切換到寬版
  • 15285閱讀
  • 133回復

各位青年人 得閒有冇懷念童年??? [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線~臭屁蟲~

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2011-01-29
大家小時一定有幾件玩具係屋到

呢D係小弟兒時玩意

依家玩返都覺得唔係好低B姐....好想返去童年時

沖呀飛鷹戰車!!!!!!!!!!!!!

搖搖搖 幾時出怪呀!!!!

離線勇氣誓言
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2011-01-29
這就是我的童年
尼1代應該冇人識了=[

p.s尼d係一個月前買番....

離線黑天狗
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2011-01-29
我的童年物已扔,不過最近都在收DM figure。
離線ming6339
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2011-01-29
引用樓主~臭屁蟲~於2011-01-29 17:36發表的 各位青年人 得閒有冇懷念童年??? :
呢D係小弟兒時玩意

.......

我頂!第1個我都有
離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2011-01-29
引用第3樓ming6339於2011-01-29 18:14發表的  :
我頂!第1個我都有

兩樣都有
離線saizen

發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2011-01-29
樓主真年輕:(
敗者無一死 將來富如山
離線光之使者
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2011-01-29
引用樓主~臭屁蟲~於2011-01-29 17:36發表的 各位青年人 得閒有冇懷念童年??? :
呢D係小弟兒時玩意

.......

這個...........
第一張圖那個是我小時候最喜歡玩的....
每星期6/日會跟爸爸在單位外的長走廊[開動著]....

在搬屋後舊時很多珍貴的玩具已經消失得無影無蹤...
離線jj俠

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2011-01-29
以上的玩具全扔了=_=不扔的話都炒到很高價
離線勇氣誓言
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2011-01-29
引用第7樓jj俠於2011-01-29 19:23發表的  :
以上的玩具全扔了=_=不扔的話都炒到很高價

激鬥戰車不太值$吧=__=
連最早期的4驅車某店還有,$50倒

離線黑天狗
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2011-01-29
引用第8樓勇氣誓言於2011-01-29 19:26發表的  :
激鬥戰車不太值$吧=__=
連最早期的4驅車某店還有,$50倒

日版金機一定有不少DM迷想收。
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2011-01-29
激鬥戰車果d裝備,某d店買10蚊2套(大部份都係車輪,仲要係未開,勁多塵果種),至於四驅車呢,都無哂咁制,我仲記得小三果年買左盒假既四驅車,送雞摩,30蚊一盒
p.s最陳舊都係我幼稚園果事好辛苦咁叫屋企人買,當時價值580蚊,加下我諗炒到千幾蚊既,超力合體(好n年前亞視播過,之後果d無記拿哂,不過自己多數都睇無記多)同我自己係yahoo拍賣到買番泥既二手猛獸四合體(猛獸四合體都係岩岩買左二至三個月到)
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線勇氣誓言
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2011-01-29
引用第9樓黑天狗於2011-01-29 19:31發表的  :
日版金機一定有不少DM迷想收。

我fd有=[
佢話係當年特別版

離線火仔

發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2011-01-29
引用第11樓勇氣誓言於2011-01-29 19:36發表的  :
我fd有=[
佢話係當年特別版

我都好似有一部,唔知送一張紅連騎士定唔知咩,之後果部野壞左,到加下一直都無再玩,d暴龍機連e家d港童都唔買,就係狂買卡,玩街機,不過都比唔到假面騎士,岩岩出無幾耐就有好多細路中kiva呀 ixa呀 電王,仲要玩極都係輸果d,大過少少就買25蚊果飽(我見果套好似係日版卡,有W,DN果d香港未出既卡),不過加下d細路唔識邊個係1號,3號,RX,就係識叫,媽媽,我要買月騎變身腰帶,頂!月咩騎,kiva就kiva啦,再勁d未玩陳年野,超人打怪獸,迪加呀,帝拿囉
離線黑天狗
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2011-01-29
引用第12樓火仔於2011-01-29 19:40發表的  :
我都好似有一部,唔知送一張紅連騎士定唔知咩,之後果部野壞左,到加下一直都無再玩,d暴龍機連e家d港童都唔買,就係狂買卡,玩街機,不過都比唔到假面騎士,岩岩出無幾耐就有好多細路中kiva呀 ixa呀 電王,仲要玩極都係輸果d,大過少少就買25蚊果飽(我見果套好似係日版卡,有W,DN果d香港未出既卡)

記得有一次有個小孩拿閃暴RM說那把劍是白色我真的笑了。
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2011-01-29
引用第13樓黑天狗於2011-01-29 19:41發表的  :
記得有一次有個小孩拿閃暴RM說那把劍是白色我真的笑了。

RM?邊一個(假面騎士),唔好怪我無知,我未試過買日版卡(25蚊一飽,入面大部份都係16以上先識既騎士們)
離線黑天狗
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2011-01-29
引用第14樓火仔於2011-01-29 19:43發表的  :
RM?邊一個(假面騎士),唔好怪我無知,我未試過買日版卡

我說數碼暴龍卡。
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2011-01-29
引用第15樓黑天狗於2011-01-29 19:44發表的  :
我說數碼暴龍卡。

哦,好耐無玩暴龍卡,當年我細時一野抽中奧米加獸開心到彈起,加下d細路,當奧米加獸無到
離線勇氣誓言
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2011-01-29
引用第12樓火仔於2011-01-29 19:40發表的  :
我都好似有一部,唔知送一張紅連騎士定唔知咩,之後果部野壞左,到加下一直都無再玩,d暴龍機連e家d港童都唔買,就係狂買卡,玩街機,不過都比唔到假面騎士,岩岩出無幾耐就有好多細路中kiva呀 ixa呀 電王,仲要玩極都係輸果d,大過少少就買25蚊果飽(我見果套好似係日版卡,有W,DN果d香港未出既卡),不過加下d細路唔識邊個係1號,3號,RX,就係識叫,媽媽,我要買月騎變身腰帶,頂!月咩騎,kiva就kiva啦,再勁d未玩陳年野,超人打怪獸,迪加呀,帝拿囉

只可以話數碼暴龍越出越差
01幾好睇 op又正
之後02就好冇聊
03又ok番d
04算了... 人類變數碼精靈-0-
DS 5睇都罷了..
最新戈輯 見到封面已經5想睇...

離線黑天狗
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2011-01-29
引用第16樓火仔於2011-01-29 19:46發表的  :
哦,好耐無玩暴龍卡,當年我細時一野抽中奧米加獸開心到彈起,加下d細路,當奧米加獸無到

現在,恐怕現在的人連巨龍獸都不知道是啥。
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2011-01-29
引用第18樓黑天狗於2011-01-29 19:48發表的  :
現在,恐怕現在的人連巨龍獸都不知道是啥。

今日番工,有個細路買暴龍機,有幾種色,藍色連黑紅連騎士 灰色連七魔王之一,紅色連七魔王之一,黃色連星星獸,個細路要灰色,仲要話e隻一定好勁,我心諗,黑紅連你都唔識不如死左去算,七魔王我就唔記得邊七隻,只記得六翅獸係其中一隻
快速回復
限100 字節

上一個 下一個