切換到寬版
  • 15331閱讀
  • 133回復

各位青年人 得閒有冇懷念童年??? [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線小銀saki
發帖
icash
只看該作者 100樓  發表於: 2011-02-04
BOBO彈珠人/炸彈人
波子彈珠
長大幾年後就玩GAME BOY的game
後來又ps2的rpg彈珠人
離線勇氣誓言
發帖
icash
只看該作者 101樓  發表於: 2011-02-04
居然冇講超人迪加~
銀河唯一的秘密

離線黑天狗
發帖
icash
只看該作者 102樓  發表於: 2011-02-04
引用第101樓勇氣誓言於2011-02-04 13:49發表的  :
居然冇講超人迪加~
銀河唯一的秘密

帝拿和佳亞:別忘了我們!
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 103樓  發表於: 2011-02-04
引用第102樓黑天狗於2011-02-04 15:42發表的  :
帝拿和佳亞:別忘了我們!

去吉吉島,出左帝拿,佳亞,迪加連一隻怪獸,仲好似仲有吉田,一套(一個超人+一隻怪獸)另有場景組合買,不過一套要1xx,仲有超人新電影版果個邪惡超人既膠公仔買
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線a81028332
發帖
icash
只看該作者 104樓  發表於: 2011-02-05
引用第64樓火仔於2011-01-31 21:02發表的  :
蛇型步-跳起->一個後空番-毒液推進->連續踼3-4下
psp果隻假面騎士game係佢用三合一魔王既必殺(旋轉,把敵人踼到魔王個身體)

我想要佢本身招狂踼
殺左堅甲果招

離線黑天狗
發帖
icash
只看該作者 105樓  發表於: 2011-02-05
引用第104樓a81028332於2011-02-05 12:02發表的  :
我想要佢本身招狂踼
殺左堅甲果招

不就是後空翻到蛇上,踩到蛇頭後再來空翻,然後朝對方進行連環腿了嗎。
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 106樓  發表於: 2011-02-06
引用第104樓a81028332於2011-02-05 12:02發表的  :
我想要佢本身招狂踼
殺左堅甲果招

果招野真係唔錯,衰左psp版無得用,比用都係黑洞
離線極♂霍雷
發帖
icash
只看該作者 107樓  發表於: 2011-02-06
引用第98樓黑天狗於2011-02-04 01:38發表的  :
看過漫畫,但沒玩。

好少人玩外傳機
03個陣好熱 起碼我認為大部分人有既都係03
離線~臭屁蟲~
發帖
icash
只看該作者 108樓  發表於: 2011-02-07
你地睇過D咩卡通不訪係到分享下

等我分享一套卡通 ''踢出我天地''

相信熱愛足球的人都看過吧

套卡通好好睇架  主角都好熱血

主題曲特別提一提 我本人覺得好好聽 每次卡通入戲肉時候必做呢個背景曲 好岩果種場景
套野都好感人架

離線火仔

發帖
icash
只看該作者 109樓  發表於: 2011-02-07
引用第107樓極♂霍雷於2011-02-06 23:22發表的  :
好少人玩外傳機
03個陣好熱 起碼我認為大部分人有既都係03

03果年出暴龍機我有部金色環既暴龍機(係d文具店買,好似128蚊),之後有人送左部綠色暴龍機比我,不過好快就壞,2隻都係日版,不過我唔知我果部算唔算叫外傳機,e家d細路唔會再買暴龍機,玩都係玩街機,仲要一買就買3-4飽暴龍卡
引用第108樓~臭屁蟲~於2011-02-07 22:55發表的  :

.......

我自己都有睇,細果事睇足球小x,大少少踼出我天地,個主角橙色爆炸頭,最記得佢,加下d細路唔會識ed,就係識閃電十一人,唉!

閃電係日本好多人鍾意,事關元堂個配音就係配嗚門果位配音員,nds出左3集閃電都係咁多人玩(飽括最新既閃電十一人3the王牙兵團)
[ 火仔在2011-02-07 23:05重新編輯此帖 ]
離線zsdfghjkl

發帖
icash
只看該作者 110樓  發表於: 2011-02-07
引用第106樓火仔於2011-02-06 23:03發表的  :

ps1有,我仲有隻牒係到...
去去~魔法~走!!!
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 111樓  發表於: 2011-02-07
引用第110樓zsdfghjkl於2011-02-07 23:07發表的  :
ps1有,我仲有隻牒係到...

龍騎果隻ps1果隻game個畫質好差,比我玩都係玩psp同will
離線~臭屁蟲~
發帖
icash
只看該作者 112樓  發表於: 2011-02-08
唉...閃電十一人果D假到....D人踢波識起火....D地會裂哂...仲要場場波都十幾廿分

離線勇氣誓言
發帖
icash
只看該作者 113樓  發表於: 2011-02-08
引用第112樓~臭屁蟲~於2011-02-08 12:36發表的  :
唉...閃電十一人果D假到....D人踢波識起火....D地會裂哂...仲要場場波都十幾廿分

原來閃電十一人叫童年= =
咁你幾大?-__-

離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 114樓  發表於: 2011-02-08
引用第106樓火仔於2011-02-06 23:03發表的  :

佢合體獸帝果招好似得劇場版出過
踢花夢落合體獸帝之後俾龍牙出黎cut左佢招技
仲俾龍牙殺埋
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 115樓  發表於: 2011-02-08
引用第114樓d523d323於2011-02-08 12:50發表的  :
佢合體獸帝果招好似得劇場版出過
踢花夢落合體獸帝之後俾龍牙出黎cut左佢招技
仲俾龍牙殺埋

其實tv版出過一次,佢打鐵兵果事,都係踼鐵兵落合體獸帝,不過鐵兵避開左,但佢隻牛就踼中入左去,之後佢就死鬼左(好似之後殺賣佢)
引用第113樓勇氣誓言於2011-02-08 12:41發表的  :

原來閃電十一人叫童年= =
咁你幾大?-__-

對加下d細路泥講,閃電十一人才是王道,但我眼中我只覺得e套野係玩外掛,打一場竟然可以10比0,劇情比足球小x好,香港版主角配音話足球小x好悶,一場波講10幾集,但閃電十一人一場波講2集(來自外星的侵者篇例外)
離線夏露三千
發帖
icash
只看該作者 116樓  發表於: 2011-02-08
所以說現在20後的兒童很可悲,快點去找一些90甚至80年代的動畫看吧
這樣你的人生會更加有意義
離線炎黃子孫
發帖
icash
只看該作者 117樓  發表於: 2011-02-08
原來套卡通片叫閃電十一人
我記得唔知邊個踢波會出隻狼-.-
以前細細個覺得呢d好誇既野就好睇
依家覺得太誇=膠
算吧啦;細路仔就岩睇
睇番踢出我天地好好多@@
仲有我記得細細個成日朝早9點起身睇機動武鬥傳G-_-!
個人意見~
K49
離線勇氣誓言
發帖
icash
只看該作者 118樓  發表於: 2011-02-08
引用第108樓~臭屁蟲~於2011-02-07 22:55發表的  :
.......

我的童年就是被一堆機械人動畫包圍..
先來就係高達(睇既都係英文系列=_= eg G,W,X)
再來就到某勇者系列其中5輯
某小黑咪同多拉a夢又係機械人@_@

離線火仔

發帖
icash
只看該作者 119樓  發表於: 2011-02-08
引用第117樓炎黃子孫於2011-02-08 15:46發表的  :
原來套卡通片叫閃電十一人
我記得唔知邊個踢波會出隻狼-.-
以前細細個覺得呢d好誇既野就好睇
依家覺得太誇=膠
算吧啦;細路仔就岩睇
.......

你話踼踼下出隻狼係吹雪,係第2期加入閃電成員之一,初期有二重人格,後期無左,套野我fd都話係未用左外掛呀,,踼出我天地我只可講個橙色爆炸頭成日搞事,但踼波又唔錯
引用第118樓勇氣誓言於2011-02-08 16:50發表的  :

我的童年就是被一堆機械人動畫包圍..
先來就係高達(睇既都係英文系列=_= eg G,W,X)
再來就到某勇者系列其中5輯
某小黑咪同多拉a夢又係機械人@_@

我好憎小黑咪,隻歌膠之外,d人物更膠,至於高達呢,我細時唔識,一開電視睇到係高達,一定叫悶,去到G我先開始睇,記得哂D野,但都係無心買高達,去到seed(基魔時代)因為劇情太好再加上我重玩機戰,重玩模型,細果事果d黃金勇者A貨都無賣,到加下我個櫃,一伴係高達,變型金剛,勇者估得好少,勇者同變型金剛太貴,又難搵(又奇g1時期狂派)
[ 火仔在2011-02-08 20:33重新編輯此帖 ]
快速回復
限100 字節

上一個 下一個