切換到寬版
  • 5195閱讀
  • 27回復

機甲馬龍 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線皇道使者

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2007-06-20
— 本帖被 中毒魔人 執行提前操作(2007-10-25) —
機甲馬龍 r[E#JHw  
ZZi 9<g1  
  寶瑪莉中學的搏擊社的隊長,也是「青狗社」的頭目,為人霸道,好勝心強,但十分重情重義,幫助兄弟時更會義不容辭。成為元鬥士後更加倍鍛煉元力,希望日後能為元武會作出貢獻。 E.#JCO|(1  
1mV ' ~W  
人物訪問: z{.&sr>+v  
金柑:嘿嘿... qRT5|\l  
狂暴  金柑:你笑什麼=.= Fmn_fW6  
金柑:終於整到你既人物分析@@ ",YNphjAn  
狂暴  金柑:你幾時問過我既同意喔!? qLBQ!>lR  
金柑: 心想:這次死了 UXSwd#I&  
(金柑大暴走!!!) Xk:x=4u&  
狂暴  金柑:不要逃呀!! hj= n;,a9  
$jk4H+H-  
廢話少講,開始了。 i% 0 qN  
b?k,_; \  
ca &zYXy  
異轉信物 s#~VN;-I  
:Nz TEK  
+)9=bB  
名稱:英雄勳章 pDC`Fi  
i{g~u<DH)Q  
dsEvpa$?  
使用條件:異轉計爆滿,即可。 F, = WfM\  
攻擊力:300 9 Eh*r@>  
25G~rk lk  
Sn97DCdk  
傳聞:機甲馬龍著住的裝甲就是坦克裝甲 "dG*HKrr  
NrcV%-+u%  
基本樣子: lyowH{.N"3  
RCkmxO;b&  
(異轉前)   <MxA;A  
J?p|Vy|9  
(異轉後) ({4?RtYm  
i39_( )X  
'<"%>-^Gn  
5G<`c  
勝利圖: jcePSps]  
"97sH_ ,  
(正宗的勝利手勢~) f`}u9!jVR  
R]Fa?uQW  
失敗圖: 0Dd8c \J  
@$b7 eu  
(打敗仗了嗎?) BT:b&"AR[  
8pm Ww?  
招式圖: T+V:vuK  
5=s|uuw/  
左邊:衝力坦克   右邊:密集導彈 Lxa<zy~b  
RG1#\d-fE  
3&X5*-U  
%*L 8W*V  
基本動作: Qz"@<qgQy  
基本攻擊 @ /e{-Q  
IFSIQ q  
介紹:輕輕地向前打一拳 CyS.GdyP  
優點:攻擊比異轉前更加強 j"0TAYmXwu  
缺點:隻手太細,令範圍縮少 c:DV8'f T  
787i4h:71  
防禦 nQw, /L k  
(!ud"A|ab4  
介紹:用手臂擋到前面的攻擊 i;2V   
優點:防禦比異轉前更加強,夠sp既話可以擋到lv10的宇宙冰河 B(@uJ^N  
缺點:動作比較硬,收手既時候慢 qE^u{S4Z@  
,|O|gh$s  
Ob'[W;p)[w  
看!機甲馬龍的基本防禦只是擋不住星仔奧義的最後一下真十字=_="  Zf)<)o*  
<.|]%7  
跳高防禦: voN,u>U  
eET1f8 B=L  
介紹:跳高後,身體縮得好細咁防禦自己身體 5IG#-Q(6sp  
優點:因為身體細既關係,跳得很快喔  [爽] o>M&C X+j$  
缺點:通常落地後也唔可以準確地知道自己既落地位置 `)jAdad-s  
l) Cg?9  
跳高攻擊 f+Bv8 g  
QswFISch  
介紹:跳高後,雙腳踢向前面 !&8B8jHqA  
優點:因為馬龍身型比較少,所以收手特別快 q_6 <}2m,U  
缺點:範圍太細 [如圖:十分難才可以踢中對手] 0@!-+}i  
Mc|UD*Z  
衝擊: %yy|B  
)=h+5Z>E1  
介紹:凌空地用雙腿射向前方 ?cr^.LV|h^  
優點:突擊實用,起手同收手快 uoY]@.  
缺點:攻擊力激少....[無奈中] ECOzquvM  
4!+IsT  
基本攻擊[完整版] v~O2y>8Z  
oFJx8XU  
介紹:打兩拳+射出搏頭上的機槍子彈+凌空用雙腿踢向對手 %tz foiJ%P  
優點:攻擊力超高!!!  有破招既效果,如果攻擊/sp夠高,可以打破一些近身招式 or F8 %  
缺點:好悶咁再講一次:身型較少,所以範圍很細。 kEdAt5/U{  
62OZj%CXN  
&ZPyZj  
招式分析: |A u+^#:;  
k8sjW!2  
'k$j^ |r>  
-[lOf  
(招式圖示)    招式名稱:衝力坦克    獲得方法:異轉後送的   mp消耗:200    學習點數:80   效果:/ 出招方法:防前攻/防後攻 DTV"~>@  
M[dJQ (  
介紹:馬龍會用盡全力衝向前方,之後發出火花似的攻擊形狀 _K>YB>W}7  
優點:格招和攻擊力不俗,起手快,最尾的一下會有火花似的形狀攻擊對手[一招可以攻擊多個對手]這招算是不錯了,實用度高的招式[最尾的一下火花是沒有彈飛效果的] tw]Q5:6  
缺點:不可以斜上/下,後門大開,只要對手留意到你的招式,就可以輕易地擦覺及避開。這招是不可以攻破一些比較耐久的招式 (例如:十字旋風拳) ^X?3e1om  
所以要特別小心,不可以亂出招,要盡量減低這招更直的危險性。 c(S66lp  
_%aJ/Y0Cy  
P_c9v/  
.ktyA+r8v  
_E[)_yH'-  
z`@|v~i0`  
(招式圖示)    招式名稱:密集導彈   獲得方法:抽X卡/抽yahoo遊戲包    mp消耗:300   學習點數:125   效果:焚燒   出招方法:防前跳/防後跳 `oH6'+fT`;  
>]8H@. \  
介紹:馬龍會從搏頭上的機槍射出8粒導彈在地上,因為導彈的推進力,令馬龍發射導彈的時候會滑後。 g"v-hTx  
優點:因為出招的時候,馬龍會滑後,所以就可以大大減低危險性,導彈的數量頗多,有燃燒效果,可以把耐久性高的招式轟下,連用這招可令人十分之頭痛喔~   [可以斜上/下] 3hzKd_  
缺點:其實,這招缺點就是導彈不是遠攻型導彈,後門大開,容易被人從後幹掉orz... k'{Bhi4  
6SD9lgF*-  
dxeLu  
密集導彈斜上/斜下攻擊 Oc?]L&ap  
Bt-2S,c,o  
zC\L-i>G  
!.5,RIf  
 F| O  
總結: }7|UA%xz  
機甲馬龍是招式弱,但有力量附助的人物。 lxD~[e  
機甲馬龍現在仲係得兩招,所以要等出其他招才可以再分析下去喔~ LZ*ZXFIg  
ER$qL"H U  
+dSO? Y]  
嗚謝: Xkb\fR6<K  
疾風,暗龍
[ 中毒魔人在2007-10-25 17:55重新編輯此帖 ]
2條評分

我前路有右與左,面對決擇難兼顧... ...
離線鵬鵬
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2007-06-20
最好有D格招圖
離線clarence2424
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2007-06-20
會不會係有米既oe係10lv,所以擋唔到呢?
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2007-06-20
引用第2樓clarence2424於2007-06-20 12:17發表的  : Xdtyer%  
會不會係有米既oe係10lv,所以擋唔到呢?
b[s=FH]#N  
sp問題

離線炎黃子孫
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2007-06-20
引用第1樓鵬鵬於2007-06-20 12:17發表的  : '?)<e^  
最好有D格招圖 [表情]
"p\5:<  
'S#D+oF(1~  
w6&p4Jw/H?  
同意啊~ c l1>S3  
如果金金正埋一D格招既圖or正埋"馬龍"分析咁咪好好多囉~ TK s l.|  
希望金金你正下佢啦€
K49
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2007-06-20
引用第1樓鵬鵬於2007-06-20 12:17發表的 : k O/]mNLG  
最好有D格招圖 [表情]
hp3 <HUU  
金金大把啦...冇貼出黎之ma
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2007-06-20
引用第4樓炎黃子孫於2007-06-20 12:33發表的  :
同意啊~ J936o3F_  
如果金金正埋一D格招既圖or正埋"馬龍"分析咁咪好好多囉~ SQ-CdpT<  
.......
:0'vzM  
格招圖的確係有....但原圖已經唔知去左邊,果個上傳網又死埋

發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2007-06-20
引用第6樓皇道使者於2007-06-20 12:34發表的 :
格招圖的確係有....但原圖已經唔知去左邊,果個上傳網又死埋[表情]
Z b:S IJ  
金金,你用這個網吧 )j}v3@EM5  
要申請嫁啵 -IS$1  
ZM_-g4[H  
http://photobucket.com/
離線中毒魔人

發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2007-06-20
金柑,爽啊,真系金田一啊
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2007-06-20
引用第7樓clarence2424於2007-06-20 12:49發表的  :
金金,你用這個網吧[表情] &X)^G#  
要申請嫁啵
http://photobucket.com/
&Y-jK<  
我係話: d舊既格招圖唔知去了那裡+舊既上傳網子死左 3-_`x9u*  
@!B% ynrG  
ps.唔好再離題了

發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2007-06-20
引用第9樓皇道使者於2007-06-20 12:51發表的 :
我係話: d舊既格招圖唔知去了那裡+舊既上傳網子死左
ps.唔好再離題了
O[ug7\cl+  
睇錯野姐....唔洗咁講野呀ma!? 7w?N-Q$y  
又唔係特登既
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2007-06-20
引用第10樓clarence2424於2007-06-20 13:07發表的  :
睇錯野姐....唔洗咁講野呀ma!? d>Ky(wS  
又唔係特登既
+[Q`I*C  
我又唔係有心話你=_="

發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2007-06-20
是金金的格招圖嗎? 6IKi*}  
S=3H.D!f  
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2007-06-20
引用第12樓clarence2424於2007-06-20 13:38發表的  : w>&g'  
是金金的格招圖嗎? )<_:%oB  
wg|/-q-  
WR}<^a x  
這是馬龍,不是異轉= ="

離線我愛羅
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2007-06-20
正啊對機甲馬龍好有興趣
離線波仔xd
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2007-06-20
聽你咁講又好似幾勁咁=3=..整得幾好..
離線炎黃子孫
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2007-06-20
引用第13樓皇道使者於2007-06-20 13:44發表的  :
這是馬龍,不是異轉= ="
{'[S.r`  
?Z"<&tsZ  
<xr\1VjA  
其實正係睇馬龍格招都得曬啦~ $'Qv {  
但係如果有埋異轉馬龍既格招仲好..
K49
離線皇道使者

發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2007-06-21
引用第16樓炎黃子孫於2007-06-20 23:52發表的  :
其實正係睇馬龍格招都得曬啦~ 70yM]C^  
但係如果有埋異轉馬龍既格招仲好..
Kp%:\s,lO  
期待新招

離線狂虎ex

發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2007-06-21
金金做D分析幾好,不過缺點太少
離線牙迪

發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2007-06-21
好好的一個分析唷...  :C9vs  
<_~e/+_.  
技不如人呢....[消音]