切換到寬版
  • 6526閱讀
  • 43回復

[教學]LFO故事研究 [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線a10fc98

發帖
icash
只看樓主 倒序閱讀 使用道具 樓主   發表於: 2010-02-22
分數定難度 VpDbHAg  
\_f(M|  
Ver1.0始祖力量篇(適合LV:67LV) on `3&0,.  
6LIJ Q  
學校(STAGE1) HIZe0%WPw  
1分 Kn1a>fLaJ_  
有多個版本: !Wnb|=j  
迪雲版 0 M[EEw3  
星奇版 8<Av@9 *}  
米兒版 q@8*Xa>  
小舟版 jQB9j  
悟地版 Tyx_/pJT  
馬龍版 3f{3Nz N  
歷奇版 lt8|9"9<  
域多版 @Jw-8Q{  
?朧版 SE  %pw9  
一般版 kt:! 7  
vl:KF7:#m  
@\#td5'  
體育館(STAGE2) tG a8W  
3分 }o`76rDN  
有多個版本: (f"4,b^]  
迪雲版 _q-*7hCQ`  
星奇版 `b$.%S8uj=  
米兒版 !+v$)3u9  
小舟版 VMWf>ZU  
悟地版 0@oJFJrO  
馬龍版  2JBR)P  
歷奇版 4,DeHJjAlE  
域多版 t b}V5VH  
?朧版 Lp9E:D->  
一般版 oCz/HQoBk  
分釋:主角五人比較長/難打,尤其悟地版! &F~T-i>X  
vEJbA  
大嶼山(STAGE3) Q*Pq{]0K  
6分 3[*}4}k9  
有多個版本: / j.9$H'y  
五人版 ;:NJCuG  
青狗四人版 Q\Vgl(;lX  
一般版 gg2( 5FPP  
`;egv *!P  
冰火皇后島(STAGE4) 3^yK!-Wp(  
10分 o66}yJzmD  
有多個版本: xJ.M;SF4  
星奇,米兒版   nBYZ}L q  
迪雲版 0< /);g}  
小舟版   UkFC~17P  
悟地版 >^ 3i|PB  
一般版 _H@DLhH|=  
分釋:冰火皇后島基本上唔難,但長。有時lag左又.......... .7X^YKR  
sFRQe]zCcP  
u>vL/nI  
(#c:b  
Ver2.0勇者誕生篇(適合LV:80LV) 9hyn`u.  
;Rl x D 4p  
初考元鬥篇(STAGE5) jmG~UnM  
5分 c-sfg>0^  
有多個版本: 5Gm_\kd  
星奇版 c7H^$_^=  
米兒版 dk^~;m#iN  
小舟版 do'GlU oMC  
馬龍版 )vlhN2iv  
歷奇版 rYk0 ak  
域多版 wUJcmM;  
?朧版 ,eS)e+yzc2  
一般版 k+*u/neh  
"" EQE>d  
康洲鬼城(STAGE6) Tw<q,O  
6分 6_B]MN!(  
有多個版本: } ^\oCR@  
星奇版 ~a2}(]  
米兒版 !dq.KwL  
小舟版 f _:A0  
馬龍版 j1<Yg,_.p  
歷奇版 n `Ac 3A  
域多版 #KvlYZ+1  
?朧版 CWKm(@"5  
一般版 (/$^uWj  
RxQ*  
勇救帝王子孫(STAGE7) /yZcDK4  
10分 1|:KQl2q  
有多個版本: UPGtj"2v-  
星奇版 s5. CFA  
米兒版 %BQ`MZ  
小舟版 BnY&f  
馬龍版 2~[juWbz  
歷奇版 [nh>vqum  
域多版 m]&SNz=  
?朧版 !8 b ^,  
一般版 |N]XJ)?  
K (|}dl:  
初考元鬥篇(STAGE8) @O~pV`_tD  
5分 nJ;.Td  
有多個版本: .6J$,.Ig  
迪雲版 _Z\G5x  
悟地版 F"mmLao  
一般版 %"-5 <6d  
|uJ%5y#  
突擊地下組織(STAGE9) -'Mf\h 8  
13分  ~$J2g   
有多個版本: ia? c0xL  
迪雲版 B)U Z`?>c  
悟地版 w32y3~  
一般版 LR3*G7  
0*v2y*2V  
滅絕黑蠍子(STAGE10) : rVnc =k  
15分 cz$2R  
有多個版本: T u'{ &  
迪雲版 :23P!^Y  
悟地版 !5N.B|N t  
一般版 5lum$5  
分釋:最後如果用迪雲版、悟地版打,會反影HK青少年吸毒好嚴重。 |':{lH6+1  
_"{Xi2@H  
終考元鬥篇(STAGE11) HVAYPerH  
14分 G+m }MOQP7  
有多個版本: MqMQtU9w  
五人加青狗二人版 z(~_AN M4,  
歷奇、域多版 E*lxVua  
一般版 moE2G?R  
[N'h%1]\  
血骷髏軍的突襲(STAGE12) .]K%G\*`:  
12分 1 TXioDs=_  
有多個版本: "Y.y:Vv;  
五人加青狗四人版 V.2_i*  
一般版 e}W)LPR!  
phz&zl D  
神殿之危(STAGE13) .S4 u-  
18分 oL<St$1  
有多個版本: KY^Z  
五人加青狗四人版 "w c<B4"  
一般版 tl>7^hH  
7-A2_!_x{  
死亡暗礁(STAGE14)  AOx[  
20分 " Yy n/  
有多個版本: t`QENXA}  
五人加青狗四人版 fB,_9K5i  
一般版 P'rb%W  
@%SQFu@FJ  
勇闖羅剎堡(STAGE15) ~Q VH<`sn  
25分 @o.I;}*N  
有多個版本: !_(Tqyg&  
五人加青狗四人版 W{aY}`  
一般版 A%-6`>  
`$NP> %J-  
激戰大魔王/大魔王龐士(STAGE16) BJ0?kX@  
30分 'B} qZCy W  
有多個版本: 048kPXm`  
五人加青狗四人版 XX~,>Q}H=  
一般版 M^I(OuRMeI  
分釋:一路上沒有什麼特別,到最後1.邪鬼+比堤2.邪鬼+比堤+龐士3.終龐士 hv+zGID7  
;wD)hNLAvR  
Ver3.0合成戰體篇(適合LV:100LV) %XTI-B/K  
2T`!v  
竹林深處(STAGE17) =\d?'dII:  
15分 Xm&L B X  
\`"ht  
暗黑秦王陵(STAGE18) ']oQ]Yx0  
22分 [Nq*BrzF  
分釋:在迷宮中,要行好多地方加上時間可能要AGI勁d! 2?i7 UvV  
&.ACd+Cd  
秦王之陰謀(STAGE19) %>s |j'{  
20分 azU"G(6y?+  
rLT!To  
富士湖畔(STAGE20) ?%kV?eu'  
24分 8XbT`y  
mV m Gg ,  
鳥居林(STAGE21) I 2DpRMy  
28分 mBC+6(5V  
分釋:迷宮最好find人help!(第二格有個鳥居,入去,之後去到最右下!就finish迷宮!) YbLW/E\T  
v8D C21pb  
決戰鶴丸城(STAGE22) y?!"6t7&  
36分 T 1t6p&  
分釋:龐士血和攻高 J^/p (  
|&jXp%4T  
橫跨大峽谷(STAGE23) w=@Dv  
35分 YoE3<[KD(  
分釋:仙人掌好麻煩! eiOW#_"\  
9ll~~zF99|  
衝上雲霄(STAGE24) "I TIhnE  
40分 lRdChoL$2  
6zn5UW#q  
F&Hrk|a  
究極研究所(STAGE25) J-4:H gx  
45分 b>$S<td  
   2     5 1nOCQ\$l  
  6     3 bN88ua}k{  
  4    1 |Ds=)S" K  
A(N4N  
逃離研究所(STAGE26) \di=  
48分   R GX=)  
分釋: 最好no find 人help/小心得一條命 "*H`HRi4T  
h7I{ 4  
Ver4.0邪魔亂世篇(適合LV:120LV) E!AE4B1bd  
$wU\Js`/S]  
非洲草原(STAGE27) u2[w#   
43分 A(0lM`X  
d5l UGRg  
森林古蹟(STAGE28) QdC<Sk!G  
40分 a}u Sm/S  
w*MpX U<  
聖母之瞳(STAGE29) G#1GXFDO{  
49分 ]s748+  
lHIM}~#;nd  
火燒村莊(STAGE30) 9k=3u;$v  
55分 IIqUZJ  
分釋: 人尊攻擊力高 o`RKXfCq  
6`-jPR  
地下謎城(STAGE31) snikn&  
42分 ;S*}WqP,  
分釋: d music有d嚇人 !g.?  
{}Za_(Y,]  
飛行要塞(STAGE32) t()c=8qF|u  
有多個版本: ?0,Ngrbe  
星奇版 a@*\o+Su  
米兒丶悟地版 \^%}M!tan  
小舟版 )F2OT<]m,  
一般版 E+JqWR5  
:/Qq@]O>  
Ver5.0超級元力篇(適合LV:125LV) ?pZOeqqu$  
kSh( u  
末日的開始(STAGE33) <"|,"hA  
58分 GM<-&s!Uj  
1sH& sGy7  
絕地猛虎(STAGE34) V$?SR44>nH  
65分 8&aq/4:q0  
分釋: 白虎boss........ k@:%:Sj 2  
O0y_Lm\  
女媧的勇氣(STAGE35) 09Cez\0  
80分 0K2`-mL  
分釋: 最好find人help! C2Tyoza  
IN G@B#Cl  
終極魔人(STAGE36) ?3xzd P  
75分 jalg5`PU0  
分釋:boss終極魔人唔勁但d路難行到死 @|%2f@h  
t`mV\)fa  
速度就是力量(STAGE37) I 2|Bg,e  
78分 &JI8]JmU)  
分釋:雖然冇女媧的勇氣今難,但boss好變態..........石眼都好勁! W{gb:^;zb  
6i~WcAs  
恐龍島(STAGE38) e) O 4^#i  
85分 |H+Wed|  
分釋:迷宮+迷宮d恐龍+boss hp已難打過女媧的勇氣...............find高手help la! {!dV Df_  
^ovR7+V  
Ver6.0決戰聖域篇(適合LV:148LV) H'hpEw G  
zI<<Q2  
去吧!十勇士(STAGE39) Z/;aT -N  
88分 I(0~n,=j  
分釋:要打e關並不easy,find一些同自己差不多LV之人打吧!最少都4人! iW /}#  
^]-6u:J!  
殲滅改造人(STAGE40) Q)[C?obd v  
78分 > "=>3  
分釋: 雖然冇去吧!十勇士既怪強,但速度好.......建議140LV以下最好5好打.......... HoL Et8Q  
3kMf!VL  
強闖美干達(STAGE41) cpJ|w3x B  
90分 7x4PaX(  
分釋: 難道在風and凰的攻撃力~!有時死左一定要繼續行,唔係就會輸。 qm o9G  
                                                                                                                          sp*v?5lW  
手都軟....rest下先
[ a10fc98在2010-02-25 18:49重新編輯此帖 ]
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 1樓  發表於: 2010-02-22
請問該分析的用意何在? Y\?"WGL)p  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分...  v<(  
"mvt>X  
仲有邊個係小舟? <T|3`#o0  
邊個係?朧? Q|?L*Pq2I  
我完全唔知您做咩...
按此進入→LFO資料博物館
為所有lfo玩家回憶而設
離線飛龍天牙
發帖
icash
只看該作者 2樓  發表於: 2010-02-22
只有一半是正確...而且你有打錯了... !\.pq  2  
EVC]sUT  
冰火皇后島 ~;{; ,8!)  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 {go;C}  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 Xg!{K3OS  
小舟 悟地一開始是走左邊 MC.) 2B7  
之後迪雲和悟地是冰尊 ofw3S |F6  
星奇,米兒和小舟是火尊 qm8B8&-  
Cl8Cg~2  
冰火皇后島 fN^8{w/O  
是分為 \B,@`dw  
星奇,米兒版 GqaCj^2f  
迪雲版 G.a bql  
小舟版 G[I"8iS,  
悟地版 zFff`]^`  
一般版 P'[3Fqe  
 EC!02S  
激戰大魔王是 Mc_YPR:C  
悟地,米兒和小舟加青狗四人版 9u}Hmb  
一般版 lbl ?k5  
大魔王龐士只有星奇和迪雲會有 a>I+]`g  
迪雲一開始不是打比堤+龐士,是邪鬼 94.DHZqh  
之後打終極龐士,如果用迪雲就會有星仔COM,星仔就會有迪雲COM ;m{1 _1  
BdblLUGK#  
單是這兩個故事就知道你沒有玩故事,不要識少少就打出來吧
最近落雷夜,搞到訓都訓唔到
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 3樓  發表於: 2010-02-22
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的 : sRL`dEl4l  
只有一半是正確...而且你有打錯了...
冰火皇后島 )<;Y-u.UW  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 yyRiP|hJ  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 i&66Fi1  
.......
lC("y' ::  
死塔又係咁... #+HJA42  
故事都係咁... `nv~NLkl  
算吧啦樓主... RD'Q :W  
想學人做分析搏+分上位???
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 4樓  發表於: 2010-02-22
引用第3樓魔法使命於2010-02-22 16:43發表的  :
死塔又係咁... f ue( UMF~  
故事都係咁... gX}8#O.K$  
算吧啦樓主... <#y[gTJ<'>  
想學人做分析搏+分上位???
swoQ'  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會..... -M~:lK]n   
OU(8V^.  
s1$nvTzBr  
引用第2樓飛龍天牙於2010-02-22 13:46發表的  : | y# Jx  
只有一半是正確...而且你有打錯了... S8w _ii3zd  
}wjw:M  
冰火皇后島 Mzw<{*:r  
迪雲 星奇 米兒一開始是走右邊 N1S{suic  
迪雲走入山洞之後會走出去,之後拿了冰石 {G0T$,'DR  
.......
Oo8VeRZ  
sorry!我會改................. "f2$w  
9:[  9v  
引用第1樓魔法使命於2010-02-22 13:42發表的  : Nk 8B_{   
請問該分析的用意何在?  O67W&nz  
對我黎講呢d關完全唔值咁多分... )?n aN  
4 Y9`IgQ  
仲有邊個係小舟? #u(^0' P  
邊個係?朧? ]G= L=D^cK  
.......
\fr~  
小舟係dennis呀! IH&|Tcf\  
?朧我唔know點打!
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 5樓  發表於: 2010-02-22
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 :
小舟係dennis呀! 6qpJUkd  
?朧我唔know點打!
J26 VnK  
唔識去官網COPY?? A_ZY=jP   
 6f>{"'  
引用第4樓a10fc98於2010-02-22 18:31發表的 : z`}qkbvi  
1;8UC;,  
我只係想give新手知,希望師兄別誤會 ?V.cOR`6  

^4hO  
我想講係呢個壇的都已經係老手...
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 6樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的  :
 RVmh6m  
我去官網will lag ga.............
離線a031114
發帖
icash
只看該作者 7樓  發表於: 2010-02-22
其實樓主攪e D尼做乜?
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 8樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的 : W,n!3:7 s  
#A/  
唔多清楚=_="
離線6696。魂
發帖
icash
只看該作者 9樓  發表於: 2010-02-22
無聊搵野做-V-?
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 10樓  發表於: 2010-02-22
引用第9樓6696。魂於2010-02-22 19:43發表的  : Ld~/u]K%V  
無聊搵野做-V-?
d7upz]K9g  
no!!!!!!!!!!!
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 11樓  發表於: 2010-02-22
引用第7樓a031114於2010-02-22 19:05發表的  : 4!?eRY  
Fx.=#bVX7  
上下位咁姐
冰の血繼限界!

離線銀冀
發帖
icash
只看該作者 12樓  發表於: 2010-02-22
那個嘛... L !xi  
其實這個Post好像沒意義而已...
KZf+MSq? B  
而且資料很混亂..修改一下吧...
離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 13樓  發表於: 2010-02-22
引用第11樓a1994109於2010-02-22 20:14發表的  :
上下位咁姐
Z% UP6%  
what you say??????
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 14樓  發表於: 2010-02-22
引用第13樓a10fc98於2010-02-22 20:15發表的  :
what you say??????
|_U= z;Y  
你做緊咩 我咪講緊咩囉
冰の血繼限界!

離線a10fc98
發帖
icash
只看該作者 15樓  發表於: 2010-02-22
引用第14樓a1994109於2010-02-22 20:16發表的  :
你做緊咩 我咪講緊咩囉
&)<)^.@3G^  
playing LFO lo!!!!!!!!
離線parco_123
發帖
icash
只看該作者 16樓  發表於: 2010-02-22
引用第5樓魔法使命於2010-02-22 18:34發表的 :
ehY5!D1Q  
樓主唔係啦起馬:x
離線小竹
發帖
icash
只看該作者 17樓  發表於: 2010-02-22
我除左戰回打索特打到我叫救命之外....其他都唔係好難打==
離線魔法使命
發帖
icash
只看該作者 18樓  發表於: 2010-02-22
恐龍島居然要85分... {]|J5Dgfe  
係我我30分都比多左佢啦+_+
離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 19樓  發表於: 2010-02-23