有多個版本: kh5a>OX  
五人加青狗四人版 #$I@V4O;#  
一般版 WVdV:vJ-  
.|Huz k+  
激戰大魔王/大魔王龐士(STAGE16) P.'.KZJ:WD  
30分 @up,5`  
有多個版本: 3m1(l?fp  
五人加青狗四人版 q(?+01  
一般版 JaCX}[R  
分釋:一路上沒有什麼特別,到最後1.邪鬼+比堤2.邪鬼+比堤+龐士3.終龐士 m&:&z7^p  
"lI-/ G  
Ver3.0合成戰體篇(適合LV:100LV) dU$VRgP/  
;:P4~R  
竹林深處(STAGE17) m2c'r3UEu  
15分 BDB*>y7(  
qq/>E*~  
暗黑秦王陵(STAGE18) s-$ Wc) l  
22分 s;BMj^x  
分釋:在迷宮中,要行好多地方加上時間可能要AGI勁d! % i4 5  
j uA@"SG  
秦王之陰謀(STAGE19) 0%ul6LvM  
20分 <RY =y?%z  
&-3 e3)  
富士湖畔(STAGE20) 2R[v*i^S  
24分 a!9'yc  
}a7d(7  
鳥居林(STAGE21) #ibwD:{  
28分 UK ':%LeL  
分釋:迷宮最好find人help!(第二格有個鳥居,入去,之後去到最右下!就finish迷宮!)  g2vm]j  
 U?*zb  
決戰鶴丸城(STAGE22) yQ$irS?  
36分 ppyy0E^M  
分釋:龐士血和攻高 rwRZGd *p  
^dI;B27 E*  
橫跨大峽谷(STAGE23) --K) 7  
35分 *;fTiL  
分釋:仙人掌好麻煩! IT| h;NUG  
g8<ODU0[g  
衝上雲霄(STAGE24) o,*m,Qc  
40分 /Y #8.sr  
Qr.{_M  
@d WA1tM  
究極研究所(STAGE25) l<v{8:,e#  
45分 Ew/MSl6}  
   2     5 y, l[v39  
  6     3 C/k#gLF`  
  4    1 _:r8UVAT.  
,:?ibE=  
逃離研究所(STAGE26) J,=K1>8s  
48分   ?Mjs[|  
分釋: 最好no find 人help/小心得一條命 uY]';Ot G  
. g#}2 :3  
Ver4.0邪魔亂世篇(適合LV:120LV) 4uXGp sL  
X+4Uh I  
非洲草原(STAGE27) 9@*pC@I)  
43分 h4hAzFQ.s  
T3wTMbZ!VK  
森林古蹟(STAGE28) h/Mt<5  
40分 TO6 F  
Y& 6jFT_  
聖母之瞳(STAGE29) 1)X|?ZD]F  
49分 Y25`vE(  
D!`[fjs6A  
火燒村莊(STAGE30) +(+lbCW/  
55分 xV>  .]  
分釋: 人尊攻擊力高 Xf4QLw/r  
G_F_TNO  
地下謎城(STAGE31) *~PB  
42分 LIDi0jbrq  
分釋: d music有d嚇人 S5).\1m h[  
| .jWz.c  
飛行要塞(STAGE32) bpY*;o$~  
有多個版本: b] 5dBZ(  
星奇版 ( JbRhcg  
米兒丶悟地版 [<@L`ki  
小舟版 V^s, 3C  
一般版 ? NoNg^Of  
Otq3nBZ  
Ver5.0超級元力篇(適合LV:125LV) 1uo- ?k  
GgpE"M?  
末日的開始(STAGE33) fzJiW@-T  
58分 JI@iT6.%IX  
h4n~V:nNm  
絕地猛虎(STAGE34) H k}P  
65分 $ .tT  
分釋: 白虎boss........ K_M Ed1l  
g2f"tu_/%  
女媧的勇氣(STAGE35) Xe4   
80分 3o rSk  
分釋: 最好find人help! =c6d $  
^tTM 7  
終極魔人(STAGE36) [Q T ;~5  
75分 }R* %q  
分釋:boss終極魔人唔勁但d路難行到死 l"J#Pvi  
o6u^hG6~'  
速度就是力量(STAGE37) 6nA9r5Ghv  
78分 o "r  
分釋:雖然冇女媧的勇氣今難,但boss好變態..........石眼都好勁! Ku'a,\7z  
(cVIjo+::  
恐龍島(STAGE38) JrBPx/?(,;  
85分 4zs0+d +  
分釋:迷宮+迷宮d恐龍+boss hp已難打過女媧的勇氣...............find高手help la! $?ss5: S  
?8753{wk  
Ver6.0決戰聖域篇(適合LV:148LV) PS~_a  
YMo8C(  
去吧!十勇士(STAGE39) x1~AY/)v  
88分 IR"C ?  
分釋:要打e關並不easy,find一些同自己差不多LV之人打吧!最少都4人! myo4`oH  
HL{aqT2  
殲滅改造人(STAGE40) <8(q .  
78分 x}ZXeqt{ {  
分釋: 雖然冇去吧!十勇士既怪強,但速度好.......建議140LV以下最好5好打.......... pauO_'j_1p  
zeGWM,!  
強闖美干達(STAGE41) 24od74\  
90分 Af\@J6viF7  
分釋: 難道在風and凰的攻撃力~!有時死左一定要繼續行,唔係就會輸。 "C}<umJ'  
                                                                                                                          LDegJer-v  
手都軟....rest下先
[ a10fc98在2010-02-25 18:49重新編輯此帖 ]
離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 43樓  發表於: 2010-02-27
引用第42樓魔法使命於2010-02-27 11:55發表的  :
我已經計劃緊+_+
Ho#nM_ q  
我做啦,我開始做第一關中- -
最近落雷夜,搞到訓都訓唔到
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 42樓  發表於: 2010-02-27
引用第41樓強人-ex於2010-02-27 11:36發表的 :
好@@就等睇你既研究啦! 7z{N}  
加油加油~
$[Ut])4 ~  
我已經計劃緊+_+
按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 41樓  發表於: 2010-02-27
引用第40樓飛龍天牙於2010-02-27 11:11發表的  : e?7NW  
我相信我自己做一個故事研究一定會好過你= =
NB44GP1-@  
好@@就等睇你既研究啦! +BO kHXk1  
加油加油~
離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 40樓  發表於: 2010-02-27
我相信我自己做一個故事研究一定會好過你= =
最近落雷夜,搞到訓都訓唔到
離線mario412855

發帖
icash
只看該作者 39樓  發表於: 2010-02-27
老實講, T.')XKP)1N  
你只說有幾多版本, R i,_x  
但無講有咩分別、又無做真正的研究, `'5vkO>  
咁個個人都識得la, Z5F#r>>`  
三個字講哂: 無意義
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 38樓  發表於: 2010-02-26
引用第37樓結城リト於2010-02-26 20:33發表的  : Jd v;+HN[  
又開一個好post:) M=&,+#z<V  
你啲比分好gj.... 9;\mq'v%  
女媧的勇氣80分,恐龍島85分... #639N9a~  
搵高手幫.. dS <*DP  
我想問下樓主有冇考慮過有啲玩家開room,其他玩家入唔到嘅問題...
;PMh>ZE`  
連個分"析"都打錯...............
離線結城リト
發帖
icash
只看該作者 37樓  發表於: 2010-02-26
又開一個好post:) i`+bSg  
你啲比分好gj.... PXJ7Ek*/  
女媧的勇氣80分,恐龍島85分... WK7?~R%rq  
搵高手幫.. /Yg&:@L  
我想問下樓主有冇考慮過有啲玩家開room,其他玩家入唔到嘅問題...
離線sk001093
發帖
icash
只看該作者 36樓  發表於: 2010-02-26
引用第35樓魔法使命於2010-02-26 17:38發表的  :
我諗睇黎要再上演一次"豬排仔之黎亂戰記"了=]
DR:$urU$  
5ct&fjmR_  
唔好意思我理解能力低,唔係好明點解...
LFO友交個朋友,可以既話加我FaceBook/Skype
加之前InBox我
[email protected]
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 35樓  發表於: 2010-02-26
引用第33樓sk001093於2010-02-26 17:13發表的 :
你覺得呢?:(
ZqVbNIY   
我諗睇黎要再上演一次"豬排仔之黎亂戰記"了=]
離線手殘
發帖
icash
只看該作者 34樓  發表於: 2010-02-26
引用第1樓魔法使命於2010-02-22 13:42發表的  : SE]5cJ'>  
請問該分析的用意何在? chE!,gik  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分...
仲有邊個係小舟? =W. }&  
邊個係?朧? D'#Q`H  
.......
5h#h>0F  
分釋:最後如果用迪雲版、悟地版打,會反影HK青少年吸毒好嚴重。by-樓主
u狗還我迪倫ac
離線sk001093
發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2010-02-26
引用第32樓魔法使命於2010-02-26 16:50發表的  :
咁我應唔應該學佢整返個故事分析+_+?
e /JQ #A  
Z nc(Q  
你覺得呢?:(
加之前InBox我
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2010-02-26
引用第31樓sk001093於2010-02-26 16:50發表的 :
我都覺得個post冇咩用
}~XWtWbd-  
咁我應唔應該學佢整返個故事分析+_+?
離線sk001093
發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2010-02-26
引用第29樓hiyinhi於2010-02-26 16:46發表的  :
我係新手,但點解我覺得你個post冇用而且仲有D廢post既fell呢?
5AYOM=O]t  
'YNaLZ20  
我都覺得個post冇咩用
加之前InBox我
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2010-02-26
引用第25樓a10fc98於2010-02-25 20:08發表的 :
so easy if you're 150LV........
0B NLTRv  
如果您200LV會仲EASY~_~ ^mS |ff  
<B"sp r&1  
引用第29樓hiyinhi於2010-02-26 16:46發表的 : tli.g  
我係新手,但點解我覺得你個post冇用而且仲有D廢post既fell呢?
yPm2??5MW>  
樓主... 3FEJ 9ZyG  
睇到未? C6_(j48&  
?Ec9rM\ze  
引用第28樓please於2010-02-25 21:04發表的 : 3^ Yc%  
其實自冰火島開始不少BOSS都狂屈奧義...
XpQOl  
應該係該角色實裝左OE之後先係咁+_+
離線hiyinhi
發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2010-02-26
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的  :
我只係想give新手知,希望師兄別誤會....
yC,/R371k  
XZ r I w  
離線please

發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2010-02-25
引用第27樓tommywu於2010-02-25 20:36發表的  :
火燒人尊出oe出到傻- - ZS Med(//b  
飛行要塞gaia都會出oe
bm588UQ  
其實自冰火島開始不少BOSS都狂屈奧義...
ureramu ureramu ureramu oto
nimiunooto denzushi denzu sea denzu sea
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2010-02-25
引用第21樓please於2010-02-25 17:57發表的  : ^}3^|jF  
樓主沒講清鳥居怎走. x "W~m.y$h  
一入到去 中上-->右下-->左下-->左下-->中上-->右下 NGra/s,9 |  
另外補充下先.  ~/:vr  
冰火島火尊會不斷用奥義打你 ^-;S&=  
康州鬼城走右邊. \}-4(Xdaq  
.......
xQ?>72grP  
火燒人尊出oe出到傻- - myx/|-V"F  
飛行要塞gaia都會出oe
離線夢丨飛翔
發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2010-02-25
引用第25樓a10fc98於2010-02-25 20:08發表的  :
so easy if you're 150LV........
*[MWvs:,  
我得117lv-.-
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2010-02-25
引用第24樓夢丨飛翔於2010-02-25 18:45發表的  :
唔該哂~ l,ny=Q$[1'  
我之前打左好耐都出唔到去-3-
$+eeE  
快速回復
限100 字節

上一個 下一個