切換到寬版
  • 6559閱讀
  • 43回復

[教學]LFO故事研究 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線a10fc98

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-02-22
分數定難度 #<81`%  
19*D*dkBR  
Ver1.0始祖力量篇(適合LV:67LV) LNOz.2fr>  
-:|t^RM;FT  
學校(STAGE1) I`uOsZBO/  
1分 _5H0<%\  
有多個版本: UE 1tm  
迪雲版 3)3$ L  
星奇版 4%>2 >5  
米兒版 v O@7o  
小舟版 CH] +S>$  
悟地版 gT#hF]c:  
馬龍版 _Eus7  
歷奇版 +qee8QH  
域多版 ,niQs+'<  
?朧版 =@s{H +  
一般版  ;GZ/V;S  
G%XjDxo$I  
_KAg1Ww  
體育館(STAGE2) ~!#2s'  
3分 Lem:zXj  
有多個版本: ?vg|;Q  
迪雲版 _\u?]YTv  
星奇版 N'=b8J-fF  
米兒版 pe>[Ts`2F  
小舟版 &b=OT%D~FU  
悟地版 NflRNu:-  
馬龍版 g n 6@x  
歷奇版 *ulkqpO  
域多版 H'x) [2  
?朧版 Q)93 +1]  
一般版 [z r2\(  
分釋:主角五人比較長/難打,尤其悟地版! 2<TpNGXM_  
U$EQeb  
大嶼山(STAGE3) KCi0v  
6分 gmdA1$c  
有多個版本: nrJW.F]S8[  
五人版 P*3PDa@  
青狗四人版 &e;GoJ  
一般版 8=WX`*-uH  
UsnIx54D3  
冰火皇后島(STAGE4) iE* Y@E5x0  
10分 B<!WAw+  
有多個版本: bI+ TFOP  
星奇,米兒版   68nBc~iAm  
迪雲版 (x1 #_~  
小舟版   k@9CDwh*s  
悟地版 sg8j}^VI  
一般版 WNo<0|X  
分釋:冰火皇后島基本上唔難,但長。有時lag左又.......... sO 0j!;N  
 ^9 Pae)  
OHK]=DH:M  
Ry"N_Fb  
Ver2.0勇者誕生篇(適合LV:80LV) 6&[rA TU+  
rk< 3 QXv  
初考元鬥篇(STAGE5) p$}1V2h;  
5分 Ag_I'   
有多個版本: %Z { 7*jtE  
星奇版 i1DJ0xC]  
米兒版 A ?ij  
小舟版 !"s~dL,7  
馬龍版 d5l].%~  
歷奇版 c-=z<:Kf  
域多版  y aLc~K  
?朧版 ` l}+BI`4  
一般版 QRlrcauM  
z~\Y*\f^Y3  
康洲鬼城(STAGE6)  3;f}w g  
6分 }J(o!2.  
有多個版本: ~s -"u *>  
星奇版 7cV GB  
米兒版 ^8{:RiN6e~  
小舟版 |\J! x|xy  
馬龍版 Gp}}M Gk  
歷奇版 f<Xi/ (  
域多版 DRmN+2I  
?朧版 1LonYAHF  
一般版 <XH,kI(%  
TUM7(-,9  
勇救帝王子孫(STAGE7) Z GC*BP/  
10分 >NAg*1  
有多個版本: +JPHQx'W  
星奇版 f~v@;/HL  
米兒版 nW!pOTJq21  
小舟版 +=g9T`YbE  
馬龍版 (VB-5&b  
歷奇版 97MbyEE8J  
域多版 Iv51,0A  
?朧版 4=7h1qex  
一般版 Cbjx{  
< SvjvV  
初考元鬥篇(STAGE8) ~.&2N Ur  
5分 &v.Nj9{zi  
有多個版本: Bb@m-+f  
迪雲版 uYAMW{AT  
悟地版 ,n/^;. _1  
一般版 BiCC72oig  
kqt.?iJw  
突擊地下組織(STAGE9) ?@5#p*u0  
13分 \@hq7:Q  
有多個版本: G ,? l o=m  
迪雲版 l@<yC-Xd  
悟地版 +WB';D  
一般版 %fB!XCW  
9P\R?~3  
滅絕黑蠍子(STAGE10) [ @`Ki  
15分 Q4QF_um  
有多個版本: YLFM3IaP  
迪雲版 FiW>kTM8  
悟地版 wH0Ks5  
一般版 Nk@ag)  
分釋:最後如果用迪雲版、悟地版打,會反影HK青少年吸毒好嚴重。 _p,1m[&M   
(#5TM1/A  
終考元鬥篇(STAGE11) Fv2U@n6'v  
14分 OVhtU+r  
有多個版本: }4wIfI83K,  
五人加青狗二人版 RAi]9`*7  
歷奇、域多版 ~-K<gT/  
一般版 /4bHN:I]M  
#xe-Yw1!  
血骷髏軍的突襲(STAGE12) HG:9yP<,o  
12分 c^%&-],  
有多個版本: oV=~ Q#v  
五人加青狗四人版 0 \ }%~e  
一般版 ODE^;:z !  
#Oq~ZV|<l  
神殿之危(STAGE13) PBY ^m+  
18分 mYw9lM  
有多個版本: .jvRUD8A7  
五人加青狗四人版 r E<Ou"  
一般版 Ub| -Q  
>gGdzL  
死亡暗礁(STAGE14) *$EcP`K$  
20分 xa$p,_W:'  
有多個版本: Mxk0XFA  
五人加青狗四人版 + -OnO7f  
一般版 $R_RKyXzo  
VMgO1-F  
勇闖羅剎堡(STAGE15) aOK,Mm:iO  
25分 04P!l  
有多個版本: BIeeu@p  
五人加青狗四人版  <6[P5>  
一般版 ?0VETa ~m  
{j4J(dtO  
激戰大魔王/大魔王龐士(STAGE16) e!.r- v9  
30分 fd/?x^Z  
有多個版本: J~(M%] &k^  
五人加青狗四人版 x9B5@2J1  
一般版 3_cZaru  
分釋:一路上沒有什麼特別,到最後1.邪鬼+比堤2.邪鬼+比堤+龐士3.終龐士 ra>jVE0 `  
)9? ^;HS  
Ver3.0合成戰體篇(適合LV:100LV) J6W "t  
HVkq{W|w  
竹林深處(STAGE17) #(f- cK  
15分 V/CZcMY_  
v''F\V )  
暗黑秦王陵(STAGE18) /FW{>N1   
22分 PAHkF&  
分釋:在迷宮中,要行好多地方加上時間可能要AGI勁d! YDo Vm?  
0DgEOW9H  
秦王之陰謀(STAGE19) OF/DI)j3  
20分 -]e@FNL  
'>0rp\jC  
富士湖畔(STAGE20) V1!;Hvm]+  
24分 SJ;Kjq.Qo  
 :bBMy\(u  
鳥居林(STAGE21) SXx;- Ws  
28分 3Z-N*bhC  
分釋:迷宮最好find人help!(第二格有個鳥居,入去,之後去到最右下!就finish迷宮!) $S_G:}tna  
> cM}M=4s  
決戰鶴丸城(STAGE22) ewD=(yr  
36分 -lNT"9  
分釋:龐士血和攻高 A< |]>[ax  
q>H f2R  
橫跨大峽谷(STAGE23) "+GKU)  
35分 vhot-rBN  
分釋:仙人掌好麻煩! ?)i`)mu'  
+ZU@MOni  
衝上雲霄(STAGE24) \qB:z7I2  
40分 IolKe:'>@  
:HTV8;yc  
^DWhIxBh  
究極研究所(STAGE25) /O /pAu>  
45分 -&3mOn& (1  
   2     5 =abBD   
  6     3 zy!mP  
  4    1 ;0 No@G;z  
_hbTxyj  
逃離研究所(STAGE26) 6-vQQ-\  
48分   - BE.a<  
分釋: 最好no find 人help/小心得一條命 &yt noj1L(  
=%IBl]Z!"  
Ver4.0邪魔亂世篇(適合LV:120LV) cc_v4d{x  
XEvDtDR  
非洲草原(STAGE27) U9:w^t[Pp  
43分 vh">Z4  
 Z?_ t3  
森林古蹟(STAGE28)  Lkl+f~m  
40分 }8,[B50  
ZuIw4u(9  
聖母之瞳(STAGE29) g9K7_T #W  
49分 i<uWLhgh1$  
SB}0u=5  
火燒村莊(STAGE30) rbD}fUg  
55分 1e(Q I) ~  
分釋: 人尊攻擊力高 0^ IHBN?9  
bL9EX$P  
地下謎城(STAGE31) _(.,<R5  
42分 oM4Q_An  
分釋: d music有d嚇人 ~D$?.,=l  
,OilGTQ#  
飛行要塞(STAGE32) uBXl ltU  
有多個版本: *4oj' }  
星奇版 dOfEEqPI  
米兒丶悟地版 pg :1AAhT[  
小舟版 [sF z ;Py]  
一般版 z0Bw+& ^]}  
`PVr;&  
Ver5.0超級元力篇(適合LV:125LV) 9;B6<`e/U  
^:F |2  
末日的開始(STAGE33) r"uOf;m  
58分 Z+?V10$  
+#IsRiH%>  
絕地猛虎(STAGE34) :2_8.+:  
65分 1y)|m63&  
分釋: 白虎boss........ %e,X7W`'2  
B[Gl}(E  
女媧的勇氣(STAGE35) lmjoSINy  
80分 ~Vf+@_G8`  
分釋: 最好find人help! M^twD*  
tbr1mw'G  
終極魔人(STAGE36) E"{2R>mU~  
75分 A0>u9Bn"Qw  
分釋:boss終極魔人唔勁但d路難行到死 eYD|`)-f<^  
aHzS>  
速度就是力量(STAGE37) @ a?^2X^  
78分 0-!K@#$>=  
分釋:雖然冇女媧的勇氣今難,但boss好變態..........石眼都好勁! '.8E_Jd0E  
}q~M$  
恐龍島(STAGE38) vn0}l6n3s  
85分 *#n?6KqZ  
分釋:迷宮+迷宮d恐龍+boss hp已難打過女媧的勇氣...............find高手help la! wf[B-2q)  
_ Ux t9 X  
Ver6.0決戰聖域篇(適合LV:148LV) FBCi,_ \4  
eJv_`#R&Of  
去吧!十勇士(STAGE39) )n&@`>vm  
88分 ',<B o{  
分釋:要打e關並不easy,find一些同自己差不多LV之人打吧!最少都4人! +zz\*  
X\dPQwas M  
殲滅改造人(STAGE40) ~c*$w O\  
78分 8ezdU"  
分釋: 雖然冇去吧!十勇士既怪強,但速度好.......建議140LV以下最好5好打.......... G6?+Qz r  
O%KP,q&}Y  
強闖美干達(STAGE41) |re>YQ!zd  
90分 E"|LA[o  
分釋: 難道在風and凰的攻撃力~!有時死左一定要繼續行,唔係就會輸。 wh~g{(Xvq  
                                                                                                                          .7"]/9oB  
手都軟....rest下先
[ a10fc98在2010-02-25 18:49重新編輯此帖 ]
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-02-22
請問該分析的用意何在? >)&]Ss5J  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... *h `P+_Q7  
88GS Bg:YH  
仲有邊個係小舟? z!<X{& e  
邊個係?朧? 0"vI6Lm  
我完全唔知您做咩...
按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-02-22
只有一半是正確...而且你有打錯了... yyj?hR@rZ  
][jW2;A  
冰火皇后島 '>wr _ f  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 x2m*0D~  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 }KBz8M5  
小舟 悟地一開始是走左邊 `}Of'i   
之後迪雲和悟地是冰尊 jOYa}jm?  
星奇,米兒和小舟是火尊 ^Pq4 n%x  
@]rl2Qqe  
冰火皇后島 o<Esh;;*nm  
是分為 -Dx_:k|k  
星奇,米兒版 %l#i9$s  
迪雲版 T;f`ND2fY  
小舟版 ;!ICLkc$  
悟地版 " aEk#W  
一般版  <:,m  
^{IF2_h"  
激戰大魔王是 /.{q2]  
悟地,米兒和小舟加青狗四人版 Z/r=4  
一般版 u?J !3ZEtb  
大魔王龐士只有星奇和迪雲會有 $ e<108)]  
迪雲一開始不是打比堤+龐士,是邪鬼 Cm~Pn "K_]  
之後打終極龐士,如果用迪雲就會有星仔COM,星仔就會有迪雲COM g p2S   
)nK-39,G  
單是這兩個故事就知道你沒有玩故事,不要識少少就打出來吧
最近落雷夜,搞到訓都訓唔到
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-02-22
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的 : l8Xgz aW  
只有一半是正確...而且你有打錯了...
冰火皇后島 1[; 7Ay  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 [{i"Au]  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 4dEfXrMf  
.......
{CO]wqEj  
死塔又係咁... pQ_EJX)  
故事都係咁... /tG0"1{  
算吧啦樓主... R">-h;#  
想學人做分析搏+分上位???
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-02-22
引用第3樓魔法使命於2010-02-22 16:43發表的  :
死塔又係咁... ;UAi>//#   
故事都係咁... r'bPSu,  
算吧啦樓主... UqA<rW  
想學人做分析搏+分上位???
}MiEbLduN  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會..... 7eR%zNDa  
q;)+O#CR  
<Wwcd8d  
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的  : N,4. %|1  
只有一半是正確...而且你有打錯了... !lnRl8oV  
L,+m5wKj[  
冰火皇后島 }Z,xF`  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 0p31C7!  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 z{q|HO  
.......
>x3$Ld  
sorry!我會改................. Od,P,t9  
*B3 4  
引用第1樓魔法使命於2010-02-22 13:42發表的  : ,u<oAI`  
請問該分析的用意何在? gB)Cmw*  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... 9*<=K  
PsMp &~^  
仲有邊個係小舟? 0 D s W1  
邊個係?朧? 'Zket=Sm;  
.......
#$ ^vP/"$  
小舟係dennis呀! hHsN(v  
?朧我唔know點打!
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-02-22
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 :
小舟係dennis呀! ;]PP +h  
?朧我唔know點打!
itn<c2UyA  
唔識去官網COPY?? )L0NX^jW;  
J P1XH k  
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 : 7KlS9x2  
9{cpxJ  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會 xW. ~Jt  

=A]*r9  
我想講係呢個壇的都已經係老手...
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的  :
@j`gx M_-O  
我去官網will lag ga.............
離線a031114
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-02-22
其實樓主攪e D尼做乜?
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的 : zhgvqg-  
dJF3]h Y  
唔多清楚=_="
離線6696。魂
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-02-22
無聊搵野做-V-?
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-02-22
引用第9樓6696。魂於2010-02-22 19:43發表的  : y!T8(  
無聊搵野做-V-?
JkQ\r$ Y.  
no!!!!!!!!!!!
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的  : 89{`GKWX  
vGOO"r(xL  
上下位咁姐
冰の血繼限界!

離線銀冀
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-02-22
那個嘛... CdMV(  
其實這個Post好像沒意義而已...
rxj#  
而且資料很混亂..修改一下吧...
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-02-22
引用第11樓a1994109於2010-02-22 20:14發表的  :
上下位咁姐
>qUD_U3A  
what you say??????
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-02-22
引用第13樓a10fc98於2010-02-22 20:15發表的  :
what you say??????
[^XD @  
你做緊咩 我咪講緊咩囉
冰の血繼限界!

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-02-22
引用第14樓a1994109於2010-02-22 20:16發表的  :
你做緊咩 我咪講緊咩囉
nFe  
playing LFO lo!!!!!!!!
離線parco_123
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的 :
/Ao.b|mm  
樓主唔係啦起馬:x
離線小竹
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-02-22
我除左戰回打索特打到我叫救命之外....其他都唔係好難打==
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-02-22
恐龍島居然要85分... RLGIST`  
係我我30分都比多左佢啦+_+
離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-02-23