切換到寬版
  • 6551閱讀
  • 43回復

[教學]LFO故事研究 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線a10fc98

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-02-22
分數定難度 5?L:8kHsH  
6r=)V$K <  
Ver1.0始祖力量篇(適合LV:67LV) ev%t5NZ  
MD4 j~q\ g  
學校(STAGE1) 1IQOl  
1分 rg^\BUa-W,  
有多個版本: z %3"d0  
迪雲版 e'Us(]ZO  
星奇版 o>;0NF| }  
米兒版 ^P g YP  
小舟版 ,XG|oo -  
悟地版 ?VZXJO{^  
馬龍版 ,35: Srf|  
歷奇版 mUyv+n,  
域多版 ~oA9+mT5  
?朧版 Bb [e[,ah  
一般版 gDNTIOV  
J s<MJ4r>/  
vDeG20.?Z  
體育館(STAGE2) d<GG (  
3分 q\t>D _lU  
有多個版本: w+9C/U;|s  
迪雲版 ENXW#{N.v  
星奇版 6a]f&={E  
米兒版 h"1"h.  
小舟版 *!]Epb  
悟地版 O|OSE  
馬龍版 #1dTM-  
歷奇版 B%rr}Ro1e  
域多版 G'?f!fz;  
?朧版 .cT$h?+jyl  
一般版 $ l sRg:J  
分釋:主角五人比較長/難打,尤其悟地版! .V 3X#t  
zHoO?tGf  
大嶼山(STAGE3) {iIg 4PzrU  
6分 7! b)'W?  
有多個版本: h[je_^5  
五人版 B,vHn2W  
青狗四人版 yp2'KES>  
一般版 TQ\wHJ  
y)^CDe2xU  
冰火皇后島(STAGE4) />^`*e_  
10分 -=[o{r`  
有多個版本: BRU9LS  
星奇,米兒版   .`Old{<  
迪雲版 C+(Gg^ w  
小舟版   Z>Kcz^a#  
悟地版 \LoSUl i  
一般版 <W=[ sWJ  
分釋:冰火皇后島基本上唔難,但長。有時lag左又.......... #!=>muZt  
a[P>SqT4`  
F {*9[jY  
jU4)zN/`r  
Ver2.0勇者誕生篇(適合LV:80LV) Q$.V:#  
+ersP@G  
初考元鬥篇(STAGE5) ksOANLRN  
5分 w] 5U  
有多個版本: fv j5[Q  
星奇版 dy6F+V\DG  
米兒版 MY?O/,6  
小舟版 \p@nH%@v  
馬龍版 }Cmj(k`~  
歷奇版 3 !>L?  
域多版 0(U3~ k6  
?朧版 V>>) 7E:Q  
一般版 Ca5Sc, no  
kJ#[UCqzM  
康洲鬼城(STAGE6) WrHgF*[  
6分 [Z5}2gB&  
有多個版本: 9B#)h)h(=  
星奇版 ,LW(mdIe(  
米兒版 s9_`Wrg?  
小舟版 _]=TFz2O  
馬龍版 cEdz;kbUM  
歷奇版 *<.WL"Qhl  
域多版 Yn$>QS 4  
?朧版 C;)Xwm>e  
一般版 8!&ds~?  
}W@#S_-e8  
勇救帝王子孫(STAGE7) 6Y>,e;R  
10分 y\|-O<8O  
有多個版本: =hugnX<9  
星奇版 3<jAp#bE  
米兒版 1fO2)$Y  
小舟版 :rTKqX&"j  
馬龍版 `Dz]z_  
歷奇版 @ yg| OA}  
域多版 Z}LOy^TL  
?朧版 N.5KPAvg%  
一般版 7>t$<J  
1%/ NL?8#  
初考元鬥篇(STAGE8) hk"9D<&i>b  
5分 a_ 9|xI  
有多個版本: m|nL!Wc  
迪雲版 J/]o WC`u  
悟地版 `u p-m=zA  
一般版 \'It,PN  
Y @XkqvX  
突擊地下組織(STAGE9) B{OW}D$P#  
13分 _>jrlIfc  
有多個版本: a9? v\hG  
迪雲版 EDq$vB  
悟地版 ~ C/Yv&58  
一般版 j'#jnP*P  
\'s$ZN$k  
滅絕黑蠍子(STAGE10) 1IOo?e=/bM  
15分 =qV4Sje|q  
有多個版本: Wk\mgGn+  
迪雲版 @pqY9_:P1  
悟地版 {FV,j.D  
一般版 Qr|N)  
分釋:最後如果用迪雲版、悟地版打,會反影HK青少年吸毒好嚴重。 I8<Il ^  
?dJ/)3I%F  
終考元鬥篇(STAGE11) zt)p`kdD  
14分 #uD)0zdw  
有多個版本:  Vp(D|}P  
五人加青狗二人版 Lo|NE[b:G  
歷奇、域多版 S{^6iR  
一般版 =2.tu*!C  
P S_3Oq)  
血骷髏軍的突襲(STAGE12) gtaV6sD  
12分 Qfkh0DX B  
有多個版本: TZ&4  
五人加青狗四人版 n=<NFkeX  
一般版 |dl0B26x  
B^8 ZoF  
神殿之危(STAGE13) ! F0rd9  
18分 _KSfP7VU  
有多個版本: A6?qIy  
五人加青狗四人版 Aj8l%'h[  
一般版 njy~   
>zPO>.?h7T  
死亡暗礁(STAGE14) *<`7|BH3  
20分 TRs[~K)n  
有多個版本: LPq*ZZK  
五人加青狗四人版 (xk.NZn F  
一般版 `DgaO-Dg3  
#Acon7R p  
勇闖羅剎堡(STAGE15) u#a%(  
25分 A0cM(w{7_  
有多個版本: 38V $<w  
五人加青狗四人版 ^3Z7dIUww  
一般版 $ 7U Dz  
UC8vR>e\  
激戰大魔王/大魔王龐士(STAGE16) f p v= P  
30分 JYZ2k=zh  
有多個版本: 7>nhIp))  
五人加青狗四人版 +8LM~voB  
一般版 :Az8K)  
分釋:一路上沒有什麼特別,到最後1.邪鬼+比堤2.邪鬼+比堤+龐士3.終龐士 ttK,((=@  
=&di4'`  
Ver3.0合成戰體篇(適合LV:100LV) b34zhZ  
}G>v]bV0V  
竹林深處(STAGE17) Ez06:]Jd  
15分 c[(yU#@  
0OleO 9Ua  
暗黑秦王陵(STAGE18) A5CdLwk  
22分 jGO9n  
分釋:在迷宮中,要行好多地方加上時間可能要AGI勁d! )L kM,T  
=8$|_  
秦王之陰謀(STAGE19) /M0l p   
20分 5xh!f%6  
@Ufa -h5"(  
富士湖畔(STAGE20)  =3h+=l[  
24分 !7A"vTs  
SL[rn<x|  
鳥居林(STAGE21) :wQC_;  
28分 ??%)|nj.  
分釋:迷宮最好find人help!(第二格有個鳥居,入去,之後去到最右下!就finish迷宮!) Zij"/gx\  
7!O^;]+,  
決戰鶴丸城(STAGE22) R<0Fy=z  
36分 R^jlEt\&P  
分釋:龐士血和攻高 +90u!r^v  
Ak xH  
橫跨大峽谷(STAGE23) E)KB@f<g*  
35分 f:_=5e +  
分釋:仙人掌好麻煩! #^5a\XJb  
DY)D(f/&3  
衝上雲霄(STAGE24) n?y'c^  
40分 Dl0/-=L  
F{TC#J}I%'  
y<O@rD8iA  
究極研究所(STAGE25) yr FZ~r@-  
45分 mZ`1JO9  
   2     5 ' oBo|  
  6     3 ]WTf< W<  
  4    1 hNH.G(l0  
Vh 2Bz  
逃離研究所(STAGE26) hmc\|IF`  
48分   9uuta4&uI  
分釋: 最好no find 人help/小心得一條命 _aVJ$N.  
/)sDnJ1r  
Ver4.0邪魔亂世篇(適合LV:120LV) Z1VC5* K  
" <<A  
非洲草原(STAGE27) W;^Rx.W  
43分 n"(7dl?  
BmJkt3j."  
森林古蹟(STAGE28) 9OPK4-  
40分 C>AcK#-x,{  
Z+Kv+Gmq H  
聖母之瞳(STAGE29) %p<$|'  
49分 =Nw2;TkB[  
r %+Bc Y  
火燒村莊(STAGE30) uQ{=o]sy  
55分 \|v`l{  
分釋: 人尊攻擊力高 V@B7 P{gH  
E|Q{]&$;Z"  
地下謎城(STAGE31) S  <2}8D  
42分 uK"^*NEC';  
分釋: d music有d嚇人 -oU@D  
Hr(6TLNw  
飛行要塞(STAGE32) | @uq()  
有多個版本: D0f*eSXE{  
星奇版 :M@Mmp Ph  
米兒丶悟地版 6 4?Pfir6  
小舟版 `+oV/:Q3  
一般版 b2G2c L-(  
g4Y) Bz  
Ver5.0超級元力篇(適合LV:125LV) iOl% -Y  
U9x4j_.q  
末日的開始(STAGE33) pfR"s:#  
58分 |pBMrN+is  
FX7M4t#<  
絕地猛虎(STAGE34) kmIoJH5  
65分 <F ew<r2  
分釋: 白虎boss........ -<|Y1PQ  
 wjL |Z8  
女媧的勇氣(STAGE35) oBb?"2~9  
80分 w %;hl#s  
分釋: 最好find人help! i[PvDv"n  
mU50pM~/i  
終極魔人(STAGE36) ]+mjOks~  
75分 3u*82s\8T  
分釋:boss終極魔人唔勁但d路難行到死 j H(&oV  
JwjI{,jY  
速度就是力量(STAGE37) A1Ka(3"  
78分 "t=UX -3  
分釋:雖然冇女媧的勇氣今難,但boss好變態..........石眼都好勁! &D]&UQf  
5qC:yI  
恐龍島(STAGE38) :"VujvFX  
85分 D@#0dDT  
分釋:迷宮+迷宮d恐龍+boss hp已難打過女媧的勇氣...............find高手help la! XjxPIdX_H  
uWh|C9Y!A  
Ver6.0決戰聖域篇(適合LV:148LV) ) 9MrdVNv  
F%Kp9I*  
去吧!十勇士(STAGE39) NaF(\j  
88分  U7E  
分釋:要打e關並不easy,find一些同自己差不多LV之人打吧!最少都4人! o_sQQF  
y8 6))  
殲滅改造人(STAGE40) 0D<TF>M;pn  
78分 cI3y  
分釋: 雖然冇去吧!十勇士既怪強,但速度好.......建議140LV以下最好5好打.......... 7^Na9]PY  
~> PgJ ^G  
強闖美干達(STAGE41) NIaF5z  
90分 3B;}j/h2  
分釋: 難道在風and凰的攻撃力~!有時死左一定要繼續行,唔係就會輸。 kymn)Ea  
                                                                                                                          Ssw&'B|o  
手都軟....rest下先
[ a10fc98在2010-02-25 18:49重新編輯此帖 ]
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-02-22
請問該分析的用意何在? T9?54r  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... @cIgxp  
[Tp%"f1  
仲有邊個係小舟? R*bmu  
邊個係?朧? _f|/*. @Q  
我完全唔知您做咩...
按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-02-22
只有一半是正確...而且你有打錯了... 'E-FO_N  
Y\( ;!o0a  
冰火皇后島 ezn` _x_?  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 $P n LG]X  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 4,~tl~FD  
小舟 悟地一開始是走左邊 }Eh*xOta  
之後迪雲和悟地是冰尊 QPs:RhV7  
星奇,米兒和小舟是火尊 [7.agI@=  
=|,A%ZGF$  
冰火皇后島 =cn~BnowY  
是分為 ?Ht=[l=  
星奇,米兒版 0x~`5h  
迪雲版 e:E# b~{  
小舟版 `Wn Q   
悟地版 smup,RNZRX  
一般版 cDeZMsV  
utH%y\NMF|  
激戰大魔王是 S-!=NX&C  
悟地,米兒和小舟加青狗四人版 0 iR R{a<  
一般版 "hPCQp`Tj  
大魔王龐士只有星奇和迪雲會有 6/1$< !WH  
迪雲一開始不是打比堤+龐士,是邪鬼 zCV7%,H~  
之後打終極龐士,如果用迪雲就會有星仔COM,星仔就會有迪雲COM Qx t@ V  
g5Td("& n  
單是這兩個故事就知道你沒有玩故事,不要識少少就打出來吧
最近落雷夜,搞到訓都訓唔到
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-02-22
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的 : E FY@Y[  
只有一半是正確...而且你有打錯了...
冰火皇后島 +S9PML){h  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 Phs-(3  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 f$F*3  
.......
!p[`IWZ  
死塔又係咁... op@i GC+  
故事都係咁... \#6Fm_b] u  
算吧啦樓主... A-uB\ L  
想學人做分析搏+分上位???
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-02-22
引用第3樓魔法使命於2010-02-22 16:43發表的  :
死塔又係咁... .ln8|;%  
故事都係咁... =Agg _h   
算吧啦樓主... %$ceJ`%1e  
想學人做分析搏+分上位???
;%!m<S|%k  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會..... [rY T  
YJF#)TkF  
!?FK  We  
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的  : 1s7^uA$}6  
只有一半是正確...而且你有打錯了... Ff4*IOZ}(  
j tA*pL'/V  
冰火皇后島 Q(@IK&v  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 &%C4Ugo  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 3I=kr  
.......
4Yjx{5QSAG  
sorry!我會改................. )j&"%[2F  
F # YPOH  
引用第1樓魔法使命於2010-02-22 13:42發表的  : \gO,hST   
請問該分析的用意何在? b"j|Bb  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... #=,(JmQPt  
#`SD$;  
仲有邊個係小舟? w~\%vXla  
邊個係?朧? JBX[bx52<r  
.......
g /+oZU  
小舟係dennis呀! WE!v SZ3R  
?朧我唔know點打!
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-02-22
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 :
小舟係dennis呀! ]Yyia.B  
?朧我唔know點打!
$p* p  
唔識去官網COPY?? =[tSd)D,y  
O/Y)&VG7  
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 : (M-ZQ -  
z4U9n'{  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會 %}Q&1P=  

}=}>9DS M  
我想講係呢個壇的都已經係老手...
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的  :
g[z.*y/  
我去官網will lag ga.............
離線a031114
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-02-22
其實樓主攪e D尼做乜?
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的 : tx7~S Ur  
y6HuN  
唔多清楚=_="
離線6696。魂
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-02-22
無聊搵野做-V-?
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-02-22
引用第9樓6696。魂於2010-02-22 19:43發表的  : G$WOzY(  
無聊搵野做-V-?
93%{scrm  
no!!!!!!!!!!!
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的  : .(Y6$[#@  
(|h:h(C  
上下位咁姐
冰の血繼限界!

離線銀冀
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-02-22
那個嘛... ]r"Yqv3  
其實這個Post好像沒意義而已...
W4(?HTWZ  
而且資料很混亂..修改一下吧...
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-02-22
引用第11樓a1994109於2010-02-22 20:14發表的  :
上下位咁姐
&d^=s iL  
what you say??????
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-02-22
引用第13樓a10fc98於2010-02-22 20:15發表的  :
what you say??????
tbur$ 00  
你做緊咩 我咪講緊咩囉
冰の血繼限界!

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-02-22
引用第14樓a1994109於2010-02-22 20:16發表的  :
你做緊咩 我咪講緊咩囉
$ KQ,}I  
playing LFO lo!!!!!!!!
離線parco_123
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的 :
2f{kBD  
樓主唔係啦起馬:x
離線小竹
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-02-22
我除左戰回打索特打到我叫救命之外....其他都唔係好難打==
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-02-22
恐龍島居然要85分...  8bGD  
係我我30分都比多左佢啦+_+
離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-02-23