切換到寬版
  • 4948閱讀
  • 38回復

[個人分享]動漫節2011趣事一則 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線龍翼87

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2011-07-29
由於同LFO無關...所以係度開post...但接下來為左避免打到粗口所以會用符號作代號

話說小弟尋日下午聯同fd去排隊....黎既時間係同上年一遠...但條龍同上年差好遠。話說上年我地係排頭200幾人內,

今年同上年時間一樣黎但已經排到800-900內,咁已經算好排到天橋打風唔駛怕

之後排左幾個鐘到係我地前面30-40個人係買同一樣野...但無留意係買咩(不是U1),無啦啦有個扮代表個名好似叫

陳華既X頭,串XX咁話去搵警察,因為佢收到風排頭位果600人排左入去會場裡面,之後等左一排佢返黎又好大聲

扮代表咁講:『拿!各位,頭先我問過D警察,佢地話因為落雨先比頭600人入裡面排,果班警察我真係想X佢,不過大家

稍安無燥,我地買到想買既野機會有九成。』其實果時我同個fd都覺呢條友onX,跟住又隔左一排條友又發顛,又話想爭取

入會場係度大聲問博唔博....真係聽到佢咁講都想笑,之後因為咁佢就成日都久唔久發下神經(係除左佢訓覺果時),唔係我地

果邊真係比佢係咁狗吠嘈到拆天,之後到左今日.....條友又不停咁X警察呢樣果樣,又話有40人打尖,一路狂講粗口,但全部都

係等警察行過之後先講,跟全又扮代表咁呼籲成班人又乜又盛,企喺我隔離D人都忍唔住笑佢,佢自己一路大聲嗌扮大佬叫我

地成班人:『衝呀!』

跟住無耐去到上斜路果度(即係show D飛比D人睇果度),笑料隨即發生,在場工作人員叫我地攞D飛出黎比佢地睇先入得,

點知果個陳華哥連同佢地30-40人全部都無飛,工作人員就唔比佢地入,點友onX到仲話:『我係vip!邊駛要飛架』

其實我果時心諗:『既然排得通宵就一定買左飛啦!估唔到真係有人咁onX無買飛!咁佢排得咁辛苦做乜﹖』

最搞笑之後佢地果班人就係因為咁而比我地後面果一班有飛既人過哂佢地頭,之後我隔離果D人都係咁笑佢onX!無耐入到會展

坐係度排隊其間,以扮代表果個叫陳華既人為首既果班人,終於買齊飛入會展排隊,當然少不免條友又開始發顛!

佢超大聲比所有人聽到佢講野話:『呢個乜鬼野大會黎架!有成過百人打尖呀!我地守規舉有乜用呀!大會都唔守規舉既!』

我心諗:『你都onX!自己onX無買飛比D有買飛既過哂你又話人打尖!真係想買野買到上哂腦!』跟住佢都未死心,

又係度話:『我想自焚呀!』之後不停將D說話重覆N次都無人理佢,只係得佢係度大聲狗吠,最後開始走前去入場我地先聽唔到

佢把聲!

由於果時電話無乜電,唔係真係想影得佢放上youtube
[ 龍翼87在2011-07-29 23:23重新編輯此帖 ]
離線happyless
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2011-07-29
我想自焚呀!
笑死
條友幾大左右
離線d523d323
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2011-07-29
笑左
條友唔係用燃燒生命燃到HI左下嘛
離線龍翼87
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2011-07-29
引用第1樓happyless於2011-07-29 20:11發表的  :
我想自焚呀!
笑死
條友幾大左右

我估都有2字尾3字頭
離線tommywu
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2011-07-29
大陸佬來的?
離線龍翼87
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2011-07-29
引用第4樓tommywu於2011-07-29 20:29發表的  :
大陸佬來的?

香港人黎
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2011-07-29
我就係記得岩岩開門果事,前面出現呼聲,之後d警察就話,唔好迫,你迫既我請你出去,轉左個灣就話唔好跑,唔係趕你出去,但d人唔理佢
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線龍翼87
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2011-07-29
引用第6樓火仔於2011-07-29 20:43發表的  :
我就係記得岩岩開門果事,前面出現呼聲,之後d警察就話,唔好迫,你迫既我請你出去,轉左個灣就話唔好跑,唔係趕你出去,但d人唔理佢

我地果批同果條友係排第5欄...唔知係咪你講果度
離線78ccaa00
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2011-07-31
一睇到40幾人都冇買飛 我笑了
同第2日好唔同
完全唔洗排@@冇停過
但好多限定野都比人第一日清哂
離線aR輝
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2011-07-31
笑左囉個名-.-
我有1個朋友都係叫陳華
但係佢應該對動漫冇興趣
所以應該唔係佢
離線龍翼87
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2011-07-31
引用第8樓78ccaa00於2011-07-31 17:49發表的  :
一睇到40幾人都冇買飛 我笑了 [表情]
同第2日好唔同
完全唔洗排@@冇停過
但好多限定野都比人第一日清哂[表情]

就係咁我先覺佢地onX
離線emu365

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2011-08-01
睇到40幾人都冇買飛 我笑了
me too,而且我也在現場看到
食夢者瑪莉
離線龍翼87
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2011-08-04
引用第11樓emu365於2011-08-01 03:04發表的  :
睇到40幾人都冇買飛 我笑了
me too,而且我也在現場看到

你都係排差唔多人數嗎
離線autobots
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2011-08-04
笑左自焚
離線龍翼87
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2011-08-10
終於搵到
http://www.youtube.com/watch?v=LYf4ZrRtczU&feature=related
就係0:41分帶帽叫陳華既人
佢一直話想自焚,搵火水燒會場果個
離線廁所為上

發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2011-08-10
無買票?
反智轉身有傳人了
離線炎‧龍
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2011-08-10
通常見到呢類人
我會帶番耳機繼續聽歌
http://www.ziondaily.com/2.0/web/portal/
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2011-08-10
引用第15樓廁所為上於2011-08-10 22:15發表的  :
無買票?
反智轉身有傳人了

莫生佢果年有飛,係行入去果事加左個轉身,點知比保安抓到佢,之後咁岩比唔知咩公司帶佢入去先買到野
從此出名,但e條友好似無
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線龍翼87
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2011-08-10
引用第17樓火仔於2011-08-10 23:47發表的  :
莫生佢果年有飛,係行入去果事加左個轉身,點知比保安抓到佢,之後咁岩比唔知咩公司帶佢入去先買到野
從此出名,但e條友好似無

係直頭無,唔係好似
離線davis555
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2011-08-11
溫馨提示
[我心諗:『你都onX!自己onX無買飛比D有買飛既過哂你又話人打尖!真係想買野買到上哂腦!』]
這個時候應該說:真係想買野想到上晒腦(買到上晒腦)
回:VIP有VIP專用通道,cosplayer有cosplayer專用通道,旅客有旅客專用售票處,一般人不嬲都係行一條路,狗隻唔該o係會場出面等
俺は天の道を往き、総てを司る男、天道総司だ
快速回復
限100 字節

上一個 下一個