切換到寬版
  • 6592閱讀
  • 43回復

[教學]LFO故事研究 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線a10fc98

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-02-22
分數定難度 /q(+r5k \  
L,Uqt,  
Ver1.0始祖力量篇(適合LV:67LV) fE7[Sk  
GT2;o  
學校(STAGE1) /zPN9 db  
1分 _ ?=bW  
有多個版本: q'{E $V)E  
迪雲版 tUL(1:-C  
星奇版 pSay^9ZI  
米兒版 ^yjc"r%B  
小舟版 eDIjcZ  
悟地版 ld`oIEj!P_  
馬龍版 c tTbvXP  
歷奇版 )|'? uN7  
域多版 CP/`ON  
?朧版 ef Ra|7!HK  
一般版 X]Sr]M^EK  
L@0DT&5  
"5ah{,  
體育館(STAGE2) e-\J!E'1F  
3分 ~ia#=|1}  
有多個版本: a)[tkjU  
迪雲版 0;r+E*`DA  
星奇版 lvcX}{>\  
米兒版 Y#NlbKkzu  
小舟版 r'k-*I  
悟地版 !dSY?1>U<  
馬龍版 x)nBy)<  
歷奇版 lOcvRF  
域多版 ogDyrY}]  
?朧版 OZ$u&>916  
一般版 xOPSw|!w  
分釋:主角五人比較長/難打,尤其悟地版! A0o6-M]'0  
O. @_2  
大嶼山(STAGE3) Vg&` f  
6分 `{8Sr)  
有多個版本: H&`p9d*(e  
五人版 4s.wQ2m  
青狗四人版 X-6Se  
一般版 BX2&tQSp  
;sC X_`t0E  
冰火皇后島(STAGE4) 03AYW)"}M  
10分 N{ ; {<C9Z  
有多個版本: lg;`ItX]  
星奇,米兒版   (Q\QZu@  
迪雲版 -9vAY+s.  
小舟版   s XRiUDP`  
悟地版 C`7HC2Is  
一般版 6HFA2~A  
分釋:冰火皇后島基本上唔難,但長。有時lag左又.......... XOVZ'V  
J(g!>Sp!p  
%\%1EZQ%  
<iv9Mg}  
Ver2.0勇者誕生篇(適合LV:80LV) qdvGBdF  
A&)P_B1|  
初考元鬥篇(STAGE5) W)$;T%u  
5分 o7&Z4(V  
有多個版本: !5Z?D8dcx  
星奇版 Su6ZO'[)  
米兒版 z35n3q  
小舟版 y @h^  
馬龍版 3zMmpeq  
歷奇版 6D _4o&N  
域多版 <o^mQq&  
?朧版 !\RR UH*  
一般版 ^ 4c2}>f  
;@ %~eIlu  
康洲鬼城(STAGE6) >0T0K`o  
6分 U FC.!t-Z  
有多個版本: $1# |<|  
星奇版 nS]/=xP{  
米兒版 BDD^*Y  
小舟版 X*}S(9cg\i  
馬龍版 JxNjyw  
歷奇版  2gb49y~  
域多版 ZLxe$.V_  
?朧版 5H""_uw  
一般版 C7eaioW$  
nU||Jg  
勇救帝王子孫(STAGE7) VOp8 ,!  
10分 %U-KQI0  
有多個版本: !A&Vg #  
星奇版 >2Z:=H T  
米兒版 laKMQLtv  
小舟版 4VD'<`R[  
馬龍版 ezC55nm  
歷奇版 eNi.d;8F  
域多版 f.Q?-M  
?朧版 0'c<EJ  
一般版 =HYMX "s  
d\'M ~VQ  
初考元鬥篇(STAGE8) rQ@,Y"  
5分 |o|0qG@g  
有多個版本: ,r:. 3.  
迪雲版 ([`-*Hy  
悟地版 W5EB+b49KM  
一般版 ,`S"nq  
b;Q cBGwKT  
突擊地下組織(STAGE9) (:vY:-\ bO  
13分 w9H%u0V?  
有多個版本: 3Akb|r  
迪雲版 '?wv::t  
悟地版 2gg5:9  
一般版 -QI1>7sl  
+q1 @ 8  
滅絕黑蠍子(STAGE10) =y[eQS$  
15分 T[~ak"M  
有多個版本: QJvA  
迪雲版 \E]s]ft;+  
悟地版 >eWHPO  
一般版 \ bd? `."  
分釋:最後如果用迪雲版、悟地版打,會反影HK青少年吸毒好嚴重。 a~:'OW:Q  
H:a(&Zb  
終考元鬥篇(STAGE11) vEW;~FLd  
14分 {SCwi;m  
有多個版本: D{PO!WzW  
五人加青狗二人版 u`R  
歷奇、域多版 OB;AgE@  
一般版 LtXFGPQf  
V~NS<!+q  
血骷髏軍的突襲(STAGE12) 8{epy  
12分 fW <qp  
有多個版本: &yp_wW-  
五人加青狗四人版 y [.0L!C {  
一般版 q J@XVN4   
0_,V }  
神殿之危(STAGE13) 'FO^VJ;ha  
18分 O`rAqO0F  
有多個版本: e nDjP  
五人加青狗四人版 | t3_E  
一般版 L#m1!+J  
p`T7Y\\#!  
死亡暗礁(STAGE14) .2Y"=|NdA  
20分 Mp7r`A,6  
有多個版本: Y[ a$~n^:n  
五人加青狗四人版 Vdh5s292h  
一般版 kYmkKl_  
zl4Iq+5~6Q  
勇闖羅剎堡(STAGE15) ]geO%m  
25分 ^W3xw[{  
有多個版本: {UvZ  
五人加青狗四人版 !E4YUEY 6  
一般版 7:9WiN5b  
"qMd%RP  
激戰大魔王/大魔王龐士(STAGE16) 7o'kdY Jzo  
30分 G0xk @SE  
有多個版本: FgKDk!ci  
五人加青狗四人版 p/4GOU5g  
一般版 lJ:B9n3OzT  
分釋:一路上沒有什麼特別,到最後1.邪鬼+比堤2.邪鬼+比堤+龐士3.終龐士 k 32 Jz.\B  
Z  r  
Ver3.0合成戰體篇(適合LV:100LV) S^a")U4  
qIuY2b`6  
竹林深處(STAGE17) s{'r'`z.  
15分 sMs 0*B-[  
bt-y6,> +E  
暗黑秦王陵(STAGE18) &,3.V+Sz  
22分 |r%6;8A]i  
分釋:在迷宮中,要行好多地方加上時間可能要AGI勁d! cQA;Y!Q #  
f*aYS  
秦王之陰謀(STAGE19) ik w_t?  
20分 bX=A77  
QUH USDT  
富士湖畔(STAGE20) I[c/) N  
24分 ,4)zn6tC  
j1_CA5V  
鳥居林(STAGE21) bmGIxBRq  
28分 W(9-XlYKE  
分釋:迷宮最好find人help!(第二格有個鳥居,入去,之後去到最右下!就finish迷宮!) 0\k2F,:%4  
"!+q0l1]@  
決戰鶴丸城(STAGE22) /!P,o}l7  
36分 i%:oO KI  
分釋:龐士血和攻高 &?#V*-;^  
u?&P6|J&  
橫跨大峽谷(STAGE23) 5,Mc` IIK1  
35分  wC}anq>>  
分釋:仙人掌好麻煩! eYOwdTrq  
a[ 1^)=/DM  
衝上雲霄(STAGE24) -2{NI.-Xd  
40分 nxS|]  
gp`$/ci  
^mv F%"g  
究極研究所(STAGE25) W.'#pd  
45分 !9_HZ(W&  
   2     5 _)"-z bh}{  
  6     3 SDwTGQ/0  
  4    1 ^KM' O8  
ZUyG }6)J  
逃離研究所(STAGE26) A,Wwt [Qw  
48分   #^|y0:  
分釋: 最好no find 人help/小心得一條命 > B!E 6ah  
U0 nSI  
Ver4.0邪魔亂世篇(適合LV:120LV) UyTsUkY  
]w`)"{j5m  
非洲草原(STAGE27) <2"'R(4",  
43分 ePv3M&\J  
WXV(R,*Tc  
森林古蹟(STAGE28) WK)hj{k  
40分 %UT5KYd!=N  
@a$_F3W  
聖母之瞳(STAGE29) -K eoq  
49分 z6)b XL[f  
*:gx1w d  
火燒村莊(STAGE30) t~]n"zgovz  
55分 [% \>FT[  
分釋: 人尊攻擊力高 (0dy,GRN  
ABb,] %  
地下謎城(STAGE31) >'ev_eAk  
42分 b+Vfi9<  
分釋: d music有d嚇人 R/ix,GC  
CT1@J-np  
飛行要塞(STAGE32) '9@S  
有多個版本: u atY:GSR  
星奇版 )eIC5>#.  
米兒丶悟地版 `@TWZ%f6  
小舟版 d9 e_slx  
一般版 Kh&W\\K  
@6h ,#8#  
Ver5.0超級元力篇(適合LV:125LV) nsn  
gR1vUad7  
末日的開始(STAGE33) ,.DTJ7H+  
58分 E:vgG|??  
H1>~,zc>E  
絕地猛虎(STAGE34) {*mf Is  
65分 7+ +Fak  
分釋: 白虎boss........ !l NCuR/T  
-w'  
女媧的勇氣(STAGE35) G\&9.@`k  
80分 mv] .  
分釋: 最好find人help! -UY5T@as  
: N9,/-s  
終極魔人(STAGE36) E+z),"QA  
75分 + OKk~GYf  
分釋:boss終極魔人唔勁但d路難行到死 Q\Wh]=}  
mxD]`F  
速度就是力量(STAGE37) QiH>!Ssw  
78分 dhrh "x_?:  
分釋:雖然冇女媧的勇氣今難,但boss好變態..........石眼都好勁! b3.  
3 PkVMX  
恐龍島(STAGE38) Znr6,[U+q  
85分 wnUuoX(  
分釋:迷宮+迷宮d恐龍+boss hp已難打過女媧的勇氣...............find高手help la! ,5V w^@F  
|"}oGL6-  
Ver6.0決戰聖域篇(適合LV:148LV) Ey|{yUmU+  
&3gC&b^i  
去吧!十勇士(STAGE39) +pUG6.j%  
88分 W4Z8U0co  
分釋:要打e關並不easy,find一些同自己差不多LV之人打吧!最少都4人! mR,w~wP  
{E=BFs  
殲滅改造人(STAGE40) $, hHR:  
78分 zUuOX5-6x  
分釋: 雖然冇去吧!十勇士既怪強,但速度好.......建議140LV以下最好5好打.......... gGZ-B<  
M>qqe!c*  
強闖美干達(STAGE41) C)UL{n  
90分 {%wF*?gk  
分釋: 難道在風and凰的攻撃力~!有時死左一定要繼續行,唔係就會輸。 \-Vja{J]  
                                                                                                                          H(?)v.%  
手都軟....rest下先
[ a10fc98在2010-02-25 18:49重新編輯此帖 ]
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-02-22
請問該分析的用意何在? _C@A>]GT  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... ="p,~ivrz  
jn +*G<NJ  
仲有邊個係小舟? ; ,Nvg6c  
邊個係?朧? A)#w~X4  
我完全唔知您做咩...
按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-02-22
只有一半是正確...而且你有打錯了... R]&lVXyH  
\G0YLV~>P  
冰火皇后島 ).)^\  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 s6F0&L;N&  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 M3U?\g  
小舟 悟地一開始是走左邊 5BJn_<  
之後迪雲和悟地是冰尊 H Y~[/H+:  
星奇,米兒和小舟是火尊 -zg 6^f_pW  
."Kp6s`k  
冰火皇后島 gy1R.SN  
是分為 9Y:Iha`$w  
星奇,米兒版 L\hid /NL  
迪雲版 ;Q8`5h   
小舟版 i>7]9gBm1q  
悟地版 )3f<0C>  
一般版 K=! C\T"I%  
 :yw8_D3  
激戰大魔王是 XXw>h4hl  
悟地,米兒和小舟加青狗四人版 NQx x_3*4O  
一般版 D GL=\  
大魔王龐士只有星奇和迪雲會有 wg+[T;0S  
迪雲一開始不是打比堤+龐士,是邪鬼 ;m=k FZ?  
之後打終極龐士,如果用迪雲就會有星仔COM,星仔就會有迪雲COM z}Lf]w?  
Y[N@ )E_G  
單是這兩個故事就知道你沒有玩故事,不要識少少就打出來吧
最近落雷夜,搞到訓都訓唔到
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-02-22
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的 : i[4!% FxB  
只有一半是正確...而且你有打錯了...
冰火皇后島 z6Fl$FFP  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 ZA&bp{}D  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 %ikPz~(  
.......
~|[i64V<^  
死塔又係咁... ![!,i\x  
故事都係咁... Q,M,^_  
算吧啦樓主... r0wAh/J|  
想學人做分析搏+分上位???
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-02-22
引用第3樓魔法使命於2010-02-22 16:43發表的  :
死塔又係咁... <IBUl}|\  
故事都係咁... M04u>| ,  
算吧啦樓主... uhv_'Q  
想學人做分析搏+分上位???
Z"KrirZ  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會..... !]9qQ7+R%  
yRD tPK"E-  
O'(D:D?  
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的  : ]ncK M?'O  
只有一半是正確...而且你有打錯了... mwn$ey&QE  
&4%78K\  
冰火皇后島 Z2-tDp(I  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 @$CPTv3e  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 KZ1m 2R}'  
.......
R&:Qy7"  
sorry!我會改................. &|h9L'mr  
z_#H J}R=  
引用第1樓魔法使命於2010-02-22 13:42發表的  : 6-\' *5r  
請問該分析的用意何在? zG c ]* R  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... .Iz JJp  
(LMT'   
仲有邊個係小舟? 4N1)+ W8k*  
邊個係?朧? =EH/~NGk  
.......
a[,p1}!_  
小舟係dennis呀! l)~$/#k  
?朧我唔know點打!
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-02-22
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 :
小舟係dennis呀!  @k#xr  
?朧我唔know點打!
l>hvWK[ ?I  
唔識去官網COPY?? '#oH1$W]  
P)hGe3  
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 : d/@P;YN!  
yn20*ix{  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會 *y` (^kyS  

3<[q>7X  
我想講係呢個壇的都已經係老手...
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的  :
!CY*SGO  
我去官網will lag ga.............
離線a031114
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-02-22
其實樓主攪e D尼做乜?
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的 : Um* &S.y  
I= cayR  
唔多清楚=_="
離線6696。魂
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-02-22
無聊搵野做-V-?
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-02-22
引用第9樓6696。魂於2010-02-22 19:43發表的  : O{Z${TC[  
無聊搵野做-V-?
eo.B0NZsF  
no!!!!!!!!!!!
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的  : 9PMIF9 "   
Xg* ](>/\,  
上下位咁姐
冰の血繼限界!

離線銀冀
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-02-22
那個嘛... T Q5kM  
其實這個Post好像沒意義而已...
[^^Pl:+  
而且資料很混亂..修改一下吧...
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-02-22
引用第11樓a1994109於2010-02-22 20:14發表的  :
上下位咁姐
1:>F{g  
what you say??????
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-02-22
引用第13樓a10fc98於2010-02-22 20:15發表的  :
what you say??????
\4^rb?B  
你做緊咩 我咪講緊咩囉
冰の血繼限界!

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-02-22
引用第14樓a1994109於2010-02-22 20:16發表的  :
你做緊咩 我咪講緊咩囉
Q2uV/M1?  
playing LFO lo!!!!!!!!
離線parco_123
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的 :
y,3ZdY"  
樓主唔係啦起馬:x
離線小竹
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-02-22
我除左戰回打索特打到我叫救命之外....其他都唔係好難打==
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-02-22
恐龍島居然要85分... ;54NQB3L  
係我我30分都比多左佢啦+_+
離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-02-23