切換到寬版
  • 1937閱讀
  • 25回復

[原創正貼]davis s之戰神外傳-戰神力(與迪倫激戰) 影片來的 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線danielchanhk

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2007-01-03
davis s之戰神外傳-戰神力(與迪倫激戰) ^rZ+H@p:6  
整了好耐的,希望大家喜歡la !ilDR<  
按此收看 kys-~&@+  
\>CBam8d  
唔會lag的,好快load晒
[ 此貼被danielchanhk在2007-01-03 16:35重新編� ]
1條評分
離線至尊

發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2007-01-03
整得好正呀~時間的捕捉好勁呀~
離線andickb123
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2007-01-03
不錯,不錯 ZI*A0_;L  
E<_6O Cz  
睇多次先
『元聚』第一章 青年搏擊篇~『迫近』再度火熱連載
元聚
無路可逃的處境下,星奇的一拳會否打破局面
離線牙奇

發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2007-01-03
整得好好牙,有冇得down離睇??
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2007-01-03
引用第3樓~畢奇理~2007-01-03 13:57發表的: rI$10R$+H  
整得好好牙,有冇得down離睇??
X~b+LG/  
!0_Y@>2  
你可以按另存新檔
離線牙良
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2007-01-03
好好睇呀... ~Dh}E9E:  
vs迪倫好好睇...
.
離線牙笨
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2007-01-03
終於收拾左佢...
就讓我,
支配孤獨
吞併寂寞
凌駕黑暗
離線牙奇

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2007-01-03
引用第4樓danielchanhk2007-01-03 14:15發表的:
你可以按另存新檔
^4i3#}  
如果異轉埋,我估仲好睇....
[ 此貼被~畢奇理~在2007-01-03 16:27重新編� ]
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2007-01-03
引用第7樓~畢奇理~2007-01-03 16:17發表的:
如果異轉埋,我估仲好睇....
?U[AE -*  
UNae&Zir  
最衰我未異轉到 2sH5<5G'  
唔係一定用終極超升龍送佢
離線love_miko
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2007-01-03
s又黎喇=] wXnt3)e  
不過,真係好正,最尾仲可以比迪倫打到得返一適血,之後一野真昇搞掂佢 V2X(f6v  
一個字............正
離線真冇道理
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2007-01-03
整得好好 |iI`p-L9  
GOOD!!! t+tGN\q  
100分
離線魚旦二號

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2007-01-03
我覺得幾好.....整耐d就好了~太短~我覺得~
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2007-01-03
引用第9樓love_miko2007-01-03 17:09發表的: F&Gb[ Q&a8  
s又黎喇=] K(?7E6\vO  
不過,真係好正,最尾仲可以比迪倫打到得返一適血,之後一野真昇搞掂佢 20q T1!j u  
一個字............正
PSE![whK  
!PgYn  
迪倫攻擊力變變地態的... oUqNA|l T  
我係sp高先格到佢d招 ;AaF;zPV  
但格招都扣好多hp
離線溫蒂

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2007-01-03
你this做得耐,咁跑online做戲d人咪做左10年@.@ +~7@K{6 q-  
V97Eb>@  
跑online d人的用[10年]做的戲:http://forum.talesrunner.com.hk/forumdisplay.php?fid=129 |W?x6]~.R  
N/Z<v* i"  
仲要成個網都是...... z7NaW e  
P! :D2zSH_  
p.s:太短 完-全-唔-ok!! 我遲d做個比你see! }v`5  
BwbvZfV|  
仲有做哩d戲的方法(轉載): &7;W=uF  
9]l7 j\L  
Movie maker的用法 m#Rll[  
by : 蕉 y6$5meh.T  
"S1+mSW>  
window 內置就有 18F7;d N8  
lrK5q  
開始 ---> 所有程式 ---> 附屬應用程式 ---> Windows Movie Maker ^"l4   
 I"r*p?  
uA,K}sNRZ  
dqcfs/XhP  
s@0#w*N  
因為這個軟體的用法蠻簡單的,所以我只做很簡單的製作說明 r6"t`M  
[gU z9iU  
教學: EyozhIV  
]GRPxh  
①將影片匯入到Movie maker中 nNf/$h#;O  
o: qB#8X  
點選左上角的匯入視訊,選出你錄影好的影片 68d(6?OgW  
\!`*F :7]-  
gJ:Z7b  
jyt fGE:  
②載入影片 \  3ha  
{,,w5/k^  
把匯入在movie maker的影片,拉到下面的空格中 6:@tHUm  
f~9ADb  
 @va6,^)  
7|*|xLrVY  
③匯入音樂 ]^R;3kU4Q  
D[ny%9 :  
點選左上角的匯入音訊或音樂,把你要跟影片合在一起的音樂 "J$vt`  
wtaeF+u-R-  
匯入到Movie maker中 *joM[ML` 6  
.Q4EmpByCg  
jf@#&%AC9  
)/UPDdO  
④載入音樂 FSC74N/  
ob-y {x,R  
把你匯入好的音樂拉到音樂音樂那一欄,音樂和影片就會合在一起了 Q@nxGm  
1jO/"d.8n  
Xrc0RWXB8  
7\<#z|  
c)+IX;q-C  
其他: 0Kq\ oMn  
T-uI CMEf  
1.如果你要把拍攝好的影片跟音樂合在一起的話,建議拍錄影的時候不要點選錄 5_#wOz0u$  
M{1't  
聲音的那格 ]=7}Y%6  
l\JoWL  
2.假如影片是4分鐘的話,建議音樂把他剪成4分鐘,這樣才搭的起來 )FYz*:f>&  
mK fT4t  
如果時間真的搭不起來,也可以用Movie maker製作一些字幕,插入一些不同的 nz~3o  
= T!iM2  
東西 U8;k6WT|  
4cl}ouG  
3.可以用這些方法插入圖片跟音樂做成MV ]& jXD=a"  
|s+y]3-_  
4.如果影片是很多片段接成的,在空格和空格間的小方塊可以插入轉換效果 C&D!TR!K  
X*/j na"*  
就是假如A片段→B片段,轉換中間的轉入效果 ZU5hHah.t  
gM '_1zs U  
例如:淡入‵淡出...等的
離線小聰

發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2007-01-03
超勁的說,冇野好講
離線地獄の龍

發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2007-01-03
引用第13樓溫蒂2007-01-03 17:34發表的: sT8(f=^)8F  
你this做得耐,咁跑online做戲d人咪做左10年@.@
跑online d人的用[10年]做的戲:http://forum.talesrunner.com.hk/forumdisplay.php?fid=129
仲要成個網都是...... t7#lRp&  
.......
M:TN^ rA|  
用game cam好了
Respect The P G

ya  ya IDPX yo
壇規冇話要限字數,但係啲人就好鍾意喺到嘈嘈嘈嘈,又喺到扣,真係戇夠夠,
仲要話小過8個字就要當簡回,喂8個字?好耐之前都只係規定要4個字
簡得嚟,答到問題,主題,
你吹得我脹咩,我理得你咩,
啲版主爆粗可以冇人理,報告咗一樣唔理,冇人理,冇人理
版主包庇版主,班會員真係..唉,冇得避,冇掟企, 真係冇得頂呀!班版主真係冇得頂呀!
呢班版主真係勁.勁..勁...
你班低能仔,真係不知所謂,唔知喺到做乜鬼
唔該你哋收定皮返屋企冚被
自己作,係咪好膠
引用第4樓地獄の龍於2008-08-14 14:23發表的  :
話明千年帖梗係一千年先算
依家2008年8月14號
即係推1008年8月14號之前嘅帖先算
離線小雪~☆

發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2007-01-03
好好睇呀!~尤其是係最後一幕...迪雲一野真昇ko左垂死既迪倫!!good@@
ほむらさゃん... ごめんね...
わたし魔法少女になる...
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2007-01-03
引用第13樓溫蒂2007-01-03 17:34發表的: Ss~yy0  
你this做得耐,咁跑online做戲d人咪做左10年@.@
跑online d人的用[10年]做的戲:http://forum.talesrunner.com.hk/forumdisplay.php?fid=129
仲要成個網都是...... \cx==[&(  
.......
<* Bk.>f!  
c0U=Hj@@  
引用第13樓溫蒂2007-01-03 17:34發表的: {t%Jc~p{  
你this做得耐,咁跑online做戲d人咪做左10年@.@ fbrCl!%P  
`b:yW.#w3l  
跑online d人的用[10年]做的戲:http://forum.talesrunner.com.hk/forumdisplay.php?fid=129 Z#vU~1W  
7Zw.m M!i  
仲要成個網都是...... 2kfX_RK  
.......
bXNM.K  
#S|DoeFs  
我只係想同你講  o%SD\zk  
X,mqQ7+  
只有"新手級"的人先會用windows movie maker 4:0y\M5u  
因為time bar聲效大把東東無得set Vh}F#~BrI  
SJ8C BxA  
轉換同整片的方法無固定的 HU1ZQkf  
轉場當然可以整,係按多一個制而已 bu:%"l  
但我想話比你知道轉場係一樣影響片"情緒風格"的東東 `JAM]qB"  
轉場係好多情況係唔適宜的 zL@FN sYVM  
"i^< H  
你要清楚多一樣,整幾耐唔可以段定甚麼 `^mY*Cb e  
因為對象的問題我也沒需要去整那一個"10年" BM>'w,$KL  
耐只係在於我付出在這樣事情中我無需要付出的時間 dWi:V 7t+  
咁我整比會展的片來說我可以話係唔耐 $6DA<v^=z  
因為對象來說是合理的 &YOks.k  
7#[8td  
如果你講: *l.tsICmbP  
2.假如影片是4分鐘的話,建議音樂把他剪成4分鐘,這樣才搭的起來 ym*oCfu=  
xH4Qv[k Q7  
我想答你: 我這個係跟LFO風格 aovw'O\Q  
L ]Y6/Q   
1.如果你要把拍攝好的影片跟音樂合在一起的話,建議拍錄影的時候不要點選錄聲音的那格 Z=.$mFE\  
yt[vd8O'c  
我想答你: 如果係行緊Direct 3D的話 8`B]UcL)  
聲音要分開程式 *Sw1b7l  
即一個錄音,一個錄片,唔係timebar會負荷大加錯時間 jU2 vnGw_  
MO-7y p:K  
期待你所講合格的作品
離線倚天之劍
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2007-01-03
你正得太快完呀...
離線bbqng123
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2007-01-03
好正,時間好配合,我想知個s係咩樣-3-