切換到寬版
  • 7919閱讀
  • 126回復

[自創小說]lfovs機甲鬥神傳 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2009-01-04
引用第17樓goldcat0807於2009-01-04 15:14發表的  : PC qZNBN  
故事係就係好睇
可惜係口詞+書面詞
又咁多「說」字 8kbY+W%n  
.......
^+ wD43  
小說文係要書面語,你唔信問慘絕人寰,佢都咁同我講,我冇打口語成個幾兩個月
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2009-01-04
引用第19樓7088於2009-01-04 15:17發表的  :
呀弟你知唔知咩叫變相劇本文
{,cCEXag%  
我一早講明左,我參考中毒魔人篇黑日殺機既文章格式,我都係跟番佢格式,講到明架啦,唔識睇最低既聲明定係你隻眼肓鬼左 WsFk:h'r  
竟然係到講變相劇本文,你都幾硬膠下
1條評分
離線7088

發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2009-01-04
\7z^!m  
劇本文係咁:菲沙:xxxxxxxx 1 ^g t1o  
E(Rh#+]Y5  
你識唔識作文? L'i-fM[#  
紅字得劇本文先用得? [0OJdY4  
你訓醒未呀大哥大=]? 6r"u$i` o  
引用第21樓火仔於2009-01-04 15:20發表的  : :y2p@#l#  
&ff&Y.q~  
我一早講明左,我參考中毒魔人篇黑日殺機既文章格式,我都係跟番佢格式,講到明架啦,唔識睇最低既聲明定係你隻眼肓鬼左 WhBpv(q}.  
竟然係到講變相劇本文,你都幾硬膠下
93IFcmO.H@  
鬥硬膠邊夠你硬呀 (]*H[)F/  
細路都唔夠串既硬膠=[ q4UA]+-*  
呢d叫小說?你唔講我都唔知喎=] as+GbstN  
唉 又一個作文天才=]
點解咁春多文盲
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2009-01-04
超想爆粗罵人,冇啦啦係到話我用劇本文,個個都咁用架啦,唔識扮到好似好勁咁 W YW|P2*  
指明道名話我用所謂既劇本文果一條豬腸粉(仲要係食得果隻)
離線廁所為上

發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2009-01-04
引用第18樓火仔於2009-01-04 15:15發表的  :
呀哥你知唔知咩叫小說文同劇本文 $t rAC@3O@  
劇本文係咁:菲沙:xxxxxxxx P`1EPF  
小說文係有()號後加上菲沙說 sTHq&(hLUG  
唔好係到硬膠,唔識睇就收9
o=fgin/E\  
剩係 加上菲沙說 邪鬼說 ;%q39U}  
無唔無聊d呀 qBk``!|s]  
真係笑死 oCi ~P}r  
你有見幾多作文勁既人會咁? CPazEe1S  
講到好似你咁簡單 S(eQ{rSs  
阿差都去作啦
離線7088

發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2009-01-04
引用第24樓廁所為上於2009-01-04 15:23發表的  :
剩係 加上菲沙說 邪鬼說 YwT-T,oD  
無唔無聊d呀 {M~lbU  
真係笑死 ,WTTJN  
你有見幾多作文勁既人會咁? XbvDi+R 2A  
.......
[!*xO?yCJ  
中學都作到d咁既文 >X Qv?5  
係咪香港人中文水平越黎越差=[
點解咁春多文盲
離線廁所為上

發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2009-01-04
引用第25樓7088於2009-01-04 15:24發表的  :
中學都作到d咁既文 Uxl(96  
] V G?+  
都唔知係香港人定澳門人 xl!K;Y2<  
唔好咁快斷言 u35q,u=I  
同埋都係一個人既問題 2*[Un(  
唔可以話香港人/某某人:d
離線7088

發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2009-01-04
引用第26樓廁所為上於2009-01-04 15:26發表的  :
都唔知係香港人定澳門人 *wUdC   
唔好咁快斷言 Qb@eK$wo}  
同埋都係一個人既問題 K\sbt7~  
唔可以話香港人/某某人:d
g X/NtO %  
咁又係 fPE?hG<x  
唔記得左呢到係笑話區
點解咁春多文盲
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2009-01-04
引用第25樓7088於2009-01-04 15:24發表的  :
中學都作到d咁既文 qBiyGlu4  
D=9}|b/  
咁你味自己作囉,係到嘈咩呀,豬腸粉,罵唔夠呀,唔好搞到我e到變罵戰,都kai既,好懷疑你係青山出來,文都唔識睇,我都講左參考人個文章格式,你係未唔識睇呀,洗唔洗叫板主同你講呀
離線廁所為上

發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2009-01-04
引用第27樓7088於2009-01-04 15:26發表的  :
咁又係 m9b(3  
唔記得左呢到係笑話區
4]u,x`6C  
http://ibbs.hk/read.php?tid=72073 w=$'Lt!  
笑話區的典範 JP_kQ  
大家要好好學佢 N4+g("  
我地又唔好剩係批評 cP('@K=p  
應該比d意見 Wa}"SqYr h  
引用第28樓火仔於2009-01-04 15:28發表的  : :5<#X8>d  
kraVL%72  
咁你味自己作囉,係到嘈咩呀,豬腸粉,罵唔夠呀,唔好搞到我e到變罵戰,都kai既,好懷疑你係青山出來,文都唔識睇,我都講左參考人個文章格式,你係未唔識睇呀,洗唔洗叫板主同你講呀
%O Fj  
參考一句說話 t zmETRwG  
「只是模仿猴子都」 EFv4=OWB  
另外所謂的知識份子又或者理性的人 :'ihE\j  
絕對不會隨便使用kai等字眼  L, %Z9  
這明顯是想要挑起罵戰
離線hotcat
發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2009-01-04
村正宜家仲跟緊神怒會的說
離線goldcat0807
發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2009-01-04
引用第20樓火仔於2009-01-04 15:18發表的  :
小說文係要書面語,你唔信問慘絕人寰,佢都咁同我講,我冇打口語成個幾兩個月
a.1`\ $]d  
「你e招是不是要控制海洋」 wyNC|P;j$g  
=}" R5  
咁都叫書面詞? "W3W:vl!  
3 ^pYC K%  
笑死我咩 =J`gGDhGY-  
>Rr!rtc'x  
仲有好多架"=]
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2009-01-04
引用第22樓7088於2009-01-04 15:20發表的  :
鬥硬膠邊夠你硬呀 nhp)yW  
細路都唔夠串既硬膠=[ Q})t<l+L  
呢d叫小說?你唔講我都唔知喎=] 3g^IXm:K$  
唉 又一個作文天才=]
d8D yv#gT  
呵,我真係冇興趣同細路罵戰呀 /(y4V  
仲有我一直冇自稱做作文天才,係你自己講,再加上我都係參考番中毒魔人格式,你味睇番佢篇文,我又冇咩所謂,同你d細路罵戰,根本就影衰我身份,大你n咁多年既青年人,同一個不知天高地厚細路罵戰,仲要係到講到自己真係個天才,你講到咁,讀皇仁呀 JXlTN[O  
第一次見d人傻成咁,仲要死口唔認,仲要係到引起罵戰,你有咩事你就pm我同我講,唔好係到嘈,再係到嘈,我馬上告你,係咁多
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2009-01-04
引用第31樓goldcat0807於2009-01-04 15:34發表的  :
「你e招是不是要控制海洋」
咁都叫書面詞?
.......
~}epq6L>  
妖,是鬼旦啦,有d字唔識打呀嗎,你咁叻你打番個頭尾碼比我,我馬上改比你睇
1條評分
離線7088

發帖
icash
只看該作者 34樓  發表於: 2009-01-04
引用第32樓火仔於2009-01-04 15:37發表的  :
呵,我真係冇興趣同細路罵戰呀 nC-c8y  
仲有我一直冇自稱做作文天才,係你自己講,再加上我都係參考番中毒魔人格式,你味睇番佢篇文,我又冇咩所謂,同你d細路罵戰,根本就影衰我身份,大你n咁多年既青年人,同一個不知天高地厚細路罵戰,仲要係到講到自己真係個天才,你講到咁,讀皇仁呀 T3=-UYx]  
第一次見d人kai成咁,仲要死口唔認,仲要係到引起罵戰,你有咩事你就pm我同我講,唔好係到嘈,再係到嘈,我馬上告你,係咁多
:_W 0Af09  
我有話你係? gvow\9{|C  
咁你之前又同我罵? XHU<4l:kl  
d人講野真係唔用腦=[ R^n* o  
同細路嘈咁冇面得你先做到 8#[%?}tK  
你都係算啦 AT2NC6{M  
講到作文好似好鬼易咁=[ 8 /:X& &  
呢d叫好文咁心靈雞湯個區d文唔知乜黎
點解咁春多文盲
離線廁所為上

發帖
icash
只看該作者 35樓  發表於: 2009-01-04
引用第34樓7088於2009-01-04 15:39發表的  :
我有話你係? N|j;=y!  
咁你之前又同我罵? % zIl_/s  
d人講野真係唔用腦=[ X#f+m) S  
同細路嘈咁冇面得你先做到 .=et{\  
.......
r1^m#!=B  
這篇文還是同音字太多.... s$2l"|h>B  
害得我都搞得不明不白 LZZ:P  
7088 你是否也是這樣? b a1$kU  
希望不是我理解能力出現問題 Ppi-skT  
引用第33樓火仔於2009-01-04 15:39發表的  : YU ]G5\UU  
b7>,-O  
妖,是鬼旦啦,有d字唔識打呀嗎,你咁叻你打番個頭尾碼比我,我馬上改比你睇
[qjAq@@N#q  
咁鬼是旦你不如唔好作 EL2hD$  
唔識打唔識問人?
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 36樓  發表於: 2009-01-04
引用第34樓7088於2009-01-04 15:39發表的  :
我有話你係? p'uqh e X  
咁你之前又同我罵? g~$GE},,  
d人講野真係唔用腦=[ qD=m{ O8%_  
同細路嘈咁冇面得你先做到 'o#J>a~!9L  
.......
AD!<%h:  
我真係話我自己係好,我果d,對我來講一般,點可以拿我d同人比 3_ j C sX  
仲有呀,一開波你嘈先,斯斯文文同你講你唔制,要人大聲惡話你又唔係幾好啦 U`8^N.Snrp  
豆丁
離線7088

發帖
icash
只看該作者 37樓  發表於: 2009-01-04
引用第35樓廁所為上於2009-01-04 15:41發表的  :
這篇文還是同音字太多.... u6S0t?Udap  
害得我都搞得不明不白 $b i_i|?  
7088 你是否也是這樣? D @4&@>  
希望不是我理解能力出現問題
,;=( )-  
我好明顯係咁x) <@AsCiQF  
天才作既文太好 好到我唔識睇 ,w b|?>Y  
相信雞翼大大都唔會睇得明x) fj t_9-.  
引用第36樓火仔於2009-01-04 15:42發表的  : $ DZQdhv  
1N$gE  
我真係話我自己係好,我果d,對我來講一般,點可以拿我d同人比 ]Re~V{uh  
仲有呀,一開波你嘈先,斯斯文文同你講你唔制,要人大聲惡話你又唔係幾好啦 b]g&rwXYt  
豆丁
_AFt 6\  
你唔好選擇性文盲 eDM0417O(  
有語病唔好學人作文 ";S*[d.2tA  
唔想全世界人眼殘=[
點解咁春多文盲
離線廁所為上

發帖
icash
只看該作者 38樓  發表於: 2009-01-04
引用第36樓火仔於2009-01-04 15:42發表的  :
我真係話我自己係好,我果d,對我來講一般,點可以拿我d同人比 (8-lDoW  
仲有呀,一開波你嘈先,斯斯文文同你講你唔制,要人大聲惡話你又唔係幾好啦 5 *pN<S  
豆丁
61rh\<bn  
豆丁? *"QE1Fum'  
你又知人地豆丁? lKhh=Pc2  
作文作得太多搞到你現實都分不清楚? $@qs(Xwr  
引用第37樓7088於2009-01-04 15:43發表的  : <sCq x/L  
JJHvj=9'o  
你唔好選擇性文盲 %Rsf6rJ  
有語病唔好學人作文 cJWfLD>2_!  
唔想全世界人眼殘=[
v.LUK  
我地好心比意見 wAOVH].  
點知佢當我地放屁 V&+$V q  
離線炎‧龍
發帖
icash
只看該作者 39樓  發表於: 2009-01-04
各位 @OY-(cW  
我不想做出一些令大家發火的事 BI^]juH-c  
請不要罵戰 Uu:v4a  
OHnjI> /  
至少不要說一些引起罵戰的說話吧 5_C#_=E  
硬O等等的不要說啦,這個詞語會引起罵戰的嘛
http://www.ziondaily.com/2.0/web/portal/
快速回復
限100 字節

上一個 下一個