切換到寬版
  • 11269閱讀
  • 111回復

魔獸信長簡單介紹;D`(組信長VLAN55) [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線粉紅女
發帖
icash
只看該作者 40樓  發表於: 2010-09-05
話信長改版係傻仔圖又唔多岩
但係有d版服仔招拉去左加仔到 真係無言.
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 41樓  發表於: 2010-09-05
引用第21樓sasalree於2010-09-04 10:41發表的  :
11.2b 本多肥左無敵,織田 已經過強,?.?

本多肥又如何??
伊達+槍神都肥起埋
本多都唔會夠揪(金波波時間例外)
離線手殘
發帖
icash
只看該作者 42樓  發表於: 2010-09-05
引用第41樓糯米滋於2010-09-05 18:19發表的  :
本多肥又如何??
伊達+槍神都肥起埋

雙槍陣
呢家無咩人出

但呢家如果俾我出
我唔會出e仔我出隻魔水狗武田/2龍仲好
u狗還我迪倫ac
離線粉紅女
發帖
icash
只看該作者 43樓  發表於: 2010-09-05
引用第42樓手殘於2010-09-05 19:09發表的  :
雙槍陣
呢家無咩人出
但呢家如果俾我出
.......

比我會揀冇田
槍神後面射塔夠哂爆
冇田中期大技+梅毒太毒
仲要有槍神係後面膠射
織田一定只可以走人
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 44樓  發表於: 2010-09-05
引用第42樓手殘於2010-09-05 19:09發表的  :
雙槍陣
呢家無咩人出
但呢家如果俾我出
.......

我玩e仔最大原因係因為開左大技有50%機率暈中人(逆刃)
玩過稻姬逆刃版本就知道個感覺…
離線sasalree
發帖
icash
只看該作者 45樓  發表於: 2010-09-06
引用第24樓極♂霍雷於2010-09-04 13:21發表的  :
真係唔好講笑
本多真田肥起左玩晒? 你要知本多真田幾難肥(雖然本多都幾易肥下
但係有秀吉 直江 你覺得有英會無敵?
法英軟 打英10秒魔水內殺到就贏 殺唔到就輸
重有敏英專秒法師 加仔 服仔 片倉
雖然11.2b都有可能會輸英 但係會唔平衡?
s版根本傻仔版黎(村上竟然變左控場英? 樹人竟然取締直江位置!?

村上b版都係控場啦,係11.2b人唔出咋
場場玩死直江?v?
s版大把團戰組合,唔似b版出極都係個幾隻
引用第41樓糯米滋於2010-09-05 18:19發表的  :

本多肥又如何??
伊達+槍神都肥起埋

你咁講,本多肥左第一時間殺左槍神,e仔比法師控呢?
有技術1lv無裝星仔能打贏無技術200lv有裝迪倫嗎?
離線糯米滋

發帖
icash
只看該作者 46樓  發表於: 2010-09-06
引用第45樓sasalree於2010-09-06 17:06發表的  :

所以魔獸信長呢隻game好講求合作性…
離線極♂霍雷
發帖
icash
只看該作者 47樓  發表於: 2010-09-06
引用第45樓sasalree於2010-09-06 17:06發表的  :

真係咪講笑 村上b版控場? 咁加光秀咪屈晒機? 再加埋紅富士已完場=]你知唔知咩山王招大 6lv同埋12lv有咩分別 就係一個唔係完係暈擊
閃到 一個係完全暈擊 行唔到 如果唔係咁 搶果心就唔會變成團戰勝負既關鍵(依樣真係 多一隻控場 小一隻控場 上高位 攻上去都難好多
上軍冇控英 但下軍英雄合作性高好多 所謂既平衡就係到 明未?
唔好玩啦大佬 傻仔版你都幫佢講野
離線dennisant200
發帖
icash
只看該作者 48樓  發表於: 2010-09-06
引用第47樓極♂霍雷於2010-09-06 19:22發表的  :
真係咪講笑 村上b版控場? 咁加光秀咪屈晒機? 再加埋紅富士已完場=]你知唔知咩山王招大 6lv同埋12lv有咩分別 就係一個唔係完係暈擊
閃到 一個係完全暈擊 行唔到 如果唔係咁 搶果心就唔會變成團戰勝負既關鍵(依樣真係 多一隻控場 小一隻控場 上高位 攻上去都難好多
上軍冇控英 但下軍英雄合作性高好多 所謂既平衡就係到 明未?
.......

雙控場=屈哂機? 你唔好唔記得村上同光秀招大係持續施法
你村上大+紅富士:o)?
山王2lv大係有0.1s冇暈 點算係完全暈
請問無啦啦又關果心咩事?
你要比既唔該搵返同一軍黎比 仲有麻煩你查清楚d招既基底先好發表你既偉論
離線黑仔
發帖
icash
只看該作者 49樓  發表於: 2010-09-06
引用第47樓極♂霍雷於2010-09-06 19:22發表的  :
.......

乜野叫做傻仔版都幫佢講野??
s版團戰有好多種玩法,剩係上軍同下軍出既團戰英都唔局限於11.2b版咁
來來去去都係直江,羽柴呢d輔手,一有d新既野出黎取代就比你叫做傻仔版?咁你一世玩死11.2b啦,冇進步

村上又加到紅富士,你都幾西利喎,上軍係冇控英,呢個係事實,但係重可以玩d組合玩合作性去羸
eg: 平手同石川數正玩毒
咩叫但係下軍英雄合作性高好多<<??上軍你當佢d合作性死既?定係你團戰剩係玩過下軍冇玩過上軍?
你講到咁有道理不如挑返場團戰,玩大佢吧?滅帳戰如何?輸左果方要滅左bbs個會員,一世唔可以再使用呢家既bbs會員ac
夠膽嗎?,我向你挑戰既係"極♂霍雷"你,唔該
離線紫楓幻月
發帖
icash
只看該作者 50樓  發表於: 2010-09-06
.......

閣下可以將村上加到紅富士,相信閣下實力十分強橫

另外,你所謂既平衡取決於上下軍英雄所需合作性?取決於控場數量?

我唔認為上軍所需合作性會比下軍低,定係你係果種容易被人單殺既人

而如果你係取決控場數量,上軍無控場,下軍唔洗搶都有2隻控場英

那平衡何在
世事都給某人看透
離線vixcext
發帖
icash
只看該作者 51樓  發表於: 2010-09-06
那個甚麼極度霍亂說的話真的很難理解呢
我以前曾在想,職田還是聯合較需要合作性
於是我便請教一位朋友的朋友,信長神手來
他便對我說2軍也高需求合作性,他與所認識玩信長的也沒資格說那軍合作性較需求大
然後我看看不知那個的回應呀,便呆了一呆
這世界原來有人能以合作性與整體英雄論那個平衡
真的呆了
離線sasalree
發帖
icash
只看該作者 52樓  發表於: 2010-09-06
.......

村上 我唔知你點加紅富士, 村上+光秀=/=屈機,落石無限魔免暈破村上/光秀/足利 等人大技
山王招大,出鎚個秒水到
B版上軍0控要搶, 比下軍搶埋果 = 88
咁都叫平衡?
S版,有新技新英,上軍有松 德姬,唔洗同下軍搶,仲有中立既阿國單控
人地出D新野玩都要比你叫傻仔版
引用第51樓vixcext於2010-09-06 23:02發表的  :
那個甚麼極度霍亂說的話真的很難理解呢
我以前曾在想,職田還是聯合較需要合作性
於是我便請教一位朋友的朋友,信長神手來
他便對我說2軍也高需求合作性,他與所認識玩信長的也沒資格說那軍合作性較需求大
然後我看看不知那個的回應呀,便呆了一呆
.......

玩得信長就要合作(計團

真係無話咩軍要合作D,兩邊都要大家合作先贏到
想玩唔合作最好去做街霸
有技術1lv無裝星仔能打贏無技術200lv有裝迪倫嗎?
離線kjhgfdsa

發帖
icash
只看該作者 53樓  發表於: 2010-09-07
唔識玩s板就on_  b板上軍0控場?? 下軍槍左果心 打jj了  s板多左隻松控場平衡左囉  招人打團            spec.1022 ★QuEeN 招吧
離線極♂霍雷
發帖
icash
只看該作者 54樓  發表於: 2010-09-07
同樣地你地都係踩緊以b仔為基礎既s版=]
算囉 咁多人圍插我 我認輸=]
55滅號 認真 自己班人打你地? 認真同你講 b版吧?
離線黑仔
發帖
icash
只看該作者 55樓  發表於: 2010-09-07
引用第54樓極♂霍雷於2010-09-07 22:45發表的  :

請問我地何來有踩過s版???

冇圍插你,係你自己會錯意姐
55滅帳唔係玩,係認真,你唔係淆底吧?
離線dennisant200
發帖
icash
只看該作者 56樓  發表於: 2010-09-07
引用第54樓極♂霍雷於2010-09-07 22:45發表的  :

55滅號無任歡迎 你咁講法即係應戰?
離線vixcext
發帖
icash
只看該作者 57樓  發表於: 2010-09-07

討論中竟存在輸贏,可見你的心態
你駁唔到唔緊要,但係唔好用人數做借口
離線極♂霍雷
發帖
icash
只看該作者 58樓  發表於: 2010-09-07
引用第55樓黑仔於2010-09-07 22:47發表的  :
請問我地何來有踩過s版???
冇圍插你,係你自己會錯意姐
55滅帳唔係玩,係認真,你唔係淆底吧?

問你係唔係b版你唔答:0)
比人罵傻仔唔係圍插[shocking]
離線黑仔
發帖
icash
只看該作者 59樓  發表於: 2010-09-07
引用第58樓極♂霍雷於2010-09-07 22:50發表的  :
問你係唔係b版你唔答:0)
比人罵傻仔唔係圍插[shocking]

係b版
11.2b版,你自己班人打我地