切換到寬版
  • 6703閱讀
  • 43回復

[教學]LFO故事研究 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線a10fc98

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-02-22
分數定難度 W!>.$4Q9  
[a wj io  
Ver1.0始祖力量篇(適合LV:67LV) p ObX42  
{ >)#HD  
學校(STAGE1) uD @#  
1分 F 70R1OYU  
有多個版本: Ls] g  
迪雲版 Tap.5jHL  
星奇版 +y3%3EKs1~  
米兒版 Nqa&_5"  
小舟版 RpD=]y!5_  
悟地版 T, )__h  
馬龍版 U5.LDv;  
歷奇版 m1M t#@,$  
域多版 u*ObwcI/Bn  
?朧版 s pp f  
一般版 yooX$  
jT]0WS-b  
0,89H 4  
體育館(STAGE2) 42(Lb'G  
3分 AN/;)wc  
有多個版本: to DG7XN}  
迪雲版 UVd7 JGR  
星奇版 -v]Sr33L  
米兒版 \ b?" b  
小舟版 j)/nKh4O  
悟地版 AK*LyR?  
馬龍版 jw^<IMAG\8  
歷奇版 06c >$1-?  
域多版 $ us]35Z3  
?朧版 hog=ut  
一般版 oPXkYW  
分釋:主角五人比較長/難打,尤其悟地版! V9{]O V%  
%t" CX5 n  
大嶼山(STAGE3) kT"Kyd  
6分 hRrn$BdLX  
有多個版本: s'E2P[:  
五人版 clL2k8VS  
青狗四人版 ]yx$(6_U  
一般版 V'8s8H  
\]2]/=2tLd  
冰火皇后島(STAGE4) HkUWehVm  
10分 C)@y5. G;  
有多個版本: ]* F\"C@  
星奇,米兒版   {|&5_][  
迪雲版 v9w'!C)b  
小舟版   /%} *Xh  
悟地版 ;#xmQi'`  
一般版 ur$ _  
分釋:冰火皇后島基本上唔難,但長。有時lag左又.......... @eD):Y  
zR1^I~ %   
[ sN EHf  
:PIF07$xl  
Ver2.0勇者誕生篇(適合LV:80LV) 9[b<5Llt  
)uj Ex7&c  
初考元鬥篇(STAGE5) 2N~Fg^xB  
5分 M dZ&A}S  
有多個版本: \`oT#|0  
星奇版 =vQcYa   
米兒版 cC=[Saatsf  
小舟版 kbTm^y"  
馬龍版 { /K. 3  
歷奇版 UDL!43K  
域多版 i]Fp..`v~  
?朧版 o<<xY<  
一般版 %_+2@\  
& -{DfNKc  
康洲鬼城(STAGE6) co~Pyj  
6分 WM| dKF  
有多個版本: .z)%)PVV  
星奇版 ^T ?RK "p  
米兒版 jNLw=  
小舟版 9:ze{ c $  
馬龍版 S0~2{ G"v  
歷奇版 biSz?DJ>  
域多版 g#F?!i-[F  
?朧版 +?u~APjNN  
一般版 GB>QK  
3&u&x(   
勇救帝王子孫(STAGE7) P OdUV  
10分 ] 8Q4B W  
有多個版本: b~'"^ Bts*  
星奇版 3pv4B:0  
米兒版 Y( 3Bp\6  
小舟版 |K.mP4CKY  
馬龍版 ( M7pT  
歷奇版 3 ):A   
域多版 ?L yxw]  
?朧版 gW-V=LV (  
一般版 H-~6Z",1  
vH#huZA?7  
初考元鬥篇(STAGE8) _(h&7P9  
5分 c2&q*]?l;  
有多個版本: \~fONB Y  
迪雲版 AQ_| :  
悟地版 w,h`s.AN  
一般版 cFeXpj?GV  
b*`lk2oMa/  
突擊地下組織(STAGE9) B5X(ykaX~  
13分 4"(<X  
有多個版本: {buo^kgj`]  
迪雲版 Vz Y8rI  
悟地版 ~} ,=OF-b  
一般版 |NpP2|4h  
C!fMW+C@  
滅絕黑蠍子(STAGE10) n p\TlUc  
15分 Zo g']=  
有多個版本: -( f)6a+H  
迪雲版 b/C`J p  
悟地版 p$PKa.Y3  
一般版 TrLu~4  
分釋:最後如果用迪雲版、悟地版打,會反影HK青少年吸毒好嚴重。 uf&myV7  
rEv$+pP  
終考元鬥篇(STAGE11) qzf!l"bT  
14分 f!!V${)X  
有多個版本: ?TU}~}  
五人加青狗二人版 *=+td)S/1  
歷奇、域多版 o1FF"tLkN  
一般版 b\-&sM(W"  
(`sH3&Kl  
血骷髏軍的突襲(STAGE12) }>VG~u8  
12分 eC[$B99\  
有多個版本: BV>\ McI+  
五人加青狗四人版 ^(|vsFzn  
一般版 d*~ ICir7  
>i5acuth  
神殿之危(STAGE13) @> E2?CV  
18分 -lhLA`6_R  
有多個版本: \hM|(*DL  
五人加青狗四人版 20Z8HwQi  
一般版 ],RdySN&  
mw='dFt  
死亡暗礁(STAGE14) &<UM BAS  
20分 /Rg*~Ers *  
有多個版本:  }(1JaG  
五人加青狗四人版 V}SBuQp"  
一般版 unBy&?&p  
^d~1E Er  
勇闖羅剎堡(STAGE15) #3_*]8K.R  
25分 I+dbZBX  
有多個版本: &9"-`-[e:  
五人加青狗四人版 t| 'N+-T3  
一般版 }C#;fp"L  
.F(i/)vaq|  
激戰大魔王/大魔王龐士(STAGE16) 1$81E.  
30分 dV F f.  
有多個版本: ijdXU8  
五人加青狗四人版 V`7FKL@"  
一般版 `zE}1M%y  
分釋:一路上沒有什麼特別,到最後1.邪鬼+比堤2.邪鬼+比堤+龐士3.終龐士 6'RrQc=q  
aN $}?  
Ver3.0合成戰體篇(適合LV:100LV) E4W zU  
A^2Uzmzl?  
竹林深處(STAGE17) ^+m+zd_  
15分 p$x{yz3  
kr9g K~  
暗黑秦王陵(STAGE18) ^=^z1M 2P  
22分 {!K-E9_,S  
分釋:在迷宮中,要行好多地方加上時間可能要AGI勁d! }QsZ:J.  
XxaGp95so  
秦王之陰謀(STAGE19) Cc, `}SP  
20分 LT,?$I  
XbZ*&  
富士湖畔(STAGE20) (}5S  
24分 vc]cNz:mQ  
fI7j):h;  
鳥居林(STAGE21) q;:6_Qr  
28分 @YH+c G|  
分釋:迷宮最好find人help!(第二格有個鳥居,入去,之後去到最右下!就finish迷宮!) P@]8pIB0d^  
 N<L`c/  
決戰鶴丸城(STAGE22) u?[ q=0.J7  
36分 i#%a-I:M  
分釋:龐士血和攻高 HSIvWhg?p  
Do]*JO)(  
橫跨大峽谷(STAGE23) -OYDe@Wb]  
35分 $^tv45  
分釋:仙人掌好麻煩! XIWm>IQ[)  
h)v^q: ='  
衝上雲霄(STAGE24) +} mk>e/  
40分 \NqEw@91B  
3qQUpm+  
-K[782Q  
究極研究所(STAGE25) htPqT,L  
45分 F8+e,x  
   2     5 2>\\@ 1  
  6     3 d/7lefF  
  4    1 9zgNjjCl]  
CDp8)=WJFF  
逃離研究所(STAGE26) 50a\e  
48分   iS@\ =CK  
分釋: 最好no find 人help/小心得一條命 ["3df>!f  
)'q%2%Ak  
Ver4.0邪魔亂世篇(適合LV:120LV) GLKO]y  
][Y^-Ak1  
非洲草原(STAGE27) @XOi62(  
43分 S=gW(c2'  
Uq X1E  
森林古蹟(STAGE28) LD+f'^>>Z  
40分 6CNS%\A  
{Iy7.c8S  
聖母之瞳(STAGE29) 7tH]*T9e>  
49分 BV9*s  
[Hcaw   
火燒村莊(STAGE30) $(>f8)Uku(  
55分 v`{:~ q*  
分釋: 人尊攻擊力高 \; bW h  
MM_py!=>7  
地下謎城(STAGE31) xbC~ C ~#  
42分 -,>:DUN2  
分釋: d music有d嚇人 Pi%tsKk%  
^\YQ_/\~L  
飛行要塞(STAGE32) g)M#{"H  
有多個版本: 0^>E`/  
星奇版 , ;'SVe%  
米兒丶悟地版 uAb 03Q  
小舟版 70<K .T<b  
一般版 _z:Qhe  
=[(%n94  
Ver5.0超級元力篇(適合LV:125LV) ocP*\NR  
kt<@H11  
末日的開始(STAGE33) S%V%!803!  
58分 3qcpf:  
'X ~Ab  
絕地猛虎(STAGE34) J]]\&MtaO  
65分 qqD0R*(C  
分釋: 白虎boss........ W[ "HDR  
c.6QhE  
女媧的勇氣(STAGE35) ?7 X3 P  
80分 x[a'(5PwY  
分釋: 最好find人help! " V/k<HRw  
R''Sfz>8  
終極魔人(STAGE36) Vg) ^|  
75分 tp d|y|  
分釋:boss終極魔人唔勁但d路難行到死 u4xA'X'~R  
b__n~\q_  
速度就是力量(STAGE37) 0Mq 6yu^  
78分 .>a$g7Rj  
分釋:雖然冇女媧的勇氣今難,但boss好變態..........石眼都好勁! ;?#i]Bh>S  
]#+5)[N$>  
恐龍島(STAGE38) hiT9H5 6 >  
85分 'fX er!L}  
分釋:迷宮+迷宮d恐龍+boss hp已難打過女媧的勇氣...............find高手help la! a#>t+.dd  
!/[AQ{**T!  
Ver6.0決戰聖域篇(適合LV:148LV) b<48#Qy~l  
>E{#HPpBi  
去吧!十勇士(STAGE39) C}|O#"t^\  
88分  ; \Y-  
分釋:要打e關並不easy,find一些同自己差不多LV之人打吧!最少都4人! 6k@[O@)  
gDgP;i d  
殲滅改造人(STAGE40) t,UW&iLK  
78分 a^(S!I  
分釋: 雖然冇去吧!十勇士既怪強,但速度好.......建議140LV以下最好5好打.......... e=|F(iW  
`1DU b7<  
強闖美干達(STAGE41) 2-/YYe;C  
90分 jCdZ}M($  
分釋: 難道在風and凰的攻撃力~!有時死左一定要繼續行,唔係就會輸。 fte!Ll'  
                                                                                                                          hwG||;&/H  
手都軟....rest下先
[ a10fc98在2010-02-25 18:49重新編輯此帖 ]
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-02-22
請問該分析的用意何在? 5IB:4zx^h  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... c`N`x U+z  
\?`d=n=  
仲有邊個係小舟? <LA`PbQa  
邊個係?朧? m6ZbYF-7W  
我完全唔知您做咩...
按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-02-22
只有一半是正確...而且你有打錯了... p<nBS" /  
a0j.\g  
冰火皇后島 Vv"wf;#  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 zinl.8Uk  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 <TROs!x$a  
小舟 悟地一開始是走左邊 u2\qg;dP  
之後迪雲和悟地是冰尊 g~["O!K3  
星奇,米兒和小舟是火尊 .A[.?7g  
FG36,6N%2j  
冰火皇后島 ^znv[  
是分為 l@F e(^5E  
星奇,米兒版 A;nmua-Fv  
迪雲版 K?m:.ZM  
小舟版 9wJmX<Rm  
悟地版 Id 7  
一般版 +VCo=oA  
M<m64{m1  
激戰大魔王是 _qo1 GM&  
悟地,米兒和小舟加青狗四人版 Ph_m'fbf  
一般版 ,#;ahwU~s  
大魔王龐士只有星奇和迪雲會有 BD+~8v  
迪雲一開始不是打比堤+龐士,是邪鬼 -dN;\x  
之後打終極龐士,如果用迪雲就會有星仔COM,星仔就會有迪雲COM d>-EtWd  
HUI!IOh  
單是這兩個故事就知道你沒有玩故事,不要識少少就打出來吧
最近落雷夜,搞到訓都訓唔到
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-02-22
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的 : fN;y\!q5  
只有一半是正確...而且你有打錯了...
冰火皇后島 (>'d`^kjk  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 PeZ=ONY5  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 Dc5XU3Eu`  
.......
eS M!_2  
死塔又係咁... 4}`MV.  
故事都係咁... z841g `:C  
算吧啦樓主... 420K fVA  
想學人做分析搏+分上位???
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-02-22
引用第3樓魔法使命於2010-02-22 16:43發表的  :
死塔又係咁... 3vDV   
故事都係咁...  Q"%L  
算吧啦樓主... R0{+Xd  
想學人做分析搏+分上位???
G| ^tqI  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會..... 90M:0SH  
bMf +/n  
H`m| R  
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的  : 3K P6M=  
只有一半是正確...而且你有打錯了... ( ]'4_~e  
E9QNx6 2  
冰火皇后島 w ~Es,@  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 4d[:{/+Q  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 qky{]qNW  
.......
v&p\ r'w  
sorry!我會改................. ( 8k3z`  
LR'F/.Dx  
引用第1樓魔法使命於2010-02-22 13:42發表的  : M {_`X  
請問該分析的用意何在? <c^m |v  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... 5H`k$[3V  
`QAotSO+  
仲有邊個係小舟? M%sWtgw(  
邊個係?朧? ?,TON5Fl-  
.......
p7Gs  
小舟係dennis呀! !$f@j6.  
?朧我唔know點打!
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-02-22
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 :
小舟係dennis呀! CY <,p$  
?朧我唔know點打!
pBG(%3PpW  
唔識去官網COPY?? ZYos.ay  
tT ~}lW)Y  
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 : QyuSle  
ik=~`3Zp0  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會 k+f!)7_  

)F,H(LblH  
我想講係呢個壇的都已經係老手...
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的  :
QijEb  
我去官網will lag ga.............
離線a031114
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-02-22
其實樓主攪e D尼做乜?
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的 : 7WK^eW"y8  
5W_u|z+/g  
唔多清楚=_="
離線6696。魂
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-02-22
無聊搵野做-V-?
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-02-22
引用第9樓6696。魂於2010-02-22 19:43發表的  : kIC $ai6.  
無聊搵野做-V-?
fGeDygV^`  
no!!!!!!!!!!!
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的  : *U mWcFoF  
\C}_l+nY  
上下位咁姐
冰の血繼限界!

離線銀冀
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-02-22
那個嘛... [J8;V|v  
其實這個Post好像沒意義而已...
'w8p[h (,  
而且資料很混亂..修改一下吧...
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-02-22
引用第11樓a1994109於2010-02-22 20:14發表的  :
上下位咁姐
@=6oB3tQA  
what you say??????
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-02-22
引用第13樓a10fc98於2010-02-22 20:15發表的  :
what you say??????
P`avn  
你做緊咩 我咪講緊咩囉
冰の血繼限界!

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-02-22
引用第14樓a1994109於2010-02-22 20:16發表的  :
你做緊咩 我咪講緊咩囉
)a5ON8?  
playing LFO lo!!!!!!!!
離線parco_123
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的 :
N$v_z>6Z  
樓主唔係啦起馬:x
離線小竹
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-02-22
我除左戰回打索特打到我叫救命之外....其他都唔係好難打==
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-02-22
恐龍島居然要85分... d0|{/4IWw;  
係我我30分都比多左佢啦+_+
離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-02-23