切換到寬版
  • 6702閱讀
  • 43回復

[教學]LFO故事研究 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線a10fc98

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-02-22
分數定難度 ()[j<KX{.  
ggP#2I\  
Ver1.0始祖力量篇(適合LV:67LV) 4/_@F>I_  
i,3[0*ge  
學校(STAGE1) jE.yT(+lW  
1分 s]lIDp}  
有多個版本: 1kDr;.m%  
迪雲版 udld[f.  
星奇版 c;M&;'#x  
米兒版 4Iq-4 IG(  
小舟版 `8D)j>Yh~  
悟地版 jdEqa$CXG  
馬龍版 I7Uj<a=(q  
歷奇版 &OXnZT3P  
域多版 d^.@~  
?朧版 c^%vyBMY  
一般版  n}f*>Mn  
^o|Gx  
HHZGu8tzt  
體育館(STAGE2) E+tV7xa~  
3分 DjK  
有多個版本: L'KgB=5K&i  
迪雲版 piy_9nk  
星奇版 >&`S$1 o  
米兒版 'u)zQAaw.  
小舟版 ry Kc7<  
悟地版 K9@F1ccQ/  
馬龍版 R{X@@t9@  
歷奇版 {dk%j~w8  
域多版 Vw P+tM  
?朧版 ;t_'87h$y  
一般版 yH:gFEJ:x  
分釋:主角五人比較長/難打,尤其悟地版! yM}Wg~:D:  
.8I\=+Zi  
大嶼山(STAGE3) [*jvvkAp  
6分 th 9I]g^=t  
有多個版本: 8=!BtMd"  
五人版 #K[UqJ+x  
青狗四人版 (C=.&',P  
一般版 x_yQoae  
HF\|mL  
冰火皇后島(STAGE4) ;]/emw=a  
10分 uq~Z  
有多個版本: ! qF U  
星奇,米兒版   1_aUU,|.  
迪雲版 @Ft\~ +}  
小舟版   9 K.B  
悟地版 h:J0d~u  
一般版 7tEkQZMDI  
分釋:冰火皇后島基本上唔難,但長。有時lag左又.......... M$O*@])  
;nDCyn4i]  
@`,~d{ziF  
ry2ZVIFa  
Ver2.0勇者誕生篇(適合LV:80LV) 8H%-/2NW  
6w )mo)<X  
初考元鬥篇(STAGE5) Ui^~A  
5分 e)#O-y  
有多個版本: \fk%^1XY  
星奇版 )  Ekd  
米兒版 0pC}+ +  
小舟版 (iT?uMRz  
馬龍版 KliMw*5(  
歷奇版 T&ECGF;Y/  
域多版 E6=JL$"  
?朧版 ;VL v2J*  
一般版 X q"_^  
;`{PA !>  
康洲鬼城(STAGE6) =Fd!wkB'{  
6分 B*zR/?U^  
有多個版本: y,i ~w |4  
星奇版 {Xc^-A[~  
米兒版 tm"9`   
小舟版 |SO?UIWp  
馬龍版 1feZ`P ;  
歷奇版 5Oa`1?C1  
域多版 yX {CV7%O  
?朧版 7M|!N_ $  
一般版 `.Oj^H6  
$,/;QP}  
勇救帝王子孫(STAGE7) Mdj?;'Yv  
10分 ed=pRb  
有多個版本: NFVr$?P  
星奇版 *FINNNARB  
米兒版 MR) *Xh  
小舟版 0`LR!X  
馬龍版 ;2NJkn 9t  
歷奇版 3?R56$-+  
域多版 U)f;*{U  
?朧版 17\5 NgB  
一般版 p)dD{+"/2  
h()Ok9]  
初考元鬥篇(STAGE8) E`"<t:RzF  
5分 dGNg[  
有多個版本:  d*Wg>8|  
迪雲版 }o'WR'LX  
悟地版 _3;vir%)  
一般版 ^57G]$Q  
*-zOQ=Y  
突擊地下組織(STAGE9) bh[`uRC}  
13分 (3_m[N\F  
有多個版本: Oi?+Z:lak  
迪雲版 wWaJ%z>3y  
悟地版 cLZaQsS%  
一般版 *(?tf{  
:vsF4  
滅絕黑蠍子(STAGE10) /^2&@P7  
15分 J%:D%=9 )  
有多個版本: 8B*XXFy\  
迪雲版 #},4m  
悟地版 #77p>zhY  
一般版 ~8j4IO(  
分釋:最後如果用迪雲版、悟地版打,會反影HK青少年吸毒好嚴重。 odm!}stus  
@[s+5_9nk  
終考元鬥篇(STAGE11) S, *  
14分 wH<'*>/  
有多個版本: 4e0/Q!o,  
五人加青狗二人版 ^w tr~D|  
歷奇、域多版 pSPVY2qKX  
一般版 gQ0W>\xz  
_[kZ:#  
血骷髏軍的突襲(STAGE12) "UVqHW1%K  
12分 0C,2 gcq  
有多個版本: x,+2k6Wn!  
五人加青狗四人版 8 Q*477=I  
一般版 i:@n6GW+iw  
Ln4zy*v{  
神殿之危(STAGE13) m0 a<~  
18分 W,53|9b@  
有多個版本: B.T|e,g26  
五人加青狗四人版 -!s?d5k")  
一般版 (pud`@D;[  
1%^d <%,]  
死亡暗礁(STAGE14) q '  
20分 H*H=a  
有多個版本: #n5 D K{e  
五人加青狗四人版 Aq5@k\[  
一般版 Y;B#_}yF  
B'U;i5u4'  
勇闖羅剎堡(STAGE15) J=OWXL!<a  
25分 A:JW Ux  
有多個版本: F VVpyB|  
五人加青狗四人版 Zi4Ektj2  
一般版 "KhVS  
uTq)Ets3  
激戰大魔王/大魔王龐士(STAGE16) Q*c |!< &e  
30分 km[ PbC  
有多個版本: Fu/{*4  
五人加青狗四人版 |TE\]  
一般版 MV,;l94?%=  
分釋:一路上沒有什麼特別,到最後1.邪鬼+比堤2.邪鬼+比堤+龐士3.終龐士 >RL|W}tI4  
&qP@WFl  
Ver3.0合成戰體篇(適合LV:100LV) I8]q~Q<-P  
gvi]#|  
竹林深處(STAGE17) ]B'H(o R<|  
15分 320g !r  
j%Cr)' H?  
暗黑秦王陵(STAGE18) (qQ|s@O  
22分 `;OEdeAM  
分釋:在迷宮中,要行好多地方加上時間可能要AGI勁d! 4t<l9Ilp  
^1 P@BRh  
秦王之陰謀(STAGE19) ^HM9'*&KJ  
20分 )b_ GKA `  
5 Y|(i1  
富士湖畔(STAGE20) wzka4J{  
24分 TiF2c#Q* y  
aRh1Q=^@(4  
鳥居林(STAGE21) ji(Y?vhQt  
28分 HR> X@g<c  
分釋:迷宮最好find人help!(第二格有個鳥居,入去,之後去到最右下!就finish迷宮!) )U':NV2  
,cqZb0VP{t  
決戰鶴丸城(STAGE22) H |K}m,g  
36分 +l,6}tV9  
分釋:龐士血和攻高 t'F_1P^*/  
k\J 6WT  
橫跨大峽谷(STAGE23) ny,a5zEnF  
35分 npW1Z3n  
分釋:仙人掌好麻煩! \s[/{3  
@Q=P6Rz {S  
衝上雲霄(STAGE24) h{sY5d'D  
40分 hR]AUH  
*Y@)t* -a  
oiS>:de%tc  
究極研究所(STAGE25) J7C2:zj  
45分 H(1( H0Kj"  
   2     5 njk1x  
  6     3 ,3zF_y(*Y  
  4    1 4G%!t`? q  
O;ty k_yM  
逃離研究所(STAGE26) 9J$8=UuxWG  
48分   l {{wrU`  
分釋: 最好no find 人help/小心得一條命 4rh*&'  
W:8*Z8?7  
Ver4.0邪魔亂世篇(適合LV:120LV) \rw/d5.  
eqyZ|6  
非洲草原(STAGE27) C y b-}l  
43分 b 83__i  
sh6F-g  
森林古蹟(STAGE28) r/![ohrEB  
40分 ~9:ILCfX  
,u^S(vxyz  
聖母之瞳(STAGE29) ',Mi D=_  
49分 7I6bZ;}d  
hm%'k~  
火燒村莊(STAGE30) m})q8b!S  
55分 K8`M~P.  
分釋: 人尊攻擊力高 1GnT^u y /  
JeR8Mb  
地下謎城(STAGE31) _l&`* 2d  
42分 ?Jlz{msI  
分釋: d music有d嚇人 !9!kb  
,t+5(qi  
飛行要塞(STAGE32) |kwkikGQS  
有多個版本: C jzfU*G  
星奇版 *-timVlaE  
米兒丶悟地版 OE!:`Bo3T  
小舟版 OQ$77]XtvL  
一般版 @15%fX`*o  
~RVx~hh  
Ver5.0超級元力篇(適合LV:125LV) AW8"@  
&z-f,`yG  
末日的開始(STAGE33) K?_4|  
58分 '|0Dt|$  
krTH<- P  
絕地猛虎(STAGE34) 6&=xu|M<x=  
65分 R1z\b~@"  
分釋: 白虎boss........ 1\7SiQ-  
+[9~ta|j  
女媧的勇氣(STAGE35) 29g("(}TK  
80分 im^G {3z  
分釋: 最好find人help! M:W9h+z  
o/9(+AA>  
終極魔人(STAGE36) s> JmLtT  
75分 S @\Pki+n[  
分釋:boss終極魔人唔勁但d路難行到死 " *xQN "F  
7-+X -Y?  
速度就是力量(STAGE37) h"KN)xi$  
78分 EI2V<v  
分釋:雖然冇女媧的勇氣今難,但boss好變態..........石眼都好勁! 0fnd9`N!0  
([s}bD.9  
恐龍島(STAGE38) |jW82L+!N%  
85分 j_SRCm~:  
分釋:迷宮+迷宮d恐龍+boss hp已難打過女媧的勇氣...............find高手help la! =^4 vz=2  
p^+k:E>U  
Ver6.0決戰聖域篇(適合LV:148LV) \;p5Pagx0-  
eKpH|S!x U  
去吧!十勇士(STAGE39) ;Gxp'y  
88分 aYe,5dK>  
分釋:要打e關並不easy,find一些同自己差不多LV之人打吧!最少都4人! xfqgK D>  
=PyU9C-@  
殲滅改造人(STAGE40) %MgQ.  
78分 t#oY|G3O}  
分釋: 雖然冇去吧!十勇士既怪強,但速度好.......建議140LV以下最好5好打.......... L #p-AK  
FJo N"X  
強闖美干達(STAGE41) _S/bwPj|~y  
90分 =)"60R7{  
分釋: 難道在風and凰的攻撃力~!有時死左一定要繼續行,唔係就會輸。 Fs<kMT  
                                                                                                                          or\ 2)  
手都軟....rest下先
[ a10fc98在2010-02-25 18:49重新編輯此帖 ]
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-02-22
請問該分析的用意何在? -uqJ~gD  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... '{QbjG%<P  
4&!`Yi_1L  
仲有邊個係小舟? 52q@&')D4M  
邊個係?朧? #,Fk  
我完全唔知您做咩...
按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-02-22
只有一半是正確...而且你有打錯了... 25XD fi75  
~=aGv%vX  
冰火皇后島 (zwxrOS  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 J1cD)nM<A  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 }at8b ^  
小舟 悟地一開始是走左邊 b&"=W9(V  
之後迪雲和悟地是冰尊 e]!C Aj7uS  
星奇,米兒和小舟是火尊  4>uz'j<  
X<Rh-1$8F  
冰火皇后島 {oy(08 `6  
是分為 ~QJD.'z  
星奇,米兒版 Fx~=mYU  
迪雲版 /i"vEI  
小舟版 #*BcO-N  
悟地版 v}Gq.(b  
一般版 RnPJ,Z5s&&  
@`G_6 <.`  
激戰大魔王是 36` aG Y  
悟地,米兒和小舟加青狗四人版 5u'"m <4  
一般版  :J`:Q3@  
大魔王龐士只有星奇和迪雲會有 wA|m/SZx  
迪雲一開始不是打比堤+龐士,是邪鬼 !lG5BOJM  
之後打終極龐士,如果用迪雲就會有星仔COM,星仔就會有迪雲COM 3+u11'0=t  
?;i O  
單是這兩個故事就知道你沒有玩故事,不要識少少就打出來吧
最近落雷夜,搞到訓都訓唔到
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-02-22
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的 : De%WT:v  
只有一半是正確...而且你有打錯了...
冰火皇后島 Tqz{{]%j~$  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 9\ZlRYnc=  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 PeGA+0bm  
.......
Kmc*z (Q  
死塔又係咁... :@x24wN/  
故事都係咁... M]4qS('[  
算吧啦樓主...  GjN/8>/  
想學人做分析搏+分上位???
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-02-22
引用第3樓魔法使命於2010-02-22 16:43發表的  :
死塔又係咁... <w,NMu"  
故事都係咁...  %>];F~z  
算吧啦樓主... ^uWPbW&/q  
想學人做分析搏+分上位???
DPWt=IFU  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會..... I ~U1vtgp  
OfE>8*RI4  
Za110oF  
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的  : {+3 `{34e  
只有一半是正確...而且你有打錯了... ^cz4nW<  
.S_7R/2(?  
冰火皇后島 K]{x0A  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 ,J$XVvwxF  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 !=3Ce3-  
.......
; _K3/:  
sorry!我會改................. "y9]>9:$-  
W?:e4:Q  
引用第1樓魔法使命於2010-02-22 13:42發表的  : 1PN!1=F}  
請問該分析的用意何在? m ?e::W  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... /ucS*m:<x  
/'l"Us},^!  
仲有邊個係小舟? 6/3oW}O o  
邊個係?朧? L%`MoTpK q  
.......
FX  %(<M  
小舟係dennis呀! _2a)b(<tF  
?朧我唔know點打!
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-02-22
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 :
小舟係dennis呀! (7C$'T-ZK  
?朧我唔know點打!
KP_7h/e  
唔識去官網COPY?? >?jmeD3u  
0E7h+]bh|  
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 : v.53fx  
|\RN%w7E8  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會 %ed TW[C`  

c~= {A  
我想講係呢個壇的都已經係老手...
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的  :
&# @"^(} 6  
我去官網will lag ga.............
離線a031114
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-02-22
其實樓主攪e D尼做乜?
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的 : RbNRBK!{  
w@ 2LFDp  
唔多清楚=_="
離線6696。魂
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-02-22
無聊搵野做-V-?
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-02-22
引用第9樓6696。魂於2010-02-22 19:43發表的  : F}(QK O*  
無聊搵野做-V-?
qmeml_(W  
no!!!!!!!!!!!
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的  : 7.$]f71z  
/~Zc}o,J  
上下位咁姐
冰の血繼限界!

離線銀冀
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-02-22
那個嘛... [i(Cl}  
其實這個Post好像沒意義而已...
S9G8aea/  
而且資料很混亂..修改一下吧...
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-02-22
引用第11樓a1994109於2010-02-22 20:14發表的  :
上下位咁姐
mYX56,b}5  
what you say??????
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-02-22
引用第13樓a10fc98於2010-02-22 20:15發表的  :
what you say??????
C}9Kx }q  
你做緊咩 我咪講緊咩囉
冰の血繼限界!

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-02-22
引用第14樓a1994109於2010-02-22 20:16發表的  :
你做緊咩 我咪講緊咩囉
<n\i>A3`,S  
playing LFO lo!!!!!!!!
離線parco_123
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的 :
rs_h}+6"s  
樓主唔係啦起馬:x
離線小竹
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-02-22
我除左戰回打索特打到我叫救命之外....其他都唔係好難打==
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-02-22
恐龍島居然要85分... `-u7 I  
係我我30分都比多左佢啦+_+
離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-02-23