切換到寬版
  • 2421閱讀
  • 29回復

悟地更新後沒有想像中差 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線tsunate

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2009-09-24
如題,悟地更新後沒有某D新手所講到咁差,究竟佢地有冇實則測試過就唔知啦!但整體招變得中上攻得黎又冇影響VS既快感!用按乜乜乜掛超虎斬升Lv既時代88啦。

被測角色能力:
用178Lv悟地實測,招Lv全10,2300攻,重申未改版悟地出招攻擊緊人先有高格招力,起手個下0,1秒用普通招都破到!

普攻:
悟地普攻高左DD,打到成堆怪(包括普攻、跳攻、衝攻、衝跳攻),玩技術型玩家既恩物,奇怪係衝攻斜踢後出狂虎斬會食得好應

一轉:

鬼車腿
改番多少少攻,唔再蚊攻,成招快左DD,起手有格招力,可衝攻後上下出,連招易左

虎翔霸
攻可能多左DD,起手儲氣個下野快左DD,起手有格招力奶力(勁招可破),成招靈活又順左(可以容形為輕跳頂),重可以上下出,起手仍可轉向,收手放棄左可連碌地但換黎左右狂出幾屈機,而且方便左連虎翔>普攻>虎翔
虎翔霸連防禦※其實起手後即禁住防+反方向
虎翔霸連碌地※起手後即禁住防再狂禁反方向就會碌地,唔影響到反應快既玩家

音速刀
起手冇左0.1秒個下格招奶力,攻都係算低,可上下出

狂虎斬
全招改晒但都有2Hits,高攻(最小扣迪下車手3份之2血,兩下秒車手)、起收手快、可格破穿心箭等飛行道具後再斬到人、衝攻後攻擊判定範圍下方有2個身位度可打中對手,同未改狂虎斬衝攻一樣,起手先黎鬼車腿收手個下旋風腿圖(呢下屈囉),此時可以話前後都有1下攻,跟住超快跳起一下狂虎斬衝前斬向前,形式似Judi禿鷹腳刀咁,但強好多,任務D死人黑狗(Bug9)既剋星

超虎翔霸
攻加左,起手快有格招力,中段超快飛撲向對手,有D似未改版既虎煌霸,格招力不變,起手冇得上下出同轉向,如果可上下出同轉向就正

真狂虎斬
攻加多左DD,其他不變,仍是強招

真虎翔霸
秒怪招,攻唔洗講啦!起手儲氣唔覺慢,但起手個下用普攻都破到(老實講!出真虎邊個會近距離出嫁?中、尾段先係秒人所在),所以一定唔影響爆關秒怪,中段不變,尾段收手唔可以即連碌地!可轉向、可上下出,奇怪呢招改左後好似冇左舊版本頭2Hits格透人地招既怪現像,成招密集左

昇空鬼車腿
格招力不變,昇空矮左,易中多Hits左,但上方攻擊判定個範圍細左少少,依然可屈上方對手

異轉:

虎門鬼車腿
攻加左DD,起手有格招力,可轉向、可直接上下出,VS時好好玩

超虎斬
攻高左,所以遠攻受惠左,但起手個下用普攻都破到,出緊招有格招力,可上下出,VS時冇咁實用,所以要改變打法

虎煌霸
攻高左,起手快有少少格招力(可能因為招野起手實在太快),跳短左但易食晒2Hits,命中高過之前好多,可轉向、可上下出,VS時超好玩
[ tsunate在2009-09-24 14:27重新編輯此帖 ]
離線ming6339
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2009-09-24
悟地更新後沒有想像中差
所以
都係差
離線sammon
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2009-09-24
咁都比你想得出
使吾使拿(樂背以獎)呀~~?
弱智仔廁所為上
串我,我都串你
所謂以其人之道,還治其人之身
點呀,弱智仔,返火星la
離線ming6339
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2009-09-24
真狂虎斬
攻加多左DD,其他不變,仍是強招
一開始已經唔覺係強招
離線tsunate
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2009-09-24
引用第1樓ming6339於2009-09-24 10:30發表的  :
悟地更新後沒有想像中差
所以
都係差

兩睇,出招時既格招力冇改,有D招只改左起手個下冇左防,但對老手影響唔大,應該話同悟地既打法有關,佢招招車對手上下位,你越逃走就越中悟地計,加左攻自然放棄左起手無敵既狀態,而且狂虎斬突擊超快又有距離,變成左主攻招,格透對手攻勢既招,重可以陰人,算幾屈,真狂你用唔熟姐,呢招熟練後好屈機,悟地比迪雲更難用,所以唔岩反應慢既新手玩。
[ tsunate在2009-09-24 11:06重新編輯此帖 ]
離線ming6339
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2009-09-24
引用第4樓tsunate於2009-09-24 10:58發表的  :
兩睇,出招時既格招力冇改,有D招只改左起手個下冇左防,但對老手影響唔大,應該話同悟地既打法有關,佢招招車對手上下位,你越逃走就越中悟地計,加左攻自然放棄左起手無敵既狀態,而且狂虎斬突擊超快又有距離,變成左主攻招,格透對手攻勢既招,算幾屈,真狂你用唔熟姐,呢招熟練後好屈機,悟地比迪雲更難用,所以唔岩反應慢既新手玩。

我反而想佢低攻d
多番d防喎
咁樣e家異轉同人玩好易俾人破
離線tsunate
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2009-09-24
引用第5樓ming6339於2009-09-24 11:03發表的  :
我反而想佢低攻d
多番d防喎
咁樣e家異轉同人玩好易俾人破

前版本超虎斬VS時難中晒又低攻,呢招等人撞多,所以我爆關升Lv用多,佢改超虎斬應該就絕地猛虎既量產,個招就格招力勁啦,加上虎煌命中大又高攻左,控制上易左掌握,唔會亂飛車對手,但耗400MP,個GM亂黎多,所以成為異轉既主攻招,我就覺得新版虎門鬼車腿幾屈下。再加上一轉真虎起手冇左防,狂出都冇人夠膽話你用悟地屈招啦。
[ tsunate在2009-09-24 11:28重新編輯此帖 ]
離線死神cy
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2009-09-24
只可以話實用左~

仲有好多人冇位影了~
離線wfung
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2009-09-24
樓主有冇試過用絕地猛虎and 真虎捕影?
知唔知有幾廢
搞到悟地2轉 最勁係招虎門鬼車腿
真係要笑一笑

回一回你過真虎果到
即係易破囉\~ ~/
人地一招快速遠攻or近攻即破你啦
重有就係昇空鬼車腳而家我認為無實用價值
個人不認為多hit  中得一下之後個人就跌左落黎

總結: 即係廢左 囧     主要都係覺得真虎儲氣耐左and 易比人cut招 (誰叫我用慣哂呢~"~)
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2009-09-24
引用樓主tsunate於2009-09-24 05:48發表的 悟地更新後沒有想像中差 :
如題,悟地更新後沒有某D新手所講到咁差,究竟佢地有冇實則測試過就唔知啦!但整體招變得中上攻得黎又冇影響VS既快感!用按乜乜乜掛超虎斬升Lv既時代88啦。
被測角色能力:
用178Lv悟地實測,招Lv全10,2300攻,重申未改版悟地出招攻擊緊人先有高格招力,起手個下0,1秒用普通招都破到!
.......

神人又發膠廢論

1)鬼車腿
改番多少少攻,唔再蚊攻,成招快左DD,起手有格招力,可衝攻後上下出,連招易左
1)本來就可以上下出啦,你平時冇玩悟地呀?定係冇技術呀

2)虎翔霸
攻可能多左DD,起手儲氣個下野快左DD,起手有格招力奶力(勁招可破),成招靈活又順左(可以容形為輕跳頂),重可以上下出,起手仍可轉向,收手放棄左可連碌地但換黎左右狂出幾屈機,而且方便左連虎翔>普攻>虎翔
虎翔霸連防禦※其實起手後即禁住防+反方向
虎翔霸連碌地※起手後即禁住防再狂禁反方向就會碌地,唔影響到反應快既玩家
2)上下出,起手轉向<<廢話?神早就得啦

3)音速刀
起手冇左0.1秒個下格招奶力,攻都係算低,可上下出
3)上下出<<又係廢話
    你冇真正玩過舊版悟地唔好嘈啦,測試又唔係完美
    而家音刀可以一左一右添啦神人,out day到你

4)狂虎斬
全招改晒但都有2Hits,高攻(最小扣迪下車手3份之2血,兩下秒車手)、起收手快、可格破穿心箭等飛行道具後再斬到人、衝攻後攻擊判定範圍下方有2個身位度可打中對手,同未改狂虎斬衝攻一樣,起手先黎鬼車腿收手個下旋風腿圖(呢下屈囉),此時可以話前後都有1下攻,跟住超快跳起一下狂虎斬衝前斬向前,形式似Judi禿鷹腳刀咁,但強好多,任務D死人黑狗(Bug9)既剋星
4)bug9<<又廢話,你而家係到作測試之後既論文定係想串人呀?

8)昇空鬼車腿
格招力不變,昇空矮左,易中多Hits左,但上方攻擊判定個範圍細左少少,依然可屈上方對手
8)屈上方對手<<原來你冇技術咁鐘意用舊昇鬼屈人,真係陰公
https://www.sendspace.com/file/e4r8v8
離線七星會員
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2009-09-24
引用第9樓bk的卓男於2009-09-24 17:52發表的  :
神人又發膠廢論
1)鬼車腿
.......

再補充返1同8
1)應該係連招更難, 依家連唔到真狂,虎翔霸系列
只中到頭兩hit(vs)就甩左..
好彩既話打車手可能中到4hit既
vs埋牆都有機會全中既

8)昇空鬼車腿
格招力的確不變, 但係難中左..
要中到就要同行

我覺得無左靈活, 得返高攻
離線訓教三世
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2009-09-24
昇空鬼車腿打唔到上面既人啦[笑
離線tsunate
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2009-09-24
引用第9樓bk的卓男於2009-09-24 17:52發表的  :
神人又發膠廢論
1)鬼車腿
.......

鬼車腿係人都知衝攻斜出啦,但我都要強調冇改衰,唔學得你地剩唱缺點多,返去叫個個啊路GM定你fd改番屈D嘛,睇下佢有冇本事,廢柴PK卓男,返去繼續玩核爆啦,音速刀可以左右又點,攻高咩?封位?洗唔洗講到D平通野咁特出,不如講埋兩隻手點郁Y笨,講衰LFO你就叻,叫你打字做分析,九流啦!你提到昇空鬼車腿我即笑,呢招攻擊判定都在腳位置,你直線出打中晒人咩?你咁有技術將判定修改到全身?果然係bug9一條,你究竟有冇玩過悟地就真,真係有技術洗唔洗怕起手冇防Y,契弟!
離線zuppy
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2009-09-24
同等技術 一個起手有防 一個起手無防 誰勝?
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2009-09-24
引用第12樓tsunate於2009-09-24 18:45發表的  :
鬼車腿係人都知衝攻斜出啦,但我都要強調冇改衰,唔學得你地剩唱缺點多,返去叫個個啊路GM定你fd改番屈D嘛,睇下佢有冇本事,廢柴PK卓男,返去繼續玩核爆啦,音速刀可以左右又點,攻高咩?封位?洗唔洗講到D平通野咁特出,不如講埋兩隻手點郁Y笨,講衰LFO你就叻,叫你打字做分析,九流啦!你提到昇空鬼車腿我即笑,呢招攻擊判定都在腳位置,你直線出打中晒人咩?你咁有技術將判定修改到全身?果然係bug9一條,你究竟有冇玩過悟地就真,真係有技術洗唔洗怕起手冇防Y,契弟!

廢柴PK卓男,返去繼續玩核爆啦<<人生攻擊:o
仲有
你未搞清楚唔該你唔好嘈
由u1未改卓男開始
姐係基本上係由核爆出左半年開始
我直到而家
係未屈過核爆(打d傻仔小白踩場智障友之外)
所以唔該你唔好係到扮醒
唔係個個都好似你咁用卓男屈核爆嫁冇技術
彈開三百尺先好講野啦
https://www.sendspace.com/file/e4r8v8
離線訓教三世
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2009-09-24
引用第12樓tsunate於2009-09-24 18:45發表的  :

鬼車點解一定要斜出?人地呀路起碼好過你啦空口講白話,你又知人地玩核爆?你有咩資格講bug狗?
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2009-09-24
引用第15樓訓教三世於2009-09-24 19:03發表的  :
鬼車點解一定要斜出?人地呀路起碼好過你啦空口講白話,你又知人地玩核爆?你有咩資格講bug狗?

nono
好多人用卓男都係玩核爆
但係未必人人屈核爆
言而
好明顯果位神手一定日日屈核爆
離線wfung
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2009-09-24
我鬼車直出連技的@o@
可惜
而家鬼車腳連唔到真虎
離線bk的卓男
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2009-09-24
引用第17樓wfung於2009-09-24 19:04發表的  :
我鬼車直出連技的@o@
可惜
而家鬼車腳連唔到真虎 [表情]

高手囉
鬼車連真虎
高手高手
好技術好技術
離線yy005
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2009-09-24
引用第17樓wfung於2009-09-24 19:04發表的  :
我鬼車直出連技的@o@
可惜
而家鬼車腳連唔到真虎 [表情]

~傻仔~悟地!?
分身2 zZ
快速回復
限100 字節

上一個 下一個