切換到寬版
  • 9987閱讀
  • 110回復

越一基本上放棄了lfo   內進討論!!!!!! [複製鏈接]

上一主題 下一主題
離線cyrus9090
發帖
icash
只看該作者 20樓  發表於: 2010-12-29
引用第19樓pinkyjohnny於2010-12-29 22:31發表的  :
以前D人一齊打故事vs,幾開心
成條大街都係人(童年回憶
其實係咪lfoD野要用好多錢搞成咁?

如果冇外掛
我覺得lfo多d錢都唔成問題.
MHP3^^
離線kenneth6tsac
發帖
icash
只看該作者 21樓  發表於: 2010-12-29
引用第5樓tommywu於2010-12-29 18:59發表的  :
這次聖誕 也是大家自己搞活動送序號.越一有冇心搞好lfo?
我認為完全沒有 亦是說外掛橫行也是自找的
1.你看lfo多久更新一次是更新故事 招式的?   這麼無聊 就是只能玩外掛找到樂趣
----------------------------------------------
其實u1大更新都係ags,動漫,新年
.......

同意你既回應

lfo既野基本上唔洗買  大家都明我意思

老實講 至今越一科技有限公司應該努力打造星空幻想

lfo實在沒可能有什麼希望   「個心意見」
專心工作
離線黑天狗
發帖
icash
只看該作者 22樓  發表於: 2010-12-29
當我看到那個連人招信都還沒更新好的官網,我就已經沒甚麼該對u1說了。
離線stinkyexe
發帖
icash
只看該作者 23樓  發表於: 2010-12-29
引用第21樓kenneth6tsac於2010-12-29 22:39發表的  :
同意你既回應
.......

u1又不肯創作 才是最大成因..
什麼都沒新意 有人會玩嗎?
我花上了數千元 由3.0開始 一直給他買下遊戲包 每次要買包才能玩新關 更新有bug 我也沒怨言
現在 情況更差
我們這些花了錢絕對是可以有要求和批評的  可是u1就是不肯理會
他說改版 還以為有些少希望 但更差的是 現在不是進度慢的問題 是改版這樣東西u1好像遺忘了
你說有點行動他做了出來 他顯示出來 也值得同情 但一點消息也沒有
令人憤怒

另外 一星期一次雙經 會有人反對嗎? 我認為沒有
離線大俠陳

發帖
icash
只看該作者 24樓  發表於: 2010-12-29
引用第20樓cyrus9090於2010-12-29 22:33發表的  :
如果冇外掛
我覺得lfo多d錢都唔成問題.

現在科技娛樂要面對最大的敵人是盜板同外掛。

這些都影響住他們創作後的成果收入

遊戲碟正板幾百蚊一隻,盜板7蚊一隻。

回想起一年前的lfo同今日的lfo,除了人物、招式創作停不了,遊戲基本娛樂一路被外掛侵蝕,全無新創作,真係一個遺憾。

引用第23樓stinkyexe於2010-12-29 22:54發表的  :

u1又不肯創作 才是最大成因..
什麼都沒新意 有人會玩嗎?
我花上了數千元 由3.0開始 一直給他買下遊戲包 每次要買包才能玩新關 更新有bug 我也沒怨言
現在 情況更差
.......

改板相信最快都要一月中………,但改板不代表會有什麼新娛樂………,你知道改什麼嗎?官方都有講過,玩家們最希望的是增加創作遊戲的娛樂性,不是想出一個故事,玩一玩看完閃人,出新招bug完又走人等等
WhatsApp、WeChat:61301310
離線火仔

發帖
icash
只看該作者 25樓  發表於: 2010-12-29
引用第21樓kenneth6tsac於2010-12-29 22:39發表的  :
同意你既回應
.......

大家仲記唔記起u1第二隻同第三隻自家game 三國拳霸,出左dd人物,二年之後汁粒,07年打算出既魔獸王無哂聲氣,之後第一隻代理既海王之門,都係頂左2年之後頂唔順,無再同對方再接新合約,我怕早有一日某 d game最後係汁粒收場(例如:極速快車手同另一隻叫R既賽車GAME),至於忍豆風雲3就未必既,都算多人玩,lfo我諗短期都唔會話有咩大事發生,如果有事發生我諗佢都會停一停唔出野住,不過我發覺佢d卡既畫風差左(又奇今次既x卡@3)
sr超合金勇者王用-空間切裂士巴拉(魂限定)收現錢
另放sic極魂假面騎士劍-帝皇型態70元
放戰奴一套+烏邪人物,霸王地藏龍,鋼鐵護甲
lfo物品只收神通行充值卡(50/100)
離線fishloveting
發帖
icash
只看該作者 26樓  發表於: 2010-12-29
其實我個人認為lfo既哀落有兩個原因:
第一.(太多人用外掛)其實唔關lfo既事,只係d白痴仔唔想洗錢所以整個外掛出黎
例如(bug人,招,裝)個個人都bug,咁自然就唔會買卡同遊戲包,lfo咁就無收入la,得想用lfo賺錢同唔知有外掛同唔用外掛既人送錢比lfo,仲有d加速,21e最乞人憎,自己係故事用咪好lo,做咩係vs房用呀,真係有少少想吹雞搵人圍佢,令到lfo無晒樂趣(p.s.自從lfo出左異轉系統之後,先愈黎愈多人玩外掛,因為無咩人咁好耐性慢慢升到150lv)
第二.呢樣真係lfo既問題黎,我知道每一間都想賺好多錢,但係lfo真係太離譜,之前口口聲聲話件野有幾珍貴,要成300~500蚊先買到,但幾個月之後,居然120蚊就買到佢所謂既珍貴版,我呆左lo,咁我洗咩係幾個月前用咁多錢買呀,我用120蚊買仲好la,呢d擺到明昆錢la,佢仲要出果d卡盒,200蚊得3~4張閃卡即係話20包得3~4包有閃卡,lfo仲要出咁鬼多招,擺到明想我地一直係咁抽卡,咁同毒販有咩分別呀,想我地打lfo打上癮姐

事先聲明,本人一早就放棄左lfo
離線強人-ex
發帖
icash
只看該作者 27樓  發表於: 2010-12-29
LFO而家基本上已經差左半隻腳落棺材
離線kcy777
發帖
icash
只看該作者 28樓  發表於: 2010-12-29
LFO真係蒫唔多收山架LA!我睇反以前嘅VER,D遊戲包嘅插畫係畫得好有心機,依家就求求其其咁畫,D卡嘅圖畫就更加唔好提= =(滴汗),D故事又出得慢,新出嘅招大多都用舊圖,天魔外傳呢D唔知咩料嘅外傳故事又大行其道,又唔理下D外掛,改板我勸大家都唔好抱咁大希望,仲有,LFO食水太深,以前動漫節的手辦公仔二三百蚊就有交易,依家買個卡倫都要六百蚊,照我估計,U1吸乾曬玩家門的金錢就會執粒架LA.................
[ kcy777在2010-12-30 00:01重新編輯此帖 ]
離線牙乂達
發帖
icash
只看該作者 29樓  發表於: 2010-12-29
其實唔少game都係咁
就以之前港服3小為例
又係被外掛淪陷
跟住好多人期待出s3(大改版)
但點知都係無
仲話汁笠(因為gc開辦4年都無活動,已經覺得有問題)
好彩最後新黎GM(話說黎左一個月都無?!)
傾到同台服合併先保到少少野

其實好多公司代理既GAME都唔掂
但如果相對黑橘同越一
越一真係差到爆
佢有幾多隻GAME
黑橘有幾多隻GAME?
但係佢仲衰過黑橘個下先PK

用錢多唔係一個問題<呢樣又真係
又以巨商為例子啦
明顯食錢GAME
但係仲係好多人玩
點解?起碼黑橘重視呢隻GAME先啦
所以LFO食錢都唔算重要問題囉
重點係你搞到人地玩都玩唔到
離線吉串袋子
發帖
icash
只看該作者 30樓  發表於: 2010-12-29
引用第28樓牙乂達於2010-12-29 23:55發表的  :
其實唔少game都係咁
就以之前港服3小為例
又係被外掛淪陷
跟住好多人期待出s3(大改版)
但點知都係無
.......

最後果句唔明你講咩
離線大俠陳

發帖
icash
只看該作者 31樓  發表於: 2010-12-30
引用第29樓吉串袋子於2010-12-29 23:59發表的  :
最後果句唔明你講咩

我諗佢是話,成日更新,但更新完好多人玩不到,又要重裝等等

插呀插,插唔醒朱總,就插死lfo嫁啦。
WhatsApp、WeChat:61301310
離線rovaroi
發帖
icash
只看該作者 32樓  發表於: 2010-12-30
今年係得越一有去參展就係代表汁粒?? 咁冇參展果D遊戲商 GAMEONE,GAMANIA唔通又代表汁粒??
如果越一係要吸乾玩家D錢既話 佢出果D貨唔洗錢咩 參展果個檔位唔洗錢咩
wow
離線a1994109
發帖
icash
只看該作者 33樓  發表於: 2010-12-30
引用第19樓pinkyjohnny於2010-12-29 22:31發表的  :
以前D人一齊打故事vs,幾開心
成條大街都係人(童年回憶
其實係咪lfoD野要用好多錢搞成咁?
.......

想當日同班fd落網吧一齊打下關 VS 都真係好開心
冰の血繼限界!

離線dwchan

發帖
icash
只看該作者 34樓  發表於: 2010-12-30
引用第32樓a1994109於2010-12-30 00:25發表的  :

8條友50多LV打S19...
雷神護體+閃電砲打BOSS
這些,也回不了來吧...
離線黑天狗
發帖
icash
只看該作者 35樓  發表於: 2010-12-30
引用第33樓dwchan於2010-12-30 00:28發表的  :
8條友50多LV打S19...
雷神護體+閃電砲打BOSS
這些,也回不了來吧...

最近跟fd去爆戰回,徹底被索特/神母逆推……
離線cfalan2001
發帖
icash
只看該作者 36樓  發表於: 2010-12-30
引用第13樓極♂霍雷於2010-12-29 20:25發表的  :
oo不行了!!
只怕個ac放十蚊都冇人收=[

咩ac先a_a10蚊我收a_a
^_^徐子珊^_^
離線kcy777
發帖
icash
只看該作者 37樓  發表於: 2010-12-30
引用第31樓rovaroi於2010-12-30 00:18發表的  :
今年係得越一有去參展就係代表汁粒?? 咁冇參展果D遊戲商 GAMEONE,GAMANIA唔通又代表汁粒??
如果越一係要吸乾玩家D錢既話 佢出果D貨唔洗錢咩 參展果個檔位唔洗錢咩

我係話LFO執,唔係U1執笠............
離線kenneth6tsac
發帖
icash
只看該作者 38樓  發表於: 2010-12-30
引用第32樓a1994109於2010-12-30 00:25發表的  :

想當年的拳王比賽 比這2年動漫的開心好多 以前有在銅鑼灣搞的  再有2次在網巴搞的 亞拳也是網巴  axel那次是在商場

但這2年的拳王 只是在會展進行   理論上lfo的影響力大不如前,而令我最遺憾的,就是研究所8人行的場面 永遠記在腦海,而不再出現了。

今時今日 我只會上一上lfo開幻音跟友人玩幾場 之後就閃 lfo只得2個玩法 就是「約人vs」同「當msn傾計」
專心工作
離線黑天狗
發帖
icash
只看該作者 39樓  發表於: 2010-12-30
引用第38樓kenneth6tsac於2010-12-30 01:02發表的  :
想當年的拳王比賽 比這2年動漫的開心好多 以前有在銅鑼灣搞的  再有2次在網巴搞的 亞拳也是網巴  axel那次是在商場
但這2年的拳王 只是在會展進行   理論上lfo的影響力大不如前,而令我最遺憾的,就是研究所8人行的場面 永遠記在腦海,而不再出現了。
.......

話說屯門網路都將鐵閘的海報撕掉了。(還是倒閉了?)
快速回復
限100 字節

上一個 下一個