切換到寬版
  • 1935閱讀
  • 25回復

[原創正貼]davis s之戰神外傳-戰神力(與迪倫激戰) 影片來的 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線danielchanhk

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2007-01-03
davis s之戰神外傳-戰神力(與迪倫激戰) lkg-l<c\J  
整了好耐的,希望大家喜歡la ?E2k]y6<  
按此收看 4Uf+t?U9  
e #^|NQ<'A  
唔會lag的,好快load晒
[ 此貼被danielchanhk在2007-01-03 16:35重新編� ]
1條評分
離線至尊

發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2007-01-03
整得好正呀~時間的捕捉好勁呀~
離線andickb123
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2007-01-03
不錯,不錯 3/rvSR!  
J|FyY)_  
睇多次先
『元聚』第一章 青年搏擊篇~『迫近』再度火熱連載
元聚
無路可逃的處境下,星奇的一拳會否打破局面
離線牙奇

發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2007-01-03
整得好好牙,有冇得down離睇??
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2007-01-03
引用第3樓~畢奇理~2007-01-03 13:57發表的: x b0+4w|  
整得好好牙,有冇得down離睇??
=hs@W)-O  
PRz oLzr  
你可以按另存新檔
離線牙良
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2007-01-03
好好睇呀... Gj ^bz'2  
vs迪倫好好睇...
.
離線牙笨
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2007-01-03
終於收拾左佢...
就讓我,
支配孤獨
吞併寂寞
凌駕黑暗
離線牙奇

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2007-01-03
引用第4樓danielchanhk2007-01-03 14:15發表的:
你可以按另存新檔
' AAY!{>  
如果異轉埋,我估仲好睇....
[ 此貼被~畢奇理~在2007-01-03 16:27重新編� ]
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2007-01-03
引用第7樓~畢奇理~2007-01-03 16:17發表的:
如果異轉埋,我估仲好睇....
S2R[vB4).  
CP#79=1  
最衰我未異轉到 eC$v0Gtq  
唔係一定用終極超升龍送佢
離線love_miko
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2007-01-03
s又黎喇=] _")h %)f  
不過,真係好正,最尾仲可以比迪倫打到得返一適血,之後一野真昇搞掂佢 [!&k?.*;<  
一個字............正
離線真冇道理
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2007-01-03
整得好好 8q3TeMYV  
GOOD!!! uC(S`Q[Bg  
100分
離線魚旦二號

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2007-01-03
我覺得幾好.....整耐d就好了~太短~我覺得~
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2007-01-03
引用第9樓love_miko2007-01-03 17:09發表的: )95yV;n   
s又黎喇=] a{HgIQg_>R  
不過,真係好正,最尾仲可以比迪倫打到得返一適血,之後一野真昇搞掂佢 a<'$`z|s  
一個字............正
-0SuREn  
% `T5a<  
迪倫攻擊力變變地態的... M3@fc,Ch  
我係sp高先格到佢d招 HoE.//b  
但格招都扣好多hp
離線溫蒂

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2007-01-03
你this做得耐,咁跑online做戲d人咪做左10年@.@ $-fjrQ  
+NLQYuN  
跑online d人的用[10年]做的戲:http://forum.talesrunner.com.hk/forumdisplay.php?fid=129 1YIux,2\  
LF9aw4:>Ou  
仲要成個網都是...... jWv3O&+?X  
{GX &)c4  
p.s:太短 完-全-唔-ok!! 我遲d做個比你see! ndKvJH4  
@u"kX2>Eq  
仲有做哩d戲的方法(轉載): Yn$>QS 4  
SD|4ybK>d  
Movie maker的用法 >d27[%  
by : 蕉 _!C)r*0(  
vA2,&%jw  
window 內置就有 xu"94y+  
0XR;5kd%  
開始 ---> 所有程式 ---> 附屬應用程式 ---> Windows Movie Maker W p7@  
{? K|(C  
D,GPn%Wqi  
<r7qq$  
e"o6C\c  
因為這個軟體的用法蠻簡單的,所以我只做很簡單的製作說明 M\y~0uZ  
?HEtrX,q  
教學:  J:~[ j  
+9 16ZPk  
①將影片匯入到Movie maker中 XUQW;H  
oieQ2>lYh  
點選左上角的匯入視訊,選出你錄影好的影片 \'It,PN  
=2;mxJ#o  
y?*[}S  
$/<"Si&(  
②載入影片 "5o;z@(  
RFZU}.*K$  
把匯入在movie maker的影片,拉到下面的空格中 ]uStn   
U!a!|s>  
RWh9&O:6'  
J3lG"Ww  
③匯入音樂 iL7-4Lv#  
nCffBc  
點選左上角的匯入音訊或音樂,把你要跟影片合在一起的音樂  e8XM=$@  
M 9(ez7Z  
匯入到Movie maker中 { .aK{ V  
To#E@Nw  
LY\ddI*s  
KlVi4.]  
④載入音樂 r&%gjqt  
$tD CS  
把你匯入好的音樂拉到音樂音樂那一欄,音樂和影片就會合在一起了 _XY`UZ  
<K D H  
Nl=m'4 @`  
]= ?X*,'  
F.~n   
其他: )){PBT}t]  
&jXca|wAR  
1.如果你要把拍攝好的影片跟音樂合在一起的話,建議拍錄影的時候不要點選錄 629~Uc6]  
5 4ak<&?  
聲音的那格 #Dj"W8'zh  
?Kx6Sf<i  
2.假如影片是4分鐘的話,建議音樂把他剪成4分鐘,這樣才搭的起來  95.qAFB1  
eD*?q7  
如果時間真的搭不起來,也可以用Movie maker製作一些字幕,插入一些不同的 _" ?c9  
};|!Lhl+  
東西 MO));M)  
pY{; Yn&t  
3.可以用這些方法插入圖片跟音樂做成MV iwG>]:K3  
3iu!6lC  
4.如果影片是很多片段接成的,在空格和空格間的小方塊可以插入轉換效果 L\/u}]dPQ  
SWNU1x{,c\  
就是假如A片段→B片段,轉換中間的轉入效果 Fe_::NVvk  
jgo e^f  
例如:淡入‵淡出...等的
離線小聰

發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2007-01-03
超勁的說,冇野好講
離線地獄の龍

發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2007-01-03
引用第13樓溫蒂2007-01-03 17:34發表的: Po1hq2-U8  
你this做得耐,咁跑online做戲d人咪做左10年@.@
跑online d人的用[10年]做的戲:http://forum.talesrunner.com.hk/forumdisplay.php?fid=129
仲要成個網都是...... I!61 K  
.......
$"/UK3|d  
用game cam好了
Respect The P G

ya  ya IDPX yo
壇規冇話要限字數,但係啲人就好鍾意喺到嘈嘈嘈嘈,又喺到扣,真係戇夠夠,
仲要話小過8個字就要當簡回,喂8個字?好耐之前都只係規定要4個字
簡得嚟,答到問題,主題,
你吹得我脹咩,我理得你咩,
啲版主爆粗可以冇人理,報告咗一樣唔理,冇人理,冇人理
版主包庇版主,班會員真係..唉,冇得避,冇掟企, 真係冇得頂呀!班版主真係冇得頂呀!
呢班版主真係勁.勁..勁...
你班低能仔,真係不知所謂,唔知喺到做乜鬼
唔該你哋收定皮返屋企冚被
自己作,係咪好膠
引用第4樓地獄の龍於2008-08-14 14:23發表的  :
話明千年帖梗係一千年先算
依家2008年8月14號
即係推1008年8月14號之前嘅帖先算
離線小雪~☆

發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2007-01-03
好好睇呀!~尤其是係最後一幕...迪雲一野真昇ko左垂死既迪倫!!good@@
ほむらさゃん... ごめんね...
わたし魔法少女になる...
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2007-01-03
引用第13樓溫蒂2007-01-03 17:34發表的: [x5mPjgw  
你this做得耐,咁跑online做戲d人咪做左10年@.@
跑online d人的用[10年]做的戲:http://forum.talesrunner.com.hk/forumdisplay.php?fid=129
仲要成個網都是...... v,jhE9_O0  
.......
=U"dPLax  
f`?0WJ(M  
引用第13樓溫蒂2007-01-03 17:34發表的: ) |MJnx9  
你this做得耐,咁跑online做戲d人咪做左10年@.@ oNIFx5*Z  
(ND%}  
跑online d人的用[10年]做的戲:http://forum.talesrunner.com.hk/forumdisplay.php?fid=129 Z(; AyTXA  
+ubnx{VC  
仲要成個網都是...... jgq{pZ#E  
.......
?mU\ N0o  
3;l" =#5  
我只係想同你講 Yb 6q))Y  
/zT`Y=1  
只有"新手級"的人先會用windows movie maker /c#l9&,  
因為time bar聲效大把東東無得set ! Mo`^ t  
LG&5VxT=,<  
轉換同整片的方法無固定的 |` "?  
轉場當然可以整,係按多一個制而已 2m"_z  
但我想話比你知道轉場係一樣影響片"情緒風格"的東東 \ha-"Aqze3  
轉場係好多情況係唔適宜的 7Cy<mS  
9B=1 Yr[  
你要清楚多一樣,整幾耐唔可以段定甚麼 ertBuU  
因為對象的問題我也沒需要去整那一個"10年" 5un^yRMB-  
耐只係在於我付出在這樣事情中我無需要付出的時間 g<a<*)&  
咁我整比會展的片來說我可以話係唔耐 0hwj\{"  
因為對象來說是合理的 |dk[cX>  
8W -@N  
如果你講: 1 i3k  
2.假如影片是4分鐘的話,建議音樂把他剪成4分鐘,這樣才搭的起來 NR3`M?Hjf  
=9$mbn r  
我想答你: 我這個係跟LFO風格 'zxoRc-b@N  
oH X$k{6  
1.如果你要把拍攝好的影片跟音樂合在一起的話,建議拍錄影的時候不要點選錄聲音的那格 uR_F,Mp?%u  
"SR5wr   
我想答你: 如果係行緊Direct 3D的話 [PWL<t::c  
聲音要分開程式 6/1$< !WH  
即一個錄音,一個錄片,唔係timebar會負荷大加錯時間 V`bs&5#Sx  
>1ZJ{se  
期待你所講合格的作品
離線倚天之劍
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2007-01-03
你正得太快完呀...
離線bbqng123
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2007-01-03
好正,時間好配合,我想知個s係咩樣-3-