切換到寬版
  • 3367閱讀
  • 10回復

[求助]裝備耐久度 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線阿月

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2011-08-05
耐久度係點扣法? In&vh9Lw  
即係我指佢係計你比你人既HIT數 $}$@)!-  
定係計比人打既攻擊力?
離線軒轅黃帝
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2011-08-05
引用樓主阿月於2011-08-05 09:11發表的 裝備耐久度 : 2EwWV 0BS  
耐久度係點扣法? Z[u,1l.T  
即係我指佢係計你比你人既HIT數 wS*CcIwj  
定係計比人打既攻擊力?
N09+idg  
?^ezEpW  
?0<INS~  
是比人打既攻擊力
離線paper
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2011-08-06
你隻合戰打我9千幾攻.我得7千幾血:o) $1zeY6O  
但我d裝加埋都無9000耐?
離線kit2234560

發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2011-08-06
引用第1樓軒轅黃帝於2011-08-05 19:23發表的  :
是比人打既攻擊力[表情]
 @6YBK+"  
可吾可以講詳細d 唔多明
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2011-08-06
引用第3樓kit2234560於2011-08-06 05:37發表的  :
可吾可以講詳細d 唔多明
y|e2j&m  
某一定攻擊力 = 1耐久度 @Xq&t}*8  
Tsm1C#6 Y*  
e0v9uQ%F5  
假設某件裝耐久度係500 DOF?(:8Y  
再假設佢最高可以抵受到200000既傷害值 &\"Y/b ]  
姐係相等於每1耐久度係400傷害值 W+d 9cM=  
qeQC&U y;  
順帶一提 &*(n<5 wt  
入左場俾人打左一下無論扣幾多血都會先扣1個耐久度 pAJ=f}",]E  
姐係話每次入場都會reset你件裝受到的傷害值 Z7/vrME6  
I%;Rn:zl  
以500耐久度既裝黎講,一開頭係受到0傷害值 j<l#qho{h  
打幾場vs可能變到得返350耐久、受到既傷害值係60000 k Zk .]b  
當你出左場之後 !y>lOw})Q  
再入過場就會回set Yl)eh(\&J  
變成係件裝既耐久度係350、受到傷害值係0  <以咁既方法黎計落去 ERp:EZ'  
wUru1_zjO  
}yx=(+jP  
簡單黎講 (MgL"8TS  
~a'nHy1  
耐久度   受到的傷害值 lq>*x=<  
    n                          0 457fT|  
  n-1                     1 - 400 tSEA999  
  n-2                  401 - 800 ; @ 7  
               (略) VFilF<jvu  
    1                 199201 - 199600         \3%W_vU_  
    0                 199601 - 200000   Hi]vHG(  
爆裝                    >2000000 I6K7!+;2  
`j"4:  
((-aC`  
%$/=4f.j  
_wm~}_Q  
以上各數字只係大約、唔一定準確、你有心可以去狂測試黎計、我表示無力。而且呢d都係推測
[ bk的卓男在2011-08-06 10:57重新編輯此帖 ]
https://www.sendspace.com/file/e4r8v8
離線paper
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2011-08-06
引用第4樓bk的卓男於2011-08-06 10:41發表的  :
以上各數字只係大約、唔一定準確、你有心可以去狂測試黎計、我表示無力。而且呢d都係推測
W=~id"XtJ  
-.-自己計出黎嫁??咁好心機既o_O
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2011-08-06
引用第5樓paper於2011-08-06 17:35發表的  :
-.-自己計出黎嫁??咁好心機既o_O
<[bQo&B2 E  
我點會走去計 3 *G5F}7%=  
N"S3N)wgd  
好明顯只係約數
https://www.sendspace.com/file/e4r8v8
離線paper
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2011-08-06
引用第6樓bk的卓男於2011-08-06 17:39發表的  :
我點會走去計
好明顯只係約數
lHcA j{6  
但係又好似好岩咁@@
離線s03145
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2011-08-08
是比人打既攻擊力€€€€€€€€€€
我仲想起我個名係因為一個bug以改x)
離線中毒雞精

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2011-08-25
但係.唔係效果都會計咩?因為我每次同火尊打.打到一半d裝都爆曬
離線kenneth6tsac
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2011-08-26
一般比人打完之後都會扣耐久 X8R1a?  
6bL~6-h%)  
相信你比招奧義打完 同比百拳拳打完 分別扣都唔同XD (a#pvEY  
ArXl=s';s4  
係計攻擊力
專心工作
快速回復
限100 字節

上一個 下一個