切換到寬版
  • 5206閱讀
  • 27回復

機甲馬龍 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線皇道使者

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2007-06-20
— 本帖被 中毒魔人 執行提前操作(2007-10-25) —
機甲馬龍 KGVAP  
2l7Sbs7  
  寶瑪莉中學的搏擊社的隊長,也是「青狗社」的頭目,為人霸道,好勝心強,但十分重情重義,幫助兄弟時更會義不容辭。成為元鬥士後更加倍鍛煉元力,希望日後能為元武會作出貢獻。 ,-4SVj8$P  
xK8n~.T('  
人物訪問: n$jOk |W  
金柑:嘿嘿... j@j%)CCM  
狂暴  金柑:你笑什麼=.= r-r)'AAO  
金柑:終於整到你既人物分析@@ mnZS](>  
狂暴  金柑:你幾時問過我既同意喔!? TA x9<'  
金柑: 心想:這次死了 <c,/+ lQ^  
(金柑大暴走!!!) d]kP@flOV  
狂暴  金柑:不要逃呀!! p1-bq:  
 AU3Ou5  
廢話少講,開始了。 QG|KZ8uO  
vf |lF9@U  
} Fw/WD  
異轉信物 DE0gd ux8  
)_MIUQ%  
eHjna\C  
名稱:英雄勳章 +c8cyx:^f  
9JG9;[  
j.'Rm%@u  
使用條件:異轉計爆滿,即可。 `u./2]n  
攻擊力:300 Ca&p;K9FR  
#P)7b,3pe  
gwf *M3(  
傳聞:機甲馬龍著住的裝甲就是坦克裝甲 Mp8FYP jZ  
@,Re<%\  
基本樣子: &ye,A(4  
wRc=;f  
(異轉前)   ))pp{X2m  
mt0ZD}E  
(異轉後) :X?bWxOJ  
g^CAT1}  
S$=e %c  
!<ae~#]3 P  
勝利圖: w6^X*tE  
Z[(V0/[]  
(正宗的勝利手勢~) kpe7\nd=>  
m((A  
失敗圖: f9Vxtd  
:3FJe  
(打敗仗了嗎?) LC!ZeW35  
x vi&d1  
招式圖: C*S%aR  
#rE#lHo  
左邊:衝力坦克   右邊:密集導彈 w""5T|  
HjX!a29Wf  
nDdF(|Qt  
[lSQ?  
基本動作: WWO@ULGY  
基本攻擊 NXwlRMbo  
;w^-3 U7:  
介紹:輕輕地向前打一拳 @IB+@RmL  
優點:攻擊比異轉前更加強 {29x5J  
缺點:隻手太細,令範圍縮少 q ;@:,^  
k 5<[N2D|!  
防禦 =<_ei|ME  
$U uSrX&  
介紹:用手臂擋到前面的攻擊 ]^='aQ  
優點:防禦比異轉前更加強,夠sp既話可以擋到lv10的宇宙冰河 [jOvy>2K]  
缺點:動作比較硬,收手既時候慢 7_AR()CM  
A[,[j?wC  
,| \62B`  
看!機甲馬龍的基本防禦只是擋不住星仔奧義的最後一下真十字=_="  0(uNFyIG  
x J;DkPh  
跳高防禦: d/Sx+1 "{T  
[vIHYp  
介紹:跳高後,身體縮得好細咁防禦自己身體 3$R^tY2UU  
優點:因為身體細既關係,跳得很快喔  [爽] " <GDOL  
缺點:通常落地後也唔可以準確地知道自己既落地位置 91Cg   
[7QIpt+FSo  
跳高攻擊 M5SA lj  
P5:X7[  
介紹:跳高後,雙腳踢向前面 `OY_v=}  
優點:因為馬龍身型比較少,所以收手特別快 :&]THUw  
缺點:範圍太細 [如圖:十分難才可以踢中對手] O_PKS$sz{  
^:b%Q O  
衝擊: lS`hJ:  
R!v ?d2  
介紹:凌空地用雙腿射向前方 (Ea)`'/  
優點:突擊實用,起手同收手快 ~(TS>ck@  
缺點:攻擊力激少....[無奈中] ;K'1dsA  
YWf w%p?n"  
基本攻擊[完整版] 7VP[U,  
;st$TVzkn  
介紹:打兩拳+射出搏頭上的機槍子彈+凌空用雙腿踢向對手 ` "Gd/  
優點:攻擊力超高!!!  有破招既效果,如果攻擊/sp夠高,可以打破一些近身招式 ]FJpe^ ua  
缺點:好悶咁再講一次:身型較少,所以範圍很細。 ^,Sl^ 9K  
n3-2;xuNKE  
zuWfR&U|W  
招式分析: u>G#{$)  
0FDfB;  
p'2ZDd =v  
jLULf+ 8&  
(招式圖示)    招式名稱:衝力坦克    獲得方法:異轉後送的   mp消耗:200    學習點數:80   效果:/ 出招方法:防前攻/防後攻 %hYol89F  
MTKd:.J6  
介紹:馬龍會用盡全力衝向前方,之後發出火花似的攻擊形狀 \#bk$R@  
優點:格招和攻擊力不俗,起手快,最尾的一下會有火花似的形狀攻擊對手[一招可以攻擊多個對手]這招算是不錯了,實用度高的招式[最尾的一下火花是沒有彈飛效果的] EZm6WvlxSI  
缺點:不可以斜上/下,後門大開,只要對手留意到你的招式,就可以輕易地擦覺及避開。這招是不可以攻破一些比較耐久的招式 (例如:十字旋風拳) N Fc@Kz<H  
所以要特別小心,不可以亂出招,要盡量減低這招更直的危險性。 H8>u:  
 oQrkd:  
T~nmEap  
1 :xN)M,s  
py,B6UB5  
{9 >jWNx  
(招式圖示)    招式名稱:密集導彈   獲得方法:抽X卡/抽yahoo遊戲包    mp消耗:300   學習點數:125   效果:焚燒   出招方法:防前跳/防後跳 pGZ I697  
AZmA Bl  
介紹:馬龍會從搏頭上的機槍射出8粒導彈在地上,因為導彈的推進力,令馬龍發射導彈的時候會滑後。 Bn7~p+N  
優點:因為出招的時候,馬龍會滑後,所以就可以大大減低危險性,導彈的數量頗多,有燃燒效果,可以把耐久性高的招式轟下,連用這招可令人十分之頭痛喔~   [可以斜上/下] [Z3B~c  
缺點:其實,這招缺點就是導彈不是遠攻型導彈,後門大開,容易被人從後幹掉orz... *k$":A  
NqsIMCl  
q@;z((45  
密集導彈斜上/斜下攻擊 kf3yJP/  
oGzZ.K3 A  
")l_>y ?  
UB3b  
U]!D=+  
總結: t83n`LC  
機甲馬龍是招式弱,但有力量附助的人物。 wIW]uo/=  
機甲馬龍現在仲係得兩招,所以要等出其他招才可以再分析下去喔~ !6t ()]  
/f!CX|U  
q4XS E,  
嗚謝: >?b9Xh  
疾風,暗龍
[ 中毒魔人在2007-10-25 17:55重新編輯此帖 ]
2條評分

我前路有右與左,面對決擇難兼顧... ...
離線鵬鵬
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2007-06-20
最好有D格招圖
離線clarence2424
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2007-06-20
會不會係有米既oe係10lv,所以擋唔到呢?
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2007-06-20
引用第2樓clarence2424於2007-06-20 12:17發表的  : [vpZ3;  
會不會係有米既oe係10lv,所以擋唔到呢?
1tG,V%iCp  
sp問題

離線炎黃子孫
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2007-06-20
引用第1樓鵬鵬於2007-06-20 12:17發表的  : S'vi +_  
最好有D格招圖 [表情]
ptGM'  
[|V<e+>T/  
0Ep%&>@  
同意啊~ a;m-Vu!  
如果金金正埋一D格招既圖or正埋"馬龍"分析咁咪好好多囉~ NvXds;EC  
希望金金你正下佢啦€
K49
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2007-06-20
引用第1樓鵬鵬於2007-06-20 12:17發表的 : ZY+NKb_  
最好有D格招圖 [表情]
U)=?3}s(  
金金大把啦...冇貼出黎之ma
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2007-06-20
引用第4樓炎黃子孫於2007-06-20 12:33發表的  :
同意啊~ fmrd 7*MW  
如果金金正埋一D格招既圖or正埋"馬龍"分析咁咪好好多囉~ 9`VgD<?v  
.......
ZpvURp,I  
格招圖的確係有....但原圖已經唔知去左邊,果個上傳網又死埋

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2007-06-20
引用第6樓皇道使者於2007-06-20 12:34發表的 :
格招圖的確係有....但原圖已經唔知去左邊,果個上傳網又死埋[表情]
|)~t ^  
金金,你用這個網吧 s1 mKz0q  
要申請嫁啵 qFQO1"mu  
E;v#'  
http://photobucket.com/
離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2007-06-20
金柑,爽啊,真系金田一啊
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2007-06-20
引用第7樓clarence2424於2007-06-20 12:49發表的  :
金金,你用這個網吧[表情] jK-b#h.gL  
要申請嫁啵
http://photobucket.com/
fI v?HD:j  
我係話: d舊既格招圖唔知去了那裡+舊既上傳網子死左 <N{wFvF  
q0C%">>1 #  
ps.唔好再離題了

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2007-06-20
引用第9樓皇道使者於2007-06-20 12:51發表的 :
我係話: d舊既格招圖唔知去了那裡+舊既上傳網子死左
ps.唔好再離題了
\,xa_zeO  
睇錯野姐....唔洗咁講野呀ma!? 72CHyl`|l  
又唔係特登既
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2007-06-20
引用第10樓clarence2424於2007-06-20 13:07發表的  :
睇錯野姐....唔洗咁講野呀ma!? : *XAQb0  
又唔係特登既
x2sKj"2?@  
我又唔係有心話你=_="

發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2007-06-20
是金金的格招圖嗎? =;4K5l{c  
jEE!H /  
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2007-06-20
引用第12樓clarence2424於2007-06-20 13:38發表的  : @dk-+YxG  
是金金的格招圖嗎? Vz$ xV!  
Ka6u*:/  
 ?HRS*  
這是馬龍,不是異轉= ="

離線我愛羅
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2007-06-20
正啊對機甲馬龍好有興趣
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2007-06-20
聽你咁講又好似幾勁咁=3=..整得幾好..
離線炎黃子孫
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2007-06-20
引用第13樓皇道使者於2007-06-20 13:44發表的  :
這是馬龍,不是異轉= ="
1$eoW/8.  
5\# F5s}  
QK?V^E  
其實正係睇馬龍格招都得曬啦~ ;YR /7  
但係如果有埋異轉馬龍既格招仲好..
K49
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2007-06-21
引用第16樓炎黃子孫於2007-06-20 23:52發表的  :
其實正係睇馬龍格招都得曬啦~ g8N"-j&@  
但係如果有埋異轉馬龍既格招仲好..
%`C*8fc&  
期待新招

離線狂虎ex

發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2007-06-21
金金做D分析幾好,不過缺點太少
離線牙迪

發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2007-06-21
好好的一個分析唷... 3IMvtg  
)aIcA  
技不如人呢....[消音]