切換到寬版
  • 6546閱讀
  • 43回復

[教學]LFO故事研究 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線a10fc98

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-02-22
分數定難度 PqIskv+  
,1g_{dMx  
Ver1.0始祖力量篇(適合LV:67LV) ?@z/#3b  
9Trk&OB  
學校(STAGE1) FW B *=.A9  
1分 52 *ii  
有多個版本: lUaJC'~p  
迪雲版 33 S CHQ  
星奇版 cV"Ov@_.k  
米兒版 v8WT?%  
小舟版 z9:yt5ar  
悟地版 (&1.!R[X  
馬龍版 ]bAVOKm-  
歷奇版 hH9~.4+*`g  
域多版 eZ$M#I=o  
?朧版 OTGy[jY"  
一般版 t-5K dLB  
H|0-Al.{  
/k[8xb  
體育館(STAGE2) ?S'aA !/;  
3分 ,>01Cs=t8  
有多個版本: l[]cUE  
迪雲版 %-]a[qf3  
星奇版 d&+0JI<  
米兒版 UdVf/ PGx  
小舟版 jU kxA7 }}  
悟地版 1l/t|M^I  
馬龍版 tUuARo7#  
歷奇版 Y]*&\Ex"\  
域多版 j /_&]6!  
?朧版 \4LTViY]  
一般版 Fg 8lX9L  
分釋:主角五人比較長/難打,尤其悟地版! (c& %1bJ  
IBvn q8\  
大嶼山(STAGE3) S8B?uU  
6分 ?E_;[(Mcr  
有多個版本: nbB*d@"  
五人版 "G-h8IN^O  
青狗四人版 kxN O9w  
一般版 7AS_Aw1L  
98)C 7N'  
冰火皇后島(STAGE4) MRw4?HqB  
10分 ?:M4GY" gV  
有多個版本: :h |]j[2p  
星奇,米兒版   |V4<eF-0S  
迪雲版 w[D]\>QHa  
小舟版   $}r.fji,c  
悟地版 jV9oTH-  
一般版 YF-A8gXS  
分釋:冰火皇后島基本上唔難,但長。有時lag左又.......... dC8}Ttc}  
uO-|?{29  
xkw=os  
dA (n,@{  
Ver2.0勇者誕生篇(適合LV:80LV) z;dRzwL  
-%]1q#C>@  
初考元鬥篇(STAGE5) gwsIzYV  
5分 PqL. ^  
有多個版本: Qclq^|O0  
星奇版 UX[s5#  
米兒版 _G-y{D_S&  
小舟版 ^ <qi&*  
馬龍版 t1U+7nM  
歷奇版 lz : :6}  
域多版 }3_b%{  
?朧版 -ycdg'v  
一般版 mhX66R  
Q xA( *1  
康洲鬼城(STAGE6) 83I 5n&)  
6分 _'ebXrbZB  
有多個版本: #AB5}rPEI  
星奇版 ]jm:VF]4  
米兒版 ez!W0  
小舟版 ^H7xFd|>  
馬龍版 -|^)8  
歷奇版 GA$fueiQNs  
域多版 "&/2 @  
?朧版 g`Cv[Pq?at  
一般版 4x q|  
0M roHFh9`  
勇救帝王子孫(STAGE7) uoOUgNwGg  
10分 $.kJBRgV*  
有多個版本: +&S6se4  
星奇版 x~R,rb   
米兒版 I#M>b:"t e  
小舟版 j)Ak:l%a  
馬龍版 JKfJ%yy |  
歷奇版 !H) -  
域多版 enZZ+|h  
?朧版 >$ 9}"  
一般版 b}ya9tCl;  
A)3H`L  
初考元鬥篇(STAGE8) wBwTJCX  
5分 <qpzs@  
有多個版本: R3U|{vgl  
迪雲版 X[r0$yuE  
悟地版 ZAU#^bEQB  
一般版 kE .4 #  
PZJ9f8 V  
突擊地下組織(STAGE9) IQ_s]b;z  
13分 c AO: fb7  
有多個版本: $-Ex g*i  
迪雲版 _K!.TM+9  
悟地版 |idw?qCn  
一般版 Dol{y=(3e  
DBB&6~;?  
滅絕黑蠍子(STAGE10) A]5];c  
15分 YS){ N=g&'  
有多個版本: Y1I)w^}:  
迪雲版 \.O&-oi  
悟地版 0QW=2rs  
一般版 M /v@C*c  
分釋:最後如果用迪雲版、悟地版打,會反影HK青少年吸毒好嚴重。 H!Q72tyo  
ZK'46 lh  
終考元鬥篇(STAGE11) prN+{N8YC  
14分 Ikf[K%NKn  
有多個版本: b^C27s  
五人加青狗二人版 Ze8.+Ee  
歷奇、域多版 7+hF1eoI  
一般版 isd-b]@:Lc  
:&TM0O  
血骷髏軍的突襲(STAGE12) <\<o#Vq  
12分 uO eal^uS  
有多個版本: vg[3\!8z[  
五人加青狗四人版 1n!:L!,`  
一般版 cPuXy e  
5!fYTo|G>  
神殿之危(STAGE13) r>FwJm!  
18分 ]#^v754X^T  
有多個版本: tx>7?e8E  
五人加青狗四人版 6(d6Uwc`  
一般版 6Q [  
} v:YSG  
死亡暗礁(STAGE14) -yc Y Q~R  
20分 ERIMz ,  
有多個版本: QwWd"Of  
五人加青狗四人版 kt)Et  
一般版 $7DW-TA  
l7qW)<r  
勇闖羅剎堡(STAGE15) MkoK(m{7  
25分 ;]Q6K9.d8  
有多個版本: dB[4NT  
五人加青狗四人版 fxPg"R!1i  
一般版 2{63:f1c`'  
cI\[)5&  
激戰大魔王/大魔王龐士(STAGE16) >h;]rMD!|  
30分 r4X}U|s!0  
有多個版本: o>,r<  
五人加青狗四人版 -'d:~:1f  
一般版 5X)M)"rq;V  
分釋:一路上沒有什麼特別,到最後1.邪鬼+比堤2.邪鬼+比堤+龐士3.終龐士 J'|=J   
q0VAkVHw4  
Ver3.0合成戰體篇(適合LV:100LV) Wy7w zt  
,7Hyrx`  
竹林深處(STAGE17) aF^N  Ye  
15分 4 O8ct,Y  
h Fv{?v  
暗黑秦王陵(STAGE18) ga%\n!S  
22分 -i2rcH  
分釋:在迷宮中,要行好多地方加上時間可能要AGI勁d! r x2'].  
.waw=C  
秦王之陰謀(STAGE19) px K&aY8  
20分 )/>BgXwH  
O;<wD h)Yt  
富士湖畔(STAGE20) ?PMbbqa0  
24分 S \]O8#OX  
vJ65F6=G  
鳥居林(STAGE21) 7\2I>W  
28分 }-Mg&~e`  
分釋:迷宮最好find人help!(第二格有個鳥居,入去,之後去到最右下!就finish迷宮!) 8.B'O> \T  
G5/A {1sz&  
決戰鶴丸城(STAGE22) GT<oYrjU  
36分 d'ZNp2L  
分釋:龐士血和攻高 zFExYYd   
e6j1Fa9  
橫跨大峽谷(STAGE23) dz([GP'-*  
35分 "x=\mA#`  
分釋:仙人掌好麻煩! ]<\YEz&A  
Tt)z[^)%  
衝上雲霄(STAGE24) 0<\|D^m=&h  
40分 R#4l"   
1$vGQ  
@}d;-m~  
究極研究所(STAGE25) 6(`N!]e*L  
45分 <N=k&\  
   2     5 YJ6~P   
  6     3 T[|#DMg$F  
  4    1 F1@Po1VTD  
kx;X:I(5&P  
逃離研究所(STAGE26) 3?*d v14  
48分   2 3PRb<q  
分釋: 最好no find 人help/小心得一條命 baII !ks  
#!R>`l(S  
Ver4.0邪魔亂世篇(適合LV:120LV) }b(h D|e  
Mc@9ivwL#  
非洲草原(STAGE27) JfN5#+_i  
43分 !t23 _b0  
 *XhlIQ  
森林古蹟(STAGE28) =){ G  
40分 0AQ4:KV(Y  
"?3=FBp&  
聖母之瞳(STAGE29) fI)XV7,X  
49分  Ol }5ry  
V@`b7GM  
火燒村莊(STAGE30)  9Bt GzI\  
55分 F5Xb_&   
分釋: 人尊攻擊力高 _ l`F}v  
kzRvLs4xM  
地下謎城(STAGE31) r V%6 8x9  
42分 V pnk>GWD  
分釋: d music有d嚇人 h(/? 81:  
~{Iw[,MJ  
飛行要塞(STAGE32) CXrOb+  
有多個版本: a|u#w~  
星奇版 .A< HM}   
米兒丶悟地版 Og7yT{h_  
小舟版 IEy$2f>Ns  
一般版 YP02/*'  
aA|{r/.10K  
Ver5.0超級元力篇(適合LV:125LV) kzZgNv#G;  
:.+w'SEn4M  
末日的開始(STAGE33) Ww-x+U\l  
58分 vTK%8qoZ  
Zmyq6.1q~  
絕地猛虎(STAGE34) kS-BB[T  
65分 uBbQJvL  
分釋: 白虎boss........ 4P3RRS  
_s^tL2Pc  
女媧的勇氣(STAGE35) lKejWT`;  
80分 $#h U_vr  
分釋: 最好find人help! E'f7=ChNF  
oDA'$]UL  
終極魔人(STAGE36) >`x|E-X"  
75分 plWN uEW  
分釋:boss終極魔人唔勁但d路難行到死 oWY3dc  
*B|hRZka1A  
速度就是力量(STAGE37) aze#Cn,P}  
78分 ElW\;C:K*  
分釋:雖然冇女媧的勇氣今難,但boss好變態..........石眼都好勁! L>14=Pr^(  
-t4:%-wv  
恐龍島(STAGE38)  ImhkU%  
85分 =T[P  
分釋:迷宮+迷宮d恐龍+boss hp已難打過女媧的勇氣...............find高手help la! daKZ*B|  
K]m#~J3d>  
Ver6.0決戰聖域篇(適合LV:148LV) *U1*/Q.  
?_gvI  
去吧!十勇士(STAGE39) 6)^*DJy  
88分 fxcE1=a  
分釋:要打e關並不easy,find一些同自己差不多LV之人打吧!最少都4人! F-3=eKZ  
_;PQt" ]  
殲滅改造人(STAGE40) HKJCiQ|k  
78分 ;I*t5{  
分釋: 雖然冇去吧!十勇士既怪強,但速度好.......建議140LV以下最好5好打.......... XE2Un1i}j1  
YdCl  
強闖美干達(STAGE41) lu{ *]!  
90分 M$EF 8   
分釋: 難道在風and凰的攻撃力~!有時死左一定要繼續行,唔係就會輸。 UmVn:a  
                                                                                                                          ,9ueHE  
手都軟....rest下先
[ a10fc98在2010-02-25 18:49重新編輯此帖 ]
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-02-22
請問該分析的用意何在? rwDLBpk  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... wBpt W2jA  
3/v tx9D  
仲有邊個係小舟? \/1~5mQ+  
邊個係?朧? 2tK~]0x  
我完全唔知您做咩...
按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-02-22
只有一半是正確...而且你有打錯了... l atm_\  
TSFrv8L  
冰火皇后島 BMAWjE r  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 i-0 :Fs  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 ;fqp!|J  
小舟 悟地一開始是走左邊 ?5">50  
之後迪雲和悟地是冰尊 jF6Q:`k  
星奇,米兒和小舟是火尊 AT t.}-  
Z%o.kd"  
冰火皇后島 6' *6tS  
是分為 [5xm>Y&}  
星奇,米兒版 ; ]% fFcy  
迪雲版 }%w;@[@L  
小舟版 /TbJCZ  
悟地版 MDa[bQ NM  
一般版 ZOqA8#\  
Cx aI@+  
激戰大魔王是 '(r?($s  
悟地,米兒和小舟加青狗四人版 %tkqWK:  
一般版 5%(  
大魔王龐士只有星奇和迪雲會有 w#9.U7@.  
迪雲一開始不是打比堤+龐士,是邪鬼 D`n<!"xg@$  
之後打終極龐士,如果用迪雲就會有星仔COM,星仔就會有迪雲COM d3EN0e+^  
WClprSl 8  
單是這兩個故事就知道你沒有玩故事,不要識少少就打出來吧
最近落雷夜,搞到訓都訓唔到
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-02-22
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的 : e+Mm!\ ;`  
只有一半是正確...而且你有打錯了...
冰火皇后島 L9hL@  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 _j$V[=kdM/  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 7 HL Uk3  
.......
g0 ~m[[  
死塔又係咁... fm^tU0DY  
故事都係咁... n}%_H4t  
算吧啦樓主... tvJl-&'N  
想學人做分析搏+分上位???
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-02-22
引用第3樓魔法使命於2010-02-22 16:43發表的  :
死塔又係咁... 0?g&<q  
故事都係咁... 6nk.q|n:g  
算吧啦樓主... OdJ=4 x>  
想學人做分析搏+分上位???
DV bY   
我只係想give新手知,希望師兄別誤會..... "FfP&lF/  
0 vz!)  
u bi6=  
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的  : Gc!&I+kd  
只有一半是正確...而且你有打錯了... '^t(=02J  
H!g9~a  
冰火皇后島 4kLTKm:G  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 Uv3Fe%>  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 ]O M?e  
.......
8g 2'[ci$q  
sorry!我會改................. E+aE5wmr  
#mv~1tL  
引用第1樓魔法使命於2010-02-22 13:42發表的  : 4vPKDd  
請問該分析的用意何在? cT^x^%  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... 'P >h2^z  
O%s?64^U  
仲有邊個係小舟? rOq>jv y  
邊個係?朧? $-]PD`wmY  
.......
MW.,}f  
小舟係dennis呀! !L' O")!3  
?朧我唔know點打!
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-02-22
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 :
小舟係dennis呀! *6*/kV? F  
?朧我唔know點打!
fyt`$y_E[  
唔識去官網COPY?? _S#3!Wx  
&l1CE1 9<  
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 : ?t];GNU` l  
xYWg1e$k  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會 E./Gt. Na  

)SFy Q  
我想講係呢個壇的都已經係老手...
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的  :
vy330SQPo  
我去官網will lag ga.............
離線a031114
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-02-22
其實樓主攪e D尼做乜?
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的 : m^)h/s0A  
GM<r{6Qy  
唔多清楚=_="
離線6696。魂
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-02-22
無聊搵野做-V-?
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-02-22
引用第9樓6696。魂於2010-02-22 19:43發表的  : )jp#|#h  
無聊搵野做-V-?
)#r]x1[Kn  
no!!!!!!!!!!!
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的  : jGEUl=W  
Y*0%l q({H  
上下位咁姐
冰の血繼限界!

離線銀冀
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-02-22
那個嘛... .8l\;/o|  
其實這個Post好像沒意義而已...
?DkMzR)u  
而且資料很混亂..修改一下吧...
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-02-22
引用第11樓a1994109於2010-02-22 20:14發表的  :
上下位咁姐
;58l_ue  
what you say??????
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-02-22
引用第13樓a10fc98於2010-02-22 20:15發表的  :
what you say??????
V(A6>0s$|  
你做緊咩 我咪講緊咩囉
冰の血繼限界!

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-02-22
引用第14樓a1994109於2010-02-22 20:16發表的  :
你做緊咩 我咪講緊咩囉
)$I;)` q  
playing LFO lo!!!!!!!!
離線parco_123
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的 :
.vj`[?T  
樓主唔係啦起馬:x
離線小竹
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-02-22
我除左戰回打索特打到我叫救命之外....其他都唔係好難打==
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-02-22
恐龍島居然要85分... 6e(|t2^  
係我我30分都比多左佢啦+_+
離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-02-23